Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Adaptacja akumulatora w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro Ci napisałem że jest od 75Ah to jest od 75Ah.  Dlaczego miałbym Ci podawać błędne informacje? 

A tak swoją drogą odnośnie czytania,  to poczytaj sobie regulamin kolego, szczególnie wzmiankę dotyczącą pisowni dużymi literami:hi:

20201007_214037.jpg

Opublikowano

Wypróbuj ten:

20201008_105152.jpg

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Dzięki za zdjęcie.  Napisałem dużymi żeby zaś mi nikt nie zarzucił że nie czytam postów. Ja ci nie zarzucam ze mnie oszukujesz ale sugerując się danymi z vcds gdzie pokazywał 54ah zapytałem po prostu czy to aby takowy aku rzeczywiście. Przecież mogę zapytać? Interesuje mnie najbardziej dlaczego nie mogłem tego drugiego wprowadzić. Jakaś blokada w kompie audi czy co?

Opublikowano

Nie ma blokad. Nie wiem dalaczego pokazuje Ci tak a nie inaczej. Być może pokazana wartość była wartością zmierzoną a nie wpisaną. Nie mam pojęcia. 

Opublikowano
4 godziny temu, Muskel1 napisał:

Nie ma blokad. Nie wiem dalaczego pokazuje Ci tak a nie inaczej. Być może pokazana wartość była wartością zmierzoną a nie wpisaną. Nie mam pojęcia. 

Wprowadziłem ten drugi. Pokazuje mi pojemność 64ah  ??

Opublikowano

To już bliżej:lol:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Zakupiłem nowy akumulator:   VARTA I1 Silver Dynamic 110Ah 920A , Autobatterie 610 402 092.

Mam prośbę o kod do aktywacji w VCDS.

Pozdrawiam.

Opublikowano

000915105DL VA0 39020550B5

Opublikowano

Cześć a jaki kod wklepać dla aku 

BOSCH AGM 80AH 800A 80 S5 A11

Opublikowano
26 minut temu, Misiek671 napisał:

Cześć a jaki kod wklepać dla aku 

BOSCH AGM 80AH 800A 80 S5 A11

Jaki miałeś oryginalnie aku? 80 Ah wydaje mi się za mały na A4 B9. 

Opublikowano
2 godziny temu, Muskel1 napisał:

Jaki miałeś oryginalnie aku? 80 Ah wydaje mi się za mały na A4 B9. 

75 Ah

Opublikowano

Będzie problem znaleźć BEM bo oryginalie nie ma 80 Ah. 

Opublikowano

Witam. Dziś padło na mnie - po pracy auto trup, zero prądu. Zakupiłem od razu nowe aku z parametrami takimi, jakie były czyli 110Ah 850A z Exide

Kodowałem wg schematu czyli 8K0.....F  TU3 2020111901

zaakceptowało kodowanie, tylko że pojemność pokazuje mi 74Ah zamiast 110 i w blokach pomiarowych jest Not OK ( not adapted). Próbowałem wbić stary BEM z Varty (twarda sztuka, od nowości 12 lat wytrzymała- kod w załączniku) i ciagle wyskakuje mi, że numer musi mieć dokładnie 26 znaków heksadecymalnych.

Ma ktoś może BEM dla Exide 110A? Czy może parametry po jakimś czasie zaczną pokazywać normalne wartości.

Przy okazji sprawdziłem napięcie ładowania w blokach i było 13.5 (13.7 bez świateł), a poziom naładowania 84%. Nie jest to zbyt nisko czy tak ma być? 

pozdrawiam

A3766B0F-0149-43D2-9142-ACCC922FCB53.jpeg

1A6309B0-BB25-4D90-B921-CBC94E1B050B.jpeg

Opublikowano

000915105DL TU3 39020550B5

Opublikowano

Dzieki, ale nie chce przyjac tego kodu - tzn w tescie wszystko w porzadku ale nie mozna zapisac. Udalo mi sie zakodowac Varte 110A i juz pokazuje Battery OK, tylko dziwne, ze tylko 56Ah a nie 110 przy naladowaniu 85%

BA098E76-735C-4DFF-9A30-DF3BDE4B881A.jpeg

Opublikowano

Spróbuj zamiast TU3 wpisać VA0 <-"zero"

Próbowałeś w adaptacjach manualnie wpisać 110 Ah?

Opublikowano

Dzieki, na VA0 weszło kodowanie, jest Battery OK, tylko pokazuje mi 75Ah (wczoraj przed trasą było 54). Będę to próbował rozwiązać w ten weekend. Da się ręcznie wpisać pojemność w adaptacjach? I jeszcze pytanko- ile powinno wynosić ładowanie ? Bo u mnie napięcie baterii podczas pracy na jałowym utrzymuje się ok 13.6-13.7 wiec chyba ok. Poniżej screen z vcds z parametrami

EDIT: Po lekturze forum znalazłem, gdzie jest problem. Wygląda na to, że dopadła mnie klątwa kabla od alternatora. Na altku ładowanie 14.6, na terminalu 13.4 - założę bypass i wtedy posprawdzam parametry.

B7AF857B-958B-4C24-A9B3-5CC3E4AE810C.jpeg

Edytowane przez Robert West
Nowe informacje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżę trochę temat,  bo nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.  Jestem po wymianie aku. Mój stary był jeszcze fabryczny.  Zamontowalem takie same parametry tylko varte.  105ah agm. Po wymianie zaswiecill się komunikat o nie naładowanym akumulatorze. Kodowanie zrobiłem ttakże nr fabryczny zostawiłemstary czyli 4L0915 105 dodałem VAO i nr seryjny aku poprzedzone zerem. Kodowanie przyjęło.  Pytanie czy tak jest poprawnie.  No i dlaczego komunikat nie  naładowany akumulator  skoro przed montażem go ładowałem?  

Opublikowano

Musisz inny nowy nr. części (akumulatora) wpisać 

Opublikowano

Jaki inny? Skąd go wziąć?