Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nowicjusz - wątek powitalny

Jest to część 1 dyskusji Nowicjusz - wątek powitalny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj ;)

Wysłane z mojego ASUS_X008D przy użyciu Tapatalka

• Odpowiedzi 416,3 tys.
  • Wyświetleń 24,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witaj na forum.

Wysłane z mojego ASUS_X008D przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Raczej nie ma. Ja olej zmieniam cop 10 tys równo (240, 250 260 tys itd). Jeżdżę na Valvoline 5W50 i ten olej Ci polecam. Wszystko zależy jak bardzo jest zjechany egzemplarz.  Jeżeli Tobie bierze 250 gram na 5000 to masz farta. Mi jeszcze do niedawna brała 300 ml / 1000. Teraz mam już litr na 1000. Przy mojej nodze to i tak dobrze. Zwłaszcza, że teraz silnik jeszcze będzie męczony na manualnej skrzyni w Quattro. U mnie poszły raczej uszczelniacze zaworowe bo przy hamowaniu silnikiem i dodaniu gazu z tyłu niebiesko. Ten silnik ma kilka wad konstrukcyjnych. Np. separator oleju (taki czwórnik) przez który olej z pokrywy zaworów idzie do dolotu zamiast wracać do obiegu. Koszt  naprawy tego to 43 zł w ASO za dwie części, Nowy separator z B7 poprawiona wersja i o-ring. Ja ten separator wymieniam co rok po zimie. Koszt nieduży, a dolot zawsze czysty.

Powiem Ci, że wszyscy odradzają ten silnik, ale ja jestem innego zdania. Dopóki nie bierze ponad litra na 1000 to jest OK :) Mi bierze ponad litr i mimo tego na wiosnę jadę tym autem na wycieczke po DE. ponad 3000 km w 4-5 dni. Oprócz koła zapasowego biorę 5 litrów oleju na dolewkę :) ale wiem, że dojade, wrócę i auto nadal mi będzie służyło. 

Edytowane przez Makale

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników forum.  Jestem z Marcin mieszkam w Ostrowie Wielkopolskim. Od  jakiś dwóch miesięcy jestem posiadaczem Audi 1.8t.  Wcześniej 6 lat jeździłem b5 1.6 lecz los zdecydował że byłem zmuszony się z nim rozstać. Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów !!!

Spoiler

Od kilku miesięcy mam w mojej A3 bardzo dziwną przypadłość, mianowicie po zapaleniu auta zegary,a także podświetlenie konsoli, boczków drzwi itd.zaczynają wariować, tj. zapalają się i gasną, przez chwile jest ciemność by za moment zaczęły mrugać. Dodam, że na zegarach cały czas kasuje się godzina i data. Taka sytuacja trwa ok. 5-10 min., jednak kiedy auto się nagrzeje wszystko wraca do normy, podświetlenie kabiny jak i zegary działają bez zarzutu, nawet nie mrugną. Akumulator jak i ładowanie sprawdzone i jest OK. Elektrycy, u których byłem nie podjęli tematu....Jeśli miał ktoś podobny problem byłbym wdzięczny za jakąś wskazówkę, ewentualnie podpowiedź gdzie szukać.

Pozdrawiam

*Trzeba czytać do czego dany dział jest: "Nowicjusz - Jesteś nowy na forum? Tutaj możesz się z nami przywitać."
Zapraszam tu ->Regulamin. Tu się tylko witamy.

Opublikowano

Ten silnik do dno i wodorosty nawet jak by nie brał nic oleju to nie nadaje się do jazdy bo jest słaby jak FSO 1500.

Opublikowano
1 godzinę temu, lisekexeter napisał:

Ten silnik do dno i wodorosty nawet jak by nie brał nic oleju to nie nadaje się do jazdy bo jest słaby jak FSO 1500.

no jasne trzeba mieć koniecznie 1.8T i quatro, reszta to dno i nie warto zaśmiecać forum.

Mam ALT z Multitronikiem i jestem mega zadowolony. Olej musze dolać tylko po dłuższej trasie i jeździe autostradowej. Zmiana co ok 10 do max 15tys km. Nie kombinuje, zalewam to co producent zaleca i jest OK.

Opublikowano

Moja tam ma nieco ponad 10 sek do setki (sprawdzę jeszcze w manualu bo CVT ma jednak laga przy ruszaniu) i prawie 230 wchodzi na szafę to źle ? Wszystkie seryjnie 1.9 TDI na autostradzie zostają w tyle. 

Opublikowano

z multi lag jest tylko na początku, ale jak dasz na "S" jest spoko, a później już tylko przyspiesza, nie wiem ile ma maxa bo więcej jak 180 nie gnałem. Nie mam problemu na autostradzie i w trasie z wyprzedzaniem. Potrzeba tylko robić to z głową, wtedy nawet polonezem się da.

Opublikowano

Moja nie miała trybu S. Ruszałem z trybu manualnego i kręcę tylko do 5900. Wyżej się nie opłaca. 

Opublikowano

Witam wszystkich od wczoraj jestem posiadaczem b7 w tdi- ku 

Opublikowano

Witam forumowiczów!
Jestem Darek, od niedawna szczęśliwy posiadacz audi a4 b6 1.8t bex quattro z Krakowa :)

Opublikowano

1.8t + q Bajeczne konfiguracja. Witamy! :a4fan:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Witam wszystkich,

Dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem A4 B5 1.8T AEB w mało spotykanym kolorze LY5M.  Postaram się założyć wątek w najbliższym czasie by pokazać swoje autko. :)

Opublikowano

Siema :hi:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Uszanowanko :decayed:

Opublikowano

Witam wszystkich od wczoraj jestem poszukiwaczem A4B8 w tdi- ku 

Pozdrawiam

Opublikowano

Cześć!
Od jakiegoś czasu już zaglądam tu na forum, na początku po wskazówki kiedy jeszcze szukałem B6-tki, od niedawna już jako szczęśliwy posiadacz Avanta w nieśmiertelnym 1.9TDI ;)
W rodzinie Audi już od 7 lat, wcześniej była 80-tka B4 2.0 w Coupe.

Serdecznie pozdrawiam,
przyjemnego modowania,
niedrogich, nieczęstych napraw
i szerokości :D

Edytowane przez Kapiszon44

Opublikowano

He he :kox:

Opublikowano

Hej!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.