Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Żółta Kontrolka Oleju (Konewka) i napis "Sensor"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,borykam sie z w-w kontrolka,sporo czytalem o tym,ale nie znalazlem konkretnej odp. Chce ja zgasic,tylko nie wiem jak,od czujnika ida 3kable czerwony,czarny i brazowy,co z czym zmostkowac??czytalem jeszcze o czujniku w masce,ze niby go zewrzec??probowal ktos takich sposobow?? i czy po ewentualnym zmostkowaniu zgasnie sama,jak np kontrolka klockow,czy musowo pod kompa?z gory dzieki za odp,pozdr

---------- Post dopisany at 18:46 ---------- Poprzedni post napisany at 12:42 ----------

nikt nic nie doradzi??

Opublikowano

siema.tylko dla czego ci sie zapalila ta kontrolka wiesz.zdejmij kleme ,minusowa,a jak to nie pomoze to komp

Opublikowano

Wymień czujnik poziomu a nie cuduj. Ma tam być, a przez takie druciarstwo jakie chcesz zrobić to możesz sobie silnik kiedyś rozwalić...

Opublikowano

nr OE 1J0 907 660 B

Opublikowano
  • Autor

sorry,ale nie o takie rady mi chodziło,zapaliło się jak faktycznie było mało oleju,dolałem,dalej to samo,pod kompa,nie da rady kasować,podmieniłem czujnik,na 100% sprawny,komp,dalej lipa,wiązki całe,mam dość denerwowania się,a kontrolka w oczy kole,jakieś pomysły??

Opublikowano

sciagnij klemy na 10 minut

Opublikowano
  • Autor

klemy nie pomogły

Opublikowano

musisz pin przymasowac przy liczniku

juz nie pamietam ktory napisz do mnie na pw jutro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Możesz napisać czy naprawiłeś to bo mam to samo od tygodnia. Jutro jadę do mechanika zobaczymy co powie.

Opublikowano

jest zimno iolej w misce gęsty jest jak auto nie chodzi i te czujniki wariują ja mam taki problem w golfie 1,6 16v

Opublikowano

Zobacz, czy przy czujniku w misce Ci kostka nie zeszła, mi się tak zrobiłem, jak na glebie przyładowałem w jakiś garb, to zeskoczyła z czujnika.

• 1 rok później...
Opublikowano

musisz pin przymasowac przy liczniku

juz nie pamietam ktory napisz do mnie na pw jutro

Witam kolego mozesz cos wiecej napisac na temat masowania pinu?

pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

od 4 miesięcy szukam przyczyny ,przekręcam zapłon i jest piszczy kontrolka (konewka żółta i sensor) ,trzy czujniki wymieniłem w tym jeden zamiennik nowy i dalej to samo.

Wkurza to trochę bo temperatury zew. nie widzę .

Jutro będę okablowanie sprawdzał bo to chyba nie możliwe żeby każdy czujnik był nie halo.

Nadmienię że kostkę do czujnika tą z trzema pinami rozłożyłem i sprawdziłem .

po wymianach chwile dobrze , trzecie, czwarte uruchomienie zapłonu i i i i i piszczy ta sama historia.

Jak ktoś miał coś podobnego to proszę o pomoc.

Opublikowano

można zrobić zworke na kostce przy czujnika maski

Opublikowano

Tutaj odpięcie klemy raczej nie pomoże... ale możesz spróbować...

Na OIL SENSOR komputer też raczej nie pomoże.

Prawdopodobnie uszkodzony czujnik w misce lub jego połączenie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam ten sam problem. Mój mechanik powiedział że to jest wina alternatora. Czujnik jest do niego bezpośrednio podłączony. Alternator ma jakiś układ w środku który trzeba "zregenerować". Ktoś słyszał o czymś takim?

• 1 rok później...
Opublikowano

Też mam problem z tym sensorem ale ktoś wcześniej coś kombinował i połączył go bez kostki może mi ktoś podać kolejność kabli jak mają być podłączone do niego?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Też miałem z tym problem, ale samo się uspokoiło po ok 2 miesiącach "świecenia". :) (odpukać) :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Też mam ten sam problem i co ciekawe że raz świeci a raz nie. Nawet jak jest w plusie i silnik ma 90 stopni to też świeci. Losowo się włącza i działa na nerwy. Ktoś już sobie z tym poradził?

S7

Opublikowano

Jeśli chcesz pozbyć się komunikatu "Sensor" wystarczy zmostkować piny w kostce od czujnika otwarcia maski