Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry,

W poprzednim roku wykupiłem OC w YouCanDrive, obliczyłem składkę i okazała się być atrakcyjna - wyszło 464zł/rok.

Prawko mam od 2008 roku, zero szkód od tamtego czasu.

Przyszła oferta przedłużenia ubezpieczenia, kolejny rok bezszkodowy, a więc większe zniżki, a tutaj suma 641zł!

Czytałem trochę przed zdecydowaniem się na YCD i ludzie chwalili, nawet z każdym rokiem przedłużania umowy mieli niższe stawki.

Macie pomysł dlaczego stawka tak wzrosła? Może wypowiedzieć umowę i dokonać jeszcze raz kalkulacji oraz zawrzeć umowę, wychodzi dużo mniej.

W zasadzie, może ktoś będzie w stanie mi podpowiedzieć, jak obliczyć możliwie jak najniższą kwotę, bo są ponoć jakieś kruczki.

Opublikowano

mozesz zawsze wypowiedziec umowe. ale jak juz ci przyszlo pismo to zrob to jak najszybciej i niech sie gonia. albo ktos sie pomylil albo cos nie tak. zmien firme. co ci po oc jaka to firma i wogole. jak ty komus wjedziesz to tamta osoba sie użera z twoim ubezpieczycielem i wtedy nie jest juz taka fajna

Opublikowano

Ostatnio zapowiadali znaczne podwyzki OC ale czyzby tak szybko:/ Ja tydzien temu przedłuzałem umowy na 2 auta ale w innej firmie i zadnych podwyzek jeszcze nie było bo składki sie obnizyły wzgledem zeszłego roku.

Opublikowano

Dokładnie, te składki powinny raczej maleć.

Cóż, wypowiedziałem umowę i zastanawiam się co dalej. Obliczając na nowo składkę w YCD wyliczyło mi 487zł, co prawda ponad 20zł więcej niż poprzednio, ale względem przedłużanej umowy to i tak spora oszczędność.

Opublikowano

Ja wykupując oc powiedziałem że w konkurencyjnej firmie mam taniej i konsultant obniżył mi cenę do tej samej.Łącznie płacę 547 zł razem z NNW,zniżki 60 % ;)

wysłane za pomocą tapki

Opublikowano

Sprawa załatwiona. Wypowiedziałem umowę z YCD, podałem jako powód nieatrakcyjną ofertę i nawet nie powalczyli o Klienta próbując obniżyć składkę. Przeszedłem do AXA, gdzie jako drugiego właściciela podałem Ojca, który widnieje w dowodzie rejestracyjnym i składka wynosi 425zł.

Opublikowano

Sprawdz sobie PROAMA

Ja płacę 340 zł na rok . 60% zniźki

Możesz przez internet załatwić wszystko spokojnie .

Opublikowano

zawsze tak robią, za pierwszym razem dają niską stawkę, łapię klienta na swoją ofertę, a na drugi rok jak przychodzi przedłużenie umowy stawka jest już zawyżona.. Najlepiej wtedy wypowiedzieć umowę i zaczyć tak jak za pierwszym razem.