Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z turbo, pytanie o BRD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

możliwe. Czyli BRD bym już miał. Jest sens robić program na BRD a FMIC dopiero troszkę później plus korekta ?

Jak będzie jeździło auto z BRD bez programu ? Bezpieczne to? Nie będzie wpadać w tryb awaryjny ?

Magic, ile orientacyjnie FMIC do a4 b6 ? same części, bez robocizny

Opublikowano

szkoda wydawać kase , wsadz BRD zrób IC i dopiero jedz na program , nic ci sie nie będzie świeciło a auto i tak może troszke lepiej jechać jeszcze przed programem , bo dostanie więcej powietrza z IC . Fajnie by było jak byś za turbo zrobił rure 3 cale lepiej by wstawała i reagowała na gaz.

Opublikowano

Nie przesadzaj z tymi 3 calami. Do GTB2260vk 3 cali się nie pcha a co mówiąc do brd. Wystarczy ori wydech przerobić i będzie spokój.

Co do wstawania i mitu ze sprężarkami BRD że się późno budzą przykładowy mój log z próby strojenia VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano

wystarczy wyciac kata:wink: u mnie wstaje porównywanie do AWX:naughty: max 2,5 cala

Opublikowano

to i ja sie pochwale wstawaniem BRD na ori sofcie

Na wskazniku i vagu od 1700 było 0.9bar ale niewiem czemu w logu ciutke pozniej.

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano
Jest sens robić program na BRD a FMIC dopiero troszkę później plus korekta ?

Jest sens, jak nie masz na razie kasy na wszystko to wsadzaj brd i rób program. Jak wsadzisz FMIC na rurach o średnicy 51mm to korekta wcale nie jest potrzebna - można zrobić, a nie trzeba.

Jak będzie jeździło auto z BRD bez programu ? Bezpieczne to? Nie będzie wpadać w tryb awaryjny ?

Będzie jeździło, ale to niewykorzystany potencjał. Jak masz zamiar kupić BRD a nie robić softu, to lepiej wstrzymaj się i zbierz kasę na BRD+soft.

ile orientacyjnie FMIC do a4 b6 ? same części, bez robocizny

~~800zł

Opublikowano

Lepiej zrobić wszystko mechanicznie i dopiero pojechać na strojenie, nie ingeruje w układ paliwowy to nie bedzie dymu przez niewystrojenie, co do kosztów FMIC...

Intercooler 550x180x65mm, jak forge,hks od FMIC_PL (2950374825) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

jedziesz do składu metali, kupujesz z 8 kolanek hamburskich z alu bądź kawasu(17-25zł/szt), pytasz o sciniki rury prostej(powinieneś dostać za freee- w hurcie sprzedają po 3-6m a to za duzo i za drogo) kupujesz 8 opasek GBS(5zł/szt) dwie redukcje silikonowe proste (jesli weźmiesz Fi51), docinasz wszsytkie rurki, spasowujesz, łapiesz na taśme i jedziesz z tym do spawacza, za 100-150 Ci to ogarnie(tylko nie szukaj ajkiegos wielkiego zakłądu bo tam Cie skasuja) i bedziesz miał ładnie wszystko sztywno zrobione bez rozszczelnień na łączeniachw porównaniu gdybyś robił to na sylikonach:whistling: wyjdzie taniej

Opublikowano

z doświadczenia też powiem że lepiej spawać niż robić na złączkach silikonowych, chodź ja mam to drugie, ale chwila minęła zanim ogarnąłem nieszczelności a w tym czasie nie odbyło się bez niespodzianek :decayed:

Opublikowano
  • Autor
Jest sens robić program na BRD a FMIC dopiero troszkę później plus korekta ?

Jest sens, jak nie masz na razie kasy na wszystko to wsadzaj brd i rób program. Jak wsadzisz FMIC na rurach o średnicy 51mm to korekta wcale nie jest potrzebna - można zrobić, a nie trzeba.

Będzie jeździło, ale to niewykorzystany potencjał. Jak masz zamiar kupić BRD a nie robić softu, to lepiej wstrzymaj się i zbierz kasę na BRD+soft.

ile orientacyjnie FMIC do a4 b6 ? same części, bez robocizny

~~800zł

zrobię teraz BRD plus program. intercooler to wytrzyma ?

Opublikowano

Stawiam ze nie wytrzyma. przy 1.6 bara puszcza powietrze jak siemasz.

Opublikowano
  • Autor

mhm.. czyli najlepszym wyjściem będzie założenie teraz BRD, pojeżdzenie chwilę do czasu aż nie założe FMIC, potem dopiero program ?

Opublikowano

A tak a pro po po co zaczynac od d*py strony? Zrobic f-mika pojechac na program i cieszyc sie jazda nie 2 razy robota i stracona kasa za soft

Opublikowano
mhm.. czyli najlepszym wyjściem będzie założenie teraz BRD, pojeżdzenie chwilę do czasu aż nie założe FMIC, potem dopiero program ?

tak

Opublikowano
  • Autor

tak właśnie napisałem. Czyli mogę chwilkę pobrykać na turbo BRD bez zmiany softu?

---------- Post dopisany at 23:19 ---------- Poprzedni post napisany at 22:55 ----------

dmuchawka kupiona :kox::kox:

Opublikowano

można wiedzieć gdzie kupiłeś BRD?? allegro? używana czy regenerowana

Opublikowano

A czy w ogołe w AWX warto pchać się w BRD i FMIC? Przecież ori sprzegło z AWX tego nie wytrzyma, a swap na AVF jest kosztowny

Opublikowano
A czy w ogołe w AWX warto pchać się w BRD i FMIC? Przecież ori sprzegło z AWX tego nie wytrzyma, a swap na AVF jest kosztowny

:facepalm: Panie sprzegło a AJM/AWX trzyma 420 Nm

najlepiej to jezdzic seria albo AWX na doladowaniu 1.1 B:decayed: wtedy nic sie nie posypie

Opublikowano

Zrobić Fmic + Brd i na końcu program , wyskoczą okolice 200/400 . Ja na takim setupie zrobiłem około 80000 km i wcześniej 40000 km na 165/365 i nie dzieje się nic. Co do tego czy warto , będziesz zszokowany różnicą .( Wiem ,że wiele osób stwierdzi ,że b6 o takiej mocy nie jedzie , jedzie naprawdę spoko.Ostatnio kumpel S6 C5 Avant , niestety zagazowanym nie mógł mi odejść :wink: )

Opublikowano
  • Autor
:kox::kox: FMIC najgorzej dopasować..
Opublikowano

to ile trzyma sprzęgło z AVF?