Hans47 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Co potrzeba: -Moduly diodowe G4 -dremel lub inne ustrojstwo do ciecia -silikon czarny i transparentny -z 5 metrow kabla linki 2x0,5 -gumowy mlotek dla instalatora aby pochamowac dewastacyjne zapedy Wiec tak wykrecamy dolne czarne plastiki lusterka i zabieramy do domu mniej wiecej cenrujemy sobie otworki tak aby nie lampka nie wadzila o wklad lusterka Wpasowujemy to tak aby diody nie wystawaly poza obrys plastiku poniewaz od tej strony musimy zalac to silikonem transparentnym a wewnetrzna strone czarnym aby dioda nie oswietlala srodka lusterka potem to juz kwestia ciagniecia druta trzeba zdemontowac cale lusterko wyciagnac bebechy i przewlec przewod do srodka potem ciagniemy kabel do lampki oswietlenia wnetrza tam podpinamy staly plus i mase z czujnika otwarcia drzwi. oto efekt Troche cierpliwosci i inwencji tworczej i noca nie wdepniemy w gowno wsiadajac do gabloty Pozdrawiam i zycze powodzenia
grucha1 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Fajny patent, chyba też o tym pomyśle
Marcin6 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Super mod, też o nim myślę Takie pytanie, czy przypadkiem nie ma tam miejsca na jakąś ori lampkę, np. LAMPKA SWIATEŁKO KABINY AUDI A4 B5 94-99rok (2901694433) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ?
Hans47 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2013 Nie wrazisz bardzo malo mijsca miedzy plastikiem a wkladem lusterka jakies 5 - 7mm
mlody67 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 działa tylko przy włączonym oświetleniu wewnętrznym, czy da jakoś się to ominąć? Pozdrawiam
Hans47 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2013 Napewno sie da ale tylko przy zastosowaniu odpowiednich modulow ktore by tym sterowaly to juz zabawa dla tworczych elektronikow. Ja zastosowalem najprostsza metode. Ale i tak musialem zastosowac sciemniacz firmy SFAR ktory wlacza mi zasilanie po otwarciu zamka z klucza lub z pilota poniewaz posiadam przedlift gdzie modul komfortu jest bardzo ubogi.
xxxSzYbAxxx Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Napewno sie da ale tylko przy zastosowaniu odpowiednich modulow ktore by tym sterowaly to juz zabawa dla tworczych elektronikow. Ja zastosowalem najprostsza metode. Ale i tak musialem zastosowac sciemniacz firmy SFAR ktory wlacza mi zasilanie po otwarciu zamka z klucza lub z pilota poniewaz posiadam przedlift gdzie modul komfortu jest bardzo ubogi. gdzie takie cudo kupiłeś? działa to na zasadzie że jak otwierasz auto to sie światło w środku odpala a jak zamykasz gasi z opóźnieniem? co do oświetlenia lusterek, rzuca to światlo na ziemię? bo po zdjęciach wyglada że bardziej drzwi są oświetlone niż ziemia...
Hans47 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2013 Ziemia. Az do tylnego blotnika idzie strumien swiatla. Tak modul firmy SFAR dziala na tej zasadzie. Kupilem na SFAR - O nas .
STASIU227 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Ziemia. Az do tylnego blotnika idzie strumien swiatla. Tak modul firmy SFAR dziala na tej zasadzie. Kupilem na SFAR - O nas .kolego podeśli link do ich aukcji z modułem który użyłes do lusterek, powiedz mi jaki kupiłeś moduł że zapala ci sie po wyłączeniu alarmu światło dodam że mam dokładany i mi sie światełko zapala dopiero po otwarciu dzwi
prezesik18 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Już bardziej widziałbym opcję wrzucenia tego modułu diodowego, na dół w boczek drzwi -mniej więcej tak jak w polifcie w oryginale były białe lampki co oświetlały przestrzeń po otwarciu drzwi. Tylko wtedy ten patent jest pomocny przy wysiadaniu z auta a nie przy wsiadaniu
Hans47 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2013 Wlasnie a opcja w lusterkach nadaje sie do wychodzenia i wchodzenia do samochodu. Wlasnie problem jest taki ze firma sfar nie chce juz tym handlowac na allegro musisz dzwonic i sie lasic zeby ci jedna sztuke w detalu opchnal.
Adrianus1980 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Witam, ja myślałem aby ori lampki białe wmontować w tapicerkę drzwi od dołu, wtedy jak otwieramy drzwi podswietla nam oczywiście podłoże. Lusterka oczywiscie tez. Ale ja kombinuje jak wstawić jakąś ori lampkę. niekoniecznie audi(lub same szkiełko) Chodzi o to aby odeparować leda czynników zewn. od zewn i od środka.
witek1234 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 ja mam włozoną podsufitke poliftową i mam sciemniacz firmy sfar ale z poliftowymi lampkami to nie działa jak cos moge odsprzedac bo zakładam pompke poliftową wraz z całą instalacją
Hans47 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2013 Do tego wlasnie slozy silikon. Nic tam nie wstawisz jest tak malo miejsca ze ci sie zyletka zaklinuje XD maly pozytek z tych lampek pod tapicerka tylko przy wysiadaniu pomocna
Garet Opublikowano 1 Listopada 2014 Opublikowano 1 Listopada 2014 Sytuacja u mnie wyglada tak, że światło wewnątrz oświeca się po wyłączeniu alarmu. Do lapki wewnętrznej idą 3 kable. Do któego wlutować te z lusterek?
Rafal2410 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 zawsze mozna załozyc i podłaczyc to pod moduł doswietlania drogi do domu
muunv Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 zawsze mozna załozyc i podłaczyc to pod moduł doswietlania drogi do domuNajlepiej to podlaczyc pod CLH. Polecam takie rozwiazanie. Sam mam pod CLH.
Rafal2410 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 1 minutę temu, dakine0007 napisał: mozesz jasniej ? bo jestem laikiem ale planuje taki zabieg w swoim aucie i robie rozpoznanie co potrzeba itd chce zrobic podswietlenie drogi do domu + podswietlenie w lusterkach Najlepiej to podlaczyc pod CLH. Polecam takie rozwiazanie. Sam mam pod CLH.
muunv Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Czyli aktualnie nie masz clh?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi