Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przeladowanie... Inaczej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

b duzo na przeplywce masz, i duty cycle tez spada na leb, szukaj dziury albo sztange masz zwaloną

Opublikowano
  • Autor

hmmm. no dobra :-)

---------- Post dopisany 06-03-2013 at 17:53 ---------- Poprzedni post napisany 01-03-2013 at 07:20 ----------

a tu logi po kolejnych modyfikacjach... tym razem skrecilem troche sztange od WG aby opoznic jej ruch a co za tym idzie uchlanie klapy....

Log (0 - 007,002,025)

wydaje mi sie czy jest ciut lepiej?

Opublikowano

Kijowo, duty cycle zaworka tam gdzie jest boost 0.55b czyli do ok 5000obr lub ciut więcej, powinien być na poziomie 40-50%, jak masz sporo mniej to znaczy ze boost za szybko ci spada

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano

i cała para w gwizdek

Opublikowano
  • Autor

kuzwa :) juz nie wiem gdzie to moze isc w atmosfere... sprawdzalem juz tyle razy szczelnosc :/.... ku... troche cieplej i jade na zaklad bede sprawdzal pod pozadnym cisnieniem.... i tyle :)

Opublikowano

wepnij drugi manometr pomiedzy N75 a aktuator

zobaczymy czy za szybko nie otwiera

Opublikowano
  • Autor
wepnij drugi manometr pomiedzy N75 a aktuator

zobaczymy czy za szybko nie otwiera

trzeba miec ;) musisz T mi kiedys troszke czasu poswiecic :P

Opublikowano

No no wybadajcie wszystko i dajcie znać bo mnie już też krew zalewa, mam ten sam ból

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano
  • Autor

a powiedzcie mi chlopaki... jak w logach jest w duty 99% to oznacza ze komp podaje napiecie na n75 czy wrecz przeciwnie ze go tam nie ma... i wraz ze spadkiem wzrasta czestotliwosc sie jego tam pojawiania..?

Opublikowano

99% jest napięcie 0% nie ma napięcia.

Opublikowano
  • Autor
jakis czas temu sprawdzalem tak ze zatkalem waz przez przepustnica i dmuchalem zaraz za turbo... sprezarka... kolo 1 bara tam dalem i byla cisza...

a ostatnio nie zatykalem przed przepustnica... dmuchalem mozna powiedziec w silnik juz przed turbo... zatykajac tylko przewod idacy do odmy oraz chyba ten co idzie do odpowietrzenia baku "chyba" i nie bylo nigdzie slychac schodzacego powietrza.. tzn zadnego psss... jedynie to cos plumkalo w silniku ale to chyba raczej przez turbo olej cofalo... i fakt ze cisnienie sie nie utrzymywalo tylko powoli schodzilo...

---------- Post dopisany at 10:23 ---------- Poprzedni post napisany at 10:18 ----------

a tu obiecany filmik

fakt po wymianie na MACa sie poprawilo bo na starym N75 latalo az w okolice 1 bara

chlopaki wsumie to nikt mi nic nie napisal na temet filmu? tak jak pisalem na filiku jade okolo 60 km/h 4 bieg i wciskam gaz w podloge... i to ze doladowanie zaczyna skakac to normlane czy nie?

Opublikowano

witam to moja pierwsza wypowiedz na forum i chcial bym zaczac nowy temat

---------- Post dopisany at 20:44 ---------- Poprzedni post napisany at 20:40 ----------

mam audi a4 b5 1.8t bezyna 95 rok i problem jest tak ze chyba mi turbo nie dziala od kad kupilem je czyli jakis pol roku temu dzis rozbieraalem turbo i gosc mowil mi od regeneracj ze jest ok a auto nie ma mocy zachowuje sie jak normalny 1.8 bez turba. a jest taki bajer ze jak odpinam wezyk od podcisnienia od gruszki to jak by chodzilo turbo od 2tys slychac delikatne syczenie jak by turba i do 3 tys ciagnie jak h.. a przy 3 tys wystepuje chyba przeladowanie i szarpie autem ,wiec skoro po odpietym wezyku chodzi turbo? to czemu na zalozonym wezyku nie ma mocy?

---------- Post dopisany at 20:47 ---------- Poprzedni post napisany at 20:44 ----------

przepraszam bo chyba sie wbilem w czyjs temat a nie wiem jak zaczac nowy:facepalm:

Opublikowano

szczelnosc, DV, N75, odma, dolot pomiędzy przepływką a turbo

Opublikowano
witam to moja pierwsza wypowiedz na forum i chcial bym zaczac nowy temat

---------- Post dopisany at 20:44 ---------- Poprzedni post napisany at 20:40 ----------

mam audi a4 b5 1.8t bezyna 95 rok i problem jest tak ze chyba mi turbo nie dziala od kad kupilem je czyli jakis pol roku temu dzis rozbieraalem turbo i gosc mowil mi od regeneracj ze jest ok a auto nie ma mocy zachowuje sie jak normalny 1.8 bez turba. a jest taki bajer ze jak odpinam wezyk od podcisnienia od gruszki to jak by chodzilo turbo od 2tys slychac delikatne syczenie jak by turba i do 3 tys ciagnie jak h.. a przy 3 tys wystepuje chyba przeladowanie i szarpie autem ,wiec skoro po odpietym wezyku chodzi turbo? to czemu na zalozonym wezyku nie ma mocy?

---------- Post dopisany at 20:47 ---------- Poprzedni post napisany at 20:44 ----------

przepraszam bo chyba sie wbilem w czyjs temat a nie wiem jak zaczac nowy:facepalm:

Pewnie uszkodzony N75

Opublikowano
  • Autor

hehhe tez tak mysle....

ale wrocmy do mojego filmu :P

Opublikowano
hehhe tez tak mysle....

ale wrocmy do mojego filmu :P

nie wiem jak w B5 ale w B6 ciśnienie nie może skakać, zresztą widać to na logach

W B5 chyba powinno się podobnie utrzymywać

Opublikowano

hhhhheeeeeeelllllllllooooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gdzieś jest dziurskoooooooooooooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano
  • Autor

no ok dziure rozumiem... ale cisnienie tak skacze przy jednym podlaczeniu n75... a przy innym juz sie uspokaja... dlatego pytam... i teraz wiem ze mam dobrze podlaczone... wiec czekam na troche cieplejsze dni wywalam przod i wszystko sprawdzam :)

Opublikowano

klejk mam identyko zachowanie auta

dziury jako takiej nie ma ale jeszcze to sprawdze

na nowym n75 z salonu wlasnie sa takie jajka jak na filmie, boost skacze a na starym tez nie bylo wymaganego boostu ale roznica byla taka ze nei zabkowal tak boost zanim obroty sie nie rozkrecily

Opublikowano

No bez jaj nie moze tak skakać - Tomek ci dobrze mówi, masz dziure - sprawdź czy cooler masz szczelny?