zi0allegro Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Pompa dziala po przykreniu stacyjki ,powinna odrazu dawać paliwo tak ? Akumulator mi padł naładowałem i auto nie odpala wgl.. Sciaglem wieczko od pompy ,sciaglem wełzyk i po przykreceniu stacyjki nic sie nie dzieje a przy kreceniu rozrusznika pluje paliwem przerywa i slychać powietrze jakby sie zapowietrzał ł z odstepami 1s/5s tak ze plunie.. (paliwo przerwa1s pliwo przerwa5s paliwo przerwa3) tak nie rowno i nie z duzym cisnieniem. Sprawna pompa napierdziela paliwem odrazu ? po przykreceniu kluczyka na kontrolki czy podczas kreceniu rozrusznikiem ? Mam rozerwe pratycznie cały czas w baku jest paliwo za 30zł .
ja74687 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 sprawdź przekaźnik pompy paliwa jeżeli masz pompkę w zbiorniku paliwa to włącza się ona dopiero jak rozrusznik chodzi. Nie wiem jaki masz numer u siebie ale jak odkręcisz to ostatni ten z lewej.
MATIUS Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 jeżeli raz daje raz nie to ewidętnie szczotki się jużzawieszają możesz spróbować nawalać z pięści w bak od od dołu by odpalić.... ale raczej pompką do wymiany koszt od 60zł za chinola po 300za ori vdo ja płaciłem 200zł za bosch chodzi już 2 rok... 30zł w baku na paliwie to trochę mało... zimą powinno być min miedzy 1/4 a 1/2 przy okazji wymień filtr paliwa
Hardjack Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 U mnie pompa się włącza po przekręceniu kluczyka. Jak będziesz jeździł że paliwa będziesz miał w baku za 30zł to co roku będziesz wymieniał pompę
Goofer Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Tak jak piszą koledzy... pompa siada. A przyczyną jest właśnie mała ilość paliwa, conajmniej pół baku powinieneś wozić. U mnie w ADP pompa paliwa załącza się dopiero po kręceniu rozrusznikiem. Nie kupuj chinoli bo to rozwiązanie na parę miesiecy, zainwestuj w ORI używkę albo nową tylko nie za 100 zł, bosch, vdo takie kupuj jak chcesz aby auto śmigało. I jeśli masz gazownie na pokładzie to polecam zainstalować automatyczny wyłącznik pompki paliwa, na alledrogo możesz kupić za około 40 zł bodajże.
Magicbattle Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 albo ci syfa zassal i teraz bedziesz mial wieksze problemy niz tylko pompa.
OLI_B5 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Jak coś to mam pompe z 1.6 na handel:wink:
zi0allegro Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2013 Wyciągłem pompe, sitko było zawolone, dolalem 30litr paliwa i wszystko działa... przy tak malym paliwie wszystkie syfy ciągnął... Jak narazię pompa działa...
Goofer Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Huh to co Ty lałeś do tej pory ? ) Hehe tak na poważnie.... ciekawe czy nie zaciągnęła brudu do środka... W takiej konfiguracji filtr paliwka do wymiany asekuracyjnie
Rekomendowane odpowiedzi