Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kierownica powietrza przy kolektorze ssącym w A4 B6 ALT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kierownica wychodzi bez rozbierania przodu wystarczy tylko wykrecic pare srobek i wyjdzie wszystko na 100% bez sciagania przodu :) A po drugie byl juz temat o tych kierownicach a nawet sa fotki jak to wyciagnac tylko trzeba uzyc funkcji SZUKAJ!!!

Opublikowano

http://a4-klub.pl/2-0-219/zmulony-silnik-3500-obr-podpowiecie-277335/index2.html

---------- Post dopisany at 14:59 ---------- Poprzedni post napisany at 14:58 ----------

tu masz wszystko opisane na temat kierownicy powietrza , sa zdjecia i instrukcje.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam potrzebuje dzwignie od kierownicy powietrza jak ktos ma sprawna to zapraszam na priv dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

kolego nie ten dzial , napisz to ogloszenie w dziale " kupie"

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

mam pytanie jeśli mam dziurawą gumę (membrana) w tej gruszce, czy stanie się coś złego jak wyjmę tą gumę i ustawię tą dzwigienkę w pozycji na dół(na stałe) czyli jak podczas zasysania jej po dodaniu gazu ( na stale skrócony kolektor ssący) ?

Opublikowano

Ja miałem urwaną dźwignię i kierownica powietrza była ustawiona cały czas w górnym położeniu bo membranka ciągnęła na dół po dodaniu gazu, ale ciągnęła sam kikut dźwigni :wink:

W nieświadomości jeździłem kilka miesięcy i w zasadzie nic się nie działo; potem udało mi się tutaj na forum zdobyć dźwignię i po zamontowaniu, silnik jakby złapał trochę oddech w dolnym zakresie obrotów. Nie jest to jakaś kolosalna różnica, ale jest delikatnie żwawszy z dołu.

Myślę, że po ustawieniu kierownicy tak jak mówisz może nie będzie jakiejś kolosalnej różnicy z tym, że może Cię wkur..iać "check engine" z błędami mieszanki.

Popytaj po forum w dziale "Sprzedam części"; czasem ktoś ma jakieś niepotrzebne klamoty i być może uda Ci się kupić membrankę za jakieś śmieszne grosze i będzie kierownica powietrza śmigać aż miło :wink:

Opublikowano

A nie da się naprawić sposobami z forum

Opublikowano

membrana kupiona z passata działa elegancko.

Opublikowano
A nie da się naprawić sposobami z forum

Membranę można posklejać, ale ile wytrzyma nie wiadomo. Jakim klejem to musiałbyś poszukać po forum bo gdzieś tu była mowa o klejeniu tej gumy

---------- Post dopisany at 12:14 ---------- Poprzedni post napisany at 12:13 ----------

membrana kupiona z passata działa elegancko.

Elegancko :brawo: Jak odczucia w trakcie jazdy?

Opublikowano

Lepiej rozglądnij się za całą używką . Będzie pewna niż klejonka .

Opublikowano
Lepiej rozglądnij się za całą używką . Będzie pewna niż klejonka .

Tak byłoby najlepiej, bo ta membrana pracuje jednak dość gwałtownie więc klejona może długo nie wytrzymać

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie kierownicy powietrza: gdzie to można kupić osobno? Bo z tego co widzę na allegro to tylko z całym kolektorem trzeba wziąć. Chyba że nie umiem znaleźć. Jeśli mógłby ktoś pomóc to będę wdzięczny - za podesłanie linka bądź może ktoś posiada w pełni sprawną i ma na sprzedaż. Z góry dzięki za odpowiedź.

Opublikowano
  • Autor

Faktycznie są tylko z kolektorami. Dzwoń do sprzedających i możesz się dogadać, ale uważaj bo naprawdę trudno jest trafić sprawną

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
kierownica.jpg
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pozwolcie ze odswierze temat ja chyba rozwiazalem problem z kierownica powietrza bo otwarlem ja na stale i jezdze jakies 3 miesiace i nic sie niedzieje i nie mam zadnych bledow a samochod lepiej przyspiesza jest zwawsze.

WP_20140409_001.jpg

Opublikowano

kolego mógłbyś zrobić jeszcze jedno zdjęcie z tego nie wiele widać :kwasny:

Opublikowano

a co tu ogladac , sciagasz dzwignie na dół i kierownica jest caly czas otwarta. Mi jednak sie wydaje ze skoro ktos to zaprojektowal by pracowalo zgodnie z obrotami silnika to powinno tak dzialac a nie na stale otwarte. Moze inne czesci tez posklejamy albo pospawamy ? :)

Opublikowano

i tu muszę się z kolegą wyżej zgodzić :grin:

Opublikowano

Sprobojcie nic sie nie stanie:naughty:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, do czego służy ta kierownica powietrza i kiedy ona się uruchamia.. rozumiem że w zależności od obrotów jak jest powyżej 3x ?? tak

I czy błąd za bogatej dawki jest od tego ?