Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Czerwony Szatan - Ksiadz i S4 :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

średnio :wink:

Opublikowano

:hi:

Muszę częściej zacząć chodzić do kościoła bo ostatnio jak tu byłem ksiądz miał czerwoną ale w avancie, ale w pierwszej chwili myślałem, że mi się coś poyebało :shock3:

---------- Post dopisany at 19:49 ---------- Poprzedni post napisany at 19:48 ----------

aha avant mi się bardziej podobał :decayed:

Opublikowano

avant w sedana

jak

woda w wino ;)

jak moge Cie prosić o przysługę, to zamień jeszcze mojego byłego szefa w dmuchaną analna lalę:decayed:

Opublikowano
:sarcastic:
Opublikowano
  • Autor

Mam jeszcze na oku takie:

http://www.ebay.co.uk/itm/251296398869;jsessionid=B7499FF9735A00C11CFC0EB7333CAFCB?ru=http%3A%2F%2Fwww.ebay.co.uk%2Fsch%2Fi.html%3F_from%3DR40%26_sacat%3D0%26_nkw%3D251296398869%26_rdc%3D1

Lub te:

http://www.ebay.co.uk/itm/251295066706?ru=http%3A%2F%2Fwww.ebay.co.uk%2Fsch%2Fi.html%3F_sacat%3D0%26_from%3DR40%26_nkw%3D251295066706%26_rdc%3D1

---------- Post dopisany at 13:15 ---------- Poprzedni post napisany at 08:53 ----------

Halloo, bo mi się kończy aukcja dzisiaj, hehe.

Chyba się skuszę na te pierwsze. Zawsze można sprzedać jak będzie lipa ;-P

---------- Post dopisany 03-07-2013 at 08:41 ---------- Poprzedni post napisany 02-07-2013 at 13:15 ----------

A co powiecie na te fele

http://www.ebay.co.uk/itm/300398153964;jsessionid?clk_rvr_id=496863045599

Czy będą dobre? Czy się nie rozlecą po chwili?

Opublikowano

Kup coś jakiejś znanej firmy bo później więcej problemów niż korzyści :kwasny:

Opublikowano
  • Autor
Kup coś jakiejś znanej firmy bo później więcej problemów niż korzyści :kwasny:

Jakieś sugestie? Może stronkę? Coś polecasz?

Opublikowano

zależy od budżetu i co chcesz osiągnąć, jeśli chcesz mieć solidne koło to coś z ori, w UK czasami można naprawdę super okazje wyrwać, jeśli chcesz się wyróżniać to może roti? Tylko wtedy cena około 1k funtów ale komplet masz nowy i solidny

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No to chyba dozbieram... Bo póki co to maks 500 bym dał, ale nie więcej.

Chyba że używka by się trafiła dobra.

---------- Post dopisany 13-07-2013 at 16:25 ---------- Poprzedni post napisany 03-07-2013 at 11:12 ----------

Mały update, zrobione zakupki i już wszystko u mnie :decayed:

(w tle autko kolegi, sam malowałem mu grila wczoraj :whistling:)

IMG_4100.jpg IMG_4094.jpg IMG_4096.jpg

Chyba wszystko co potrzebne do autka :naughty:

Opublikowano

Malowales ramke grilla? Widze ,ze nie udalo sie osiagnac idealnej czerni w polysku (cos jak akryl na aucie). Moze ktos ma sprawdzona farbe czarny polysk (glossy) ? Sam mam ten problem i albo oddam lakiernikowi, albo okleje folia.

Opublikowano
  • Autor

On nie chciał połysku. Kupił sam produkt do malowania a ja malowałem.

Opublikowano
  • Autor

Tu kupiłem tylko wosk FK. Bo reszta drogo.

Podam Ci później stronki, bo teraz na grilku siedzę.

---------- Post dopisany 14-07-2013 at 11:10 ---------- Poprzedni post napisany 13-07-2013 at 19:07 ----------

To tak, głównie robiłem zakupki tu:

I4DETAILING - UK based online detailing & car care superstore (tu zostawiłem większość kasy :grin:)

Ale niektórych produktów, które mnie interesowały nie było, więc zajrzałem tutaj:

Car Care Products | Car Detailing Products | Car Cleaning Products

Dobry sklep, w miarę dobre ceny i mają duperele których nie znajdziesz w innych.

Jest jeszcze:

Chemical Guys UK The finest car care and automotive detailing products available.

Shinearama Home Page - Shinearama

Car Care Products

Simply Microfibre - High Quality Microfibre cloths and towels

Car Detailing Products | Waxes , Polishes | UK - WaxyClean.co.uk Waxyclean - Car Polish And Valeting, Car Detailing. Meguiars AutoFinesse GTechniq car wax, Sonus Car Detailing Products | Waxes, Polishes | UK - WaxyClean.co.uk

Chemical Guys UK The finest car care and automotive detailing products available.

Warto też na ebay zajrzeć, bo możesz czasami znaleźć coś taniej niż w sklepie.

Na przykład ja kupiłem taki ręcznik:

I4D Uber Blue Drying Towel 24" x 36"

a na ebay znalazłem:

2 x LARGE 60cm X 90cm HEAVYWEIGHT MICROFIBRE CAR DRYING TOWEL VALETING DETAILING | eBay

Dokładnie to samo.

Mikrofibry też w sklepie drogo, a na moje oko są takie same jak na ebay. Piszę o zwykłych, nie tych lepszych. Ja kupiłem takie na próbę:

Micro Fibre Lint Free Large Car M Cloth Polishing x 20 HOME CAR GARDEN USE | eBay

Microfibre Car Detailing Valeting Cleaning Towels Cloths - MCloth Lint Free | eBay

Opublikowano

spoko sklepy

co do mikrofibry to te male to zadna roznica czy to ebay czy sklep ale na tych duzych owszem

napewno cos zakupie

podziekowal :hi:

Opublikowano

dawno tu nie byłem :wink:

jakoś czerwony kolor Ci się spodobał...

a co do detailingu... mógłbyś zapodać, co żeś zakupił i do czego to jest? Jeszcze się nie wczytywałem o co tam chodzi...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Hehe, czy kolor mi się spodobał? Taka się trafiła, już trzecia :grin:

A że cena była odpowiednia, przebieg mały, to grzech nie kupić.

Co do chemii i reszty gratów to kupiłem:

1. Wiadra z grit guardem - wiadomo po co.

2. Szampon do mycia DODO BORN TO BE MILD - Dodo Juice Born To Be Mild Shampoo | Wax-Safe | Automotive Wash

3. APC (all purpose cleaner) SURFEX - Bilt Hamber Surfex HD 5 Litres | Degreaser | FREE UK DELIVERY

4. Płyn do mycia szyb Meguiar's Glass Cleaner Concentrate - Meguiars Glass Cleaner Concentrate | Buy Glass Cleaner Concentrate Online

Autoglym Car Glass Polish - Autoglym Car Glass Polish | Autoglym Glass Cleaner

5. Usuwacz smoły,kleju VALETPRO CITRUS TAR & GLUE REMOVER - Valet PRO Tar & Glue Remover - 500ml

6. Usuwacz zanieczyszczeń metalicznych CAR PRO IRONX - Iron X 500ml Spray Bottle

7. Płyn do plastików VALET PRO Dionysus Trim Glitz - Valet PRO Dionysus Trim Glitz

8. Rękawica do mycia CAR PRO Wool Wash Mitt - CarPro Swirl Free Wash Mitt

9. Płyn do opon Meg's Endurance Tire Gel - Meguiar's Gold Class Endurance Tire Gel

10. Pasta do polerowania I czyszczenia metalowych elementów Britemax EASY CUT – Metal Cleaner&Polish - Britemax Easy Cut - Metal Cleaner & Polish

I do tego wełna - I4D Steel Wire Wool fine grade #00

11. Wosk DODO Juice Orange Crush - Dodo Juice Orange Crush Carnauba Soft Wax 250ml

Finish Kare 1000P- Finish Kare 1000P Hi-Temp Sealant - Clean Your Car

12. Cleaner pod wosk DODO JUICE Lime Prime - Dodo Juice Lime Prime Pre-wax Cleanser Glaze with mirco-abrasives 250ml

13. Ręcznik - I4D Uber Blue Drying Towel 24" x 36"

Ale na ebay znalazłem taniej:

2 x LARGE 60cm X 90cm HEAVYWEIGHT MICROFIBRE CAR DRYING TOWEL VALETING DETAILING | eBay

14. DODO JUICE Traffic Film Remover - Dodo Juice Crudzilla TFR 500ml | Traffic Film Remover | Degreaser

15. Glinka Bilt-Hamber Auto-Clay Original - Bilt-Hamber Auto Clay | Buy Bilt-Hamber AutoClay Online

16. Maszyna do polerki FLEX - FLEX XC 3401 VRG PROFI ROTO Exzenter Polierer Poliermaschine Car Polisher Auto | eBay

Plus pasty polerskie - Menzerna Fast Gloss FG400 250ml

17. Aplikator do wosku - Dodo Juice Basic's of Bling Wax Applicator

18. Lepsze mikrofibry pod wosk DOD JUICE - Dodo Juice 'Fantastic Fur' Microfibre Buffing Cloth - 40cm x 40cm

Do tego pędzelki, pady, aplikatory, ściereczki, buteleczki.

I to chyba wszystko :wink:

---------- Post dopisany 03-08-2013 at 16:36 ---------- Poprzedni post napisany 15-07-2013 at 12:28 ----------

I mały update, żeby nie było że nic się nie dzieje :grin:

IMG_4355.jpg IMG_4356.jpg

Naklejać znaczki czy nie? :whistling:

Opublikowano

Zdecydowanie nie naklejaj !

"Czysta" klapa wygląda bardzo dobrze - tablicę przyklej bez ramki.

Opublikowano

ja bym zamontował znaczek :wink:

Opublikowano
ja bym zamontował znaczek :wink:

Dokładnie :whistling: bez "CCCO" wygląda... ale to kwestia gustu :wink:

Opublikowano

znaczek CCCO czarny mat