sewcio1974 Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 Witam Niedawno zaliczyłem dzwona i niestety czeka mnie wymiana reflektorów.Mam pytanie odnośnie zamienników "DEPO".Czy są one coś warte czy jednak skoncentrować się na szukaniu oryginalnych "używek".Wiem że w przypadku zamiennika musze przełożyć "flaki" z rozbitych ale czy to jedyny mankament? Co do oryginalnych używanych mam obawy że zakupie a w przesyłce dostane porysowane i zniszczone "farfocle" a nie mam czasu bawić się w zwracanie etc. Wiele czytałem w internecie na temat zamienników i zdania są podzielone.Dlatego też zależy mi na opini kogoś kto je założył albo miał z nimi "bliski kontakt" a nie taka krytyka dla zasady. Licze na Wasze podpowiedzi.
grzes1150 Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 Szukaj ori używek z od pewnej osoby lub w swojej okolicy żeby można było podjechać i oglądnąć przy zakupie Zamienniki odpuść bo będzie tylko przeklinał.
edekxp Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 W B5 miałem zamienniki Depo i działały przez 5 lat później sprzedałem auto z nimi. Nic się z nimi nie działo Używki często są zmatowiałe - trzeba polerować oraz okopcone w środku - jak były na żarówki, ale wiadomo co oryginał to oryginał Te ładnie wygladają: REFLEKTOR LEWY PRAWY AUDI A4 B6 LAMPY REFLEKTORY (2930685361) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
grzes1150 Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 W B5 miałem zamienniki Depo i działały przez 5 lat później sprzedałem auto z nimi.Nic się z nimi nie działo Używki często są zmatowiałe - trzeba polerować oraz okopcone w środku - jak były na żarówki, ale wiadomo co oryginał to oryginał Ale my tu mówimy o xenonach i tu precyzyjność wykonania i pasowność wszystkiego gra większą rolę
edekxp Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 ksenony to jednak kupował bym oryginalne
Onkel Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 Miałem też kiedyś w a3 depo od kolegi dostałem za free. Jak szybko założyłem tak szybko sciagnalem. Słabe światło bardzo dawały nawet przy PHILIPS + 80% Wysyłane z mojego HTC Wildfire S A510e za pomocą Tapatalk 2
GreGoriO Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 bierz od Gwerty, będziesz miał od razu Bixy.
grzes1150 Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 bierz od Gwerty, będziesz miał od razu Bixy. Tylko bixy mają inne przetwornice
GreGoriO Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 jak zagadasz odpowiednio to wszystko się znajdzie...poczytajcie wątek o przeróbce. co za problem włożyć soczewkę bix do zwykłego ksenona, masz wtedy swój komplet z "nowymi" lampami.
rrosenfeld Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 Witam Panowie ! Nowy tutaj, takze prosze o wyrozumialosc. Przeszukalem fora i nic nie znalazlem, wiec sie podklejam z moim problemem. Zmienilem xenony (parowaly + jeden juz padal) na DEPO z LEDami jako postojowe i dziwnym trafem lewa strona dziala normalnie, a prawa strona wlacza sie i po 5-6 sekundach gasnie. Wyprobowalem za radami z neta podlaczenie rezystora 50W 6Ω, ktory wpialem rownolegle pod pin 7 (+do postojowych) i pin 10 (masa od postojowych, migacza i drogowych) O dziwo, Ledy zaczely swiecic, ale zabralo mi migacz i zaginal Czy cos zrobilem zle ? Ma ktos jakis pomysl ? Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam
GreGoriO Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 podepnij lampę lewą do prawej kostki a prawą do lewej...kostki są takie same tylko obrócone w lampie o 180 st(w pionie) będziesz wiedział czy to wina lampy.... drugi sposób to schemat w rękę i żarówka z przewodem do sprawdzenia czy masz w kostce napięcia.... wybierz co łatwiejsze...
rrosenfeld Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 Obydwie rzeczy sprawdzone... lampa jest ok, bo na lewej kostce swieci. kostka tez jest ok, bo w zdjetych xenonach postojowe swiecily normalnie... Poza tym napiecie chyba musi byc, skoro ledy sie zapalaja i gasna, czy sie myle ?
GreGoriO Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 Obydwie rzeczy sprawdzone... lampa jest ok, bo na lewej kostce swieci. kostka tez jest ok, bo w zdjetych xenonach postojowe swiecily normalnie... Poza tym napiecie chyba musi byc, skoro ledy sie zapalaja i gasna, czy sie myle ? ale czy lewa na prawej też świeci normalnie??
rrosenfeld Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 A widzisz... tego nie sprawdzalem, bo skupilem sie na lampie... Ale skoro xenony swiecily normalnie, to chyba jest ok ?
GreGoriO Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 niby tak.... ale najlepiej organoleptycznie.... jeszcze spisz sobie kolory przewodów jakie wchodzą do kostki i numery pinów... porównaj je ze schematem...czy się zgadzają... może ktoś grzebał przy kablach i coś pozamieniał...
rrosenfeld Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 Nie, nie... kolory sie zgadzaja. 7 to szaro czerwony a 10 brazowa...
Rekomendowane odpowiedzi