Czarnybeduin Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 Wczoraj chciałem wyjąć akumulator z B6 avant i mam problem: odkręciłem śrubę imbusową z przodu akumulatora i dalej nie chce on wyjść. Coś go trzyma chyba jeszcze od strony podszybia ale nie mam pojęcia co. Ręki nie idzie tam włożyć, nawet nie ma możliwość zajrzeć. Wie ktoś jak wyjąć ten akumulator?
pakotomasz Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 Tam powinna być tylko ta śruba imbusowa, chyba że u ciebie jest jakieś dodatkowe mocowanie. Wyjęcie aku nie jest łatwe, ale musisz dać rady:wink:
turzol Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 ElsaWeb - Removing and installing battery in engine compartment
pakotomasz Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 Kolego turzol pozwoliłem sobie wrzucić twój link do tłumacza, przyda się dla innych. Montaż/demontaż akumulatora
Czarnybeduin Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Opublikowano 5 Lutego 2013 Nic mi nie pomogła ta instrukcja niestety ;/ Śrubę odkręciłem ale akumulatora nadal nie mogę wyjąć. Coś tak jakby go trzymało od strony szyby. Jak próbuję go podnieść to od przodu samochodu unosi sie pod lekkim kątem ale w drugą stronę właśnie nie.
pomich Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 Od strony szyby jest jeszcze mocowanie w które wsuwa sie akumulator po wyciągnięciu zaczepu przy od strony grodzi przesuń go maksymalnie w stronę silnika i powinien wyjść do góry
patryk10015 Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 i po bokach też są te wsówki bo przedwczoraj wyciągałem ale nie miałem takich problemów
Czarnybeduin Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Opublikowano 6 Lutego 2013 Macie może jakieś zdjęcia lub schematy jak wygląda to mocowanie? Z lewej strony nie ma żadnego mocowania, z tyłu i z prawej nie widze bo wszystko zasłania.
audiaudi Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 aku trzyma sie na na jednej śrubie, jak ja poluzujesz, delikatnie odciągasz go wyskoczy z zaczepu, i pod skosem wyciągasz , nic go tam więcej nie trzyma, w wyciągnięciu może trochę przeszkadzać podstawa
Czarnybeduin Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Opublikowano 19 Lutego 2013 W która stronę mówisz odciągać żeby wyskoczył z zaczepu? Znajomy mi powiedział, żebym odkręcił i wyjął wzmocnienie które trzyma się na 4 śrubach ampulowych. Odkręciłem je ale nie moge go wyjąć ;/ Dalej sprawa z akumulatorem stoi w miejscu a nowy do założenia już czeka...
audiaudi Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 W która stronę mówisz odciągać żeby wyskoczył z zaczepu? Znajomy mi powiedział, żebym odkręcił i wyjął wzmocnienie które trzyma się na 4 śrubach ampulowych. Odkręciłem je ale nie moge go wyjąć ;/ Dalej sprawa z akumulatorem stoi w miejscu a nowy do założenia już czeka... Oprócz mocowania na śrubę nic go nie trzyma, na podstawie powinien suwać sie luźno
edekxp Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 Może sie przykleił do podłoża, spóbuj go najpierw przesunąć w lewo tzn w stronę filtra kabinowego Wysłane z mojego NovoCrystal za pomocą Tapatalk
Czarnybeduin Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Opublikowano 20 Lutego 2013 Akumulator wyjęty! Okazało się, że te mocowanie które jest z przodu akumulatora na śrubę imbusową składa się z 2 części. Ja je odkręciłem do końca i wyciągnąłem ten plastik a druga częśc została i go trzymała. Należało wykręcić śrubę ale nie do końca i pociągnąć za te plastikowe ucho. Wtedy można było bez problemu wyjąć ;]
Rekomendowane odpowiedzi