MAJKI Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 qurfa znów mi ktoś usunął wątek o kablu... i nie ma go nawet w koszu... i teraz nie ma listy ludzi.. :kwasny: :kwasny: jakoś Cię nie lubią nie mam nawet listy ludzi :wallbash: :wallbash: krolu najwaznijsze zebys pamietał ze ja tam bylem naliscie
krolu Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 qurfa znów mi ktoś usunął wątek o kablu... i nie ma go nawet w koszu... i teraz nie ma listy ludzi.. :kwasny: :kwasny: jakoś Cię nie lubią nie mam nawet listy ludzi :wallbash: :wallbash: krolu najwaznijsze zebys pamietał ze ja tam bylem naliscie :no:
keżor Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Krolu - może któryś zielony kablami handluje i mu konkurencje robisz ale tajwańskimi , a Krolu ma chińskie . Gdzie tu konkurencja sie ja pytam ?
gregory Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Gregor, wlasnie mi sie wydaje ze u mnie w zeliwniaku mam lekki odchył od pionu kolektora a wejscie/wyjscie chlodzenia jest o 90 stopni obrocone wzgledem laczenia z kolektorem. w najgorszym wypadku, jak okaze sie ze wszystko jest idealnie w pionach poziomach trzeba bedzie zastosowac kolanka gora/ dol - ponoc to tez jest dobre rozwiazanie ale mam dla Marecka dobre info - ceny garrettow poszly w dol pol roku temu za gt28rs zaplacil bym 4500 teraz dalem prawie 1000 mniej. Swoja droga turbine bralem w promotorze mocy - zebym mial blizej - to auto juz by stalo u Kuby - gosc ma za***ista wiedze Marecek też to miał na żeliwniaku, więc na gotowym kolektorze więc nie ma żadnej możliwości obrócenia turba, chyba że przód do tyłu, ale to bez sensu. A ceny spadły bo $ poszedł w dół, no i dobrze może kupie se jakieś turbo przod do tyłu to tez nic nie da bo to chodzi o obrot 5-20%, takze jestem skazany na sposob odlania mojego kolektora - chyba ze pospawie sobie nowy - ale powiem szczerze.... chyba nie stac mnie na to - i tak juz pojechalem max po bandzie. sam nie wiem ile jeszcze chce jezdzic tym autem - dlatego jezeli bedzie sie dalo zrobic to "po bozemu" - a tak mysle ze compsport bedzie chcial to zrobic - to tak robie i mam nadzieje ze nie poniose juz zadnych czterocyfrowych wydatkow zwiazanych z tym autem :] QRI jaki masz kolektor, kto go wyprodukował? Bo to jest jak pisze, że to producent kolektora produkuje kolektor pod dane turbo i tak powinien je umieścić jak zaleca producent turba, a jak tak nie jest to jak piszesz może być gorzej z żywotnością i może być f*ck up. Pospawanie kolektora rurowego to koszt 1500-2500zł w zależności u kogo i jak skomplikowany.
miron78 Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Opublikowano 12 Marca 2010 Krolu - może któryś zielony kablami handluje i mu konkurencje robisz ale ja nie handluje, bo było to dla znajomych, jednorazowa akcja i nic na tym nie mam :wallbash: zagadaj z kim trzeba i wyjaśnij sobie sprawę tego Twojego wątku
krolu Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Krolu - może któryś zielony kablami handluje i mu konkurencje robisz ale ja nie handluje, bo było to dla znajomych, jednorazowa akcja i nic na tym nie mam :wallbash: zagadaj z kim trzeba i wyjaśnij sobie sprawę tego Twojego wątku to znacz - co mam do ciebie wysłać PW?
gregory Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 qurfa znów mi ktoś usunął wątek o kablu... i nie ma go nawet w koszu... i teraz nie ma listy ludzi.. :kwasny: :kwasny: jakoś Cię nie lubią nie mam nawet listy ludzi :wallbash: :wallbash: Widzisz Krolu net cię wy***ał Nie warto tylko na nim polegać
krolu Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 qurfa znów mi ktoś usunął wątek o kablu... i nie ma go nawet w koszu... i teraz nie ma listy ludzi.. :kwasny: :kwasny: jakoś Cię nie lubią nie mam nawet listy ludzi :wallbash: :wallbash: Widzisz Krolu net cię wy***ał Nie warto tylko na nim polegać kurcze... jeden koleś nie podał nicku w przelewie :wallbash: :wallbash:
miron78 Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Opublikowano 12 Marca 2010 Krolu - może któryś zielony kablami handluje i mu konkurencje robisz ale tajwańskimi , a Krolu ma chińskie . Gdzie tu konkurencja sie ja pytam ?
QRi Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Gregor, wlasnie mi sie wydaje ze u mnie w zeliwniaku mam lekki odchył od pionu kolektora a wejscie/wyjscie chlodzenia jest o 90 stopni obrocone wzgledem laczenia z kolektorem. w najgorszym wypadku, jak okaze sie ze wszystko jest idealnie w pionach poziomach trzeba bedzie zastosowac kolanka gora/ dol - ponoc to tez jest dobre rozwiazanie ale mam dla Marecka dobre info - ceny garrettow poszly w dol pol roku temu za gt28rs zaplacil bym 4500 teraz dalem prawie 1000 mniej. Swoja droga turbine bralem w promotorze mocy - zebym mial blizej - to auto juz by stalo u Kuby - gosc ma za***ista wiedze Marecek też to miał na żeliwniaku, więc na gotowym kolektorze więc nie ma żadnej możliwości obrócenia turba, chyba że przód do tyłu, ale to bez sensu. A ceny spadły bo $ poszedł w dół, no i dobrze może kupie se jakieś turbo przod do tyłu to tez nic nie da bo to chodzi o obrot 5-20%, takze jestem skazany na sposob odlania mojego kolektora - chyba ze pospawie sobie nowy - ale powiem szczerze.... chyba nie stac mnie na to - i tak juz pojechalem max po bandzie. sam nie wiem ile jeszcze chce jezdzic tym autem - dlatego jezeli bedzie sie dalo zrobic to "po bozemu" - a tak mysle ze compsport bedzie chcial to zrobic - to tak robie i mam nadzieje ze nie poniose juz zadnych czterocyfrowych wydatkow zwiazanych z tym autem :] QRI jaki masz kolektor, kto go wyprodukował? Bo to jest jak pisze, że to producent kolektora produkuje kolektor pod dane turbo i tak powinien je umieścić jak zaleca producent turba, a jak tak nie jest to jak piszesz może być gorzej z żywotnością i może być f*ck up. Pospawanie kolektora rurowego to koszt 1500-2500zł w zależności u kogo i jak skomplikowany. a miało byc bez 4 cyfer nie powiem Ci teraz - bo nie mam pojecia. wiem ze jest max krotki - ponoc turbo wczesniej wstaje http://www.turbobygarrett.com/turbobygarrett/tech_center/turbo_optimization.html tam jest wszystko wypisane - ponoc najwazniejsze sa water lines
gregory Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 qurfa znów mi ktoś usunął wątek o kablu... i nie ma go nawet w koszu... i teraz nie ma listy ludzi.. :kwasny: :kwasny: jakoś Cię nie lubią nie mam nawet listy ludzi :wallbash: :wallbash: Widzisz Krolu net cię wy***ał Nie warto tylko na nim polegać kurcze... jeden koleś nie podał nicku w przelewie :wallbash: :wallbash: Ja nie podałem, napisałem tylko "Za kabelek"
krolu Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 qurfa znów mi ktoś usunął wątek o kablu... i nie ma go nawet w koszu... i teraz nie ma listy ludzi.. :kwasny: :kwasny: jakoś Cię nie lubią nie mam nawet listy ludzi :wallbash: :wallbash: Widzisz Krolu net cię wy***ał Nie warto tylko na nim polegać kurcze... jeden koleś nie podał nicku w przelewie :wallbash: :wallbash: Ja nie podałem, napisałem tylko "Za kabelek" ale ty jesteś z KALET - to odrazu wiadomo.. dojdę do tego po pw... :wallbash: [br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 23:04_________________________________________________ale jestem zły... gdzie jest guru on ma kontakty z lukaszemr z hugiem itp on by mi załatwił
diman Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 qurfa znów mi ktoś usunął wątek o kablu... i nie ma go nawet w koszu... i teraz nie ma listy ludzi.. :kwasny: :kwasny: jakoś Cię nie lubią nie mam nawet listy ludzi :wallbash: :wallbash: Widzisz Krolu net cię wy***ał Nie warto tylko na nim polegać kurcze... jeden koleś nie podał nicku w przelewie :wallbash: :wallbash: Ja nie podałem, napisałem tylko "Za kabelek" ale ty jesteś z KALET - to odrazu wiadomo.. dojdę do tego po pw... :wallbash: [br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 23:04_________________________________________________ale jestem zły... gdzie jest guru on ma kontakty z lukaszemr z hugiem itp on by mi załatwił no jak on zacznie zalatwiac to bana dostaniesz
miron78 Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Opublikowano 12 Marca 2010 :polew:[br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 23:08_________________________________________________ qurfa znów mi ktoś usunął wątek o kablu... i nie ma go nawet w koszu... i teraz nie ma listy ludzi.. :kwasny: :kwasny: jakoś Cię nie lubią nie mam nawet listy ludzi :wallbash: :wallbash: Widzisz Krolu net cię wy***ał Nie warto tylko na nim polegać kurcze... jeden koleś nie podał nicku w przelewie :wallbash: :wallbash: Ja nie podałem, napisałem tylko "Za kabelek" ale ty jesteś z KALET - to odrazu wiadomo.. dojdę do tego po pw... :wallbash: [br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 23:04_________________________________________________ale jestem zły... gdzie jest guru on ma kontakty z lukaszemr z hugiem itp on by mi załatwił Krolu - może on już do nich pojechał w tej sprawie - wiesz, że on jest szybszy od Twoich myśli
gregory Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Gregor, wlasnie mi sie wydaje ze u mnie w zeliwniaku mam lekki odchył od pionu kolektora a wejscie/wyjscie chlodzenia jest o 90 stopni obrocone wzgledem laczenia z kolektorem. w najgorszym wypadku, jak okaze sie ze wszystko jest idealnie w pionach poziomach trzeba bedzie zastosowac kolanka gora/ dol - ponoc to tez jest dobre rozwiazanie ale mam dla Marecka dobre info - ceny garrettow poszly w dol pol roku temu za gt28rs zaplacil bym 4500 teraz dalem prawie 1000 mniej. Swoja droga turbine bralem w promotorze mocy - zebym mial blizej - to auto juz by stalo u Kuby - gosc ma za***ista wiedze Marecek też to miał na żeliwniaku, więc na gotowym kolektorze więc nie ma żadnej możliwości obrócenia turba, chyba że przód do tyłu, ale to bez sensu. A ceny spadły bo $ poszedł w dół, no i dobrze może kupie se jakieś turbo przod do tyłu to tez nic nie da bo to chodzi o obrot 5-20%, takze jestem skazany na sposob odlania mojego kolektora - chyba ze pospawie sobie nowy - ale powiem szczerze.... chyba nie stac mnie na to - i tak juz pojechalem max po bandzie. sam nie wiem ile jeszcze chce jezdzic tym autem - dlatego jezeli bedzie sie dalo zrobic to "po bozemu" - a tak mysle ze compsport bedzie chcial to zrobic - to tak robie i mam nadzieje ze nie poniose juz zadnych czterocyfrowych wydatkow zwiazanych z tym autem :] QRI jaki masz kolektor, kto go wyprodukował? Bo to jest jak pisze, że to producent kolektora produkuje kolektor pod dane turbo i tak powinien je umieścić jak zaleca producent turba, a jak tak nie jest to jak piszesz może być gorzej z żywotnością i może być f*ck up. Pospawanie kolektora rurowego to koszt 1500-2500zł w zależności u kogo i jak skomplikowany. a miało byc bez 4 cyfer nie powiem Ci teraz - bo nie mam pojecia. wiem ze jest max krotki - ponoc turbo wczesniej wstaje http://www.turbobygarrett.com/turbobygarrett/tech_center/turbo_optimization.html tam jest wszystko wypisane - ponoc najwazniejsze sa water lines Jest tyle ważnych szczegółów i tyle błędów które można popełnić przy doborze i montażu turba że głowa może rozboleć, od chodźby średnica restryktora oleju na zasilaniu itp.. to też ważne.[br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 23:10_________________________________________________ Ja nie podałem, napisałem tylko "Za kabelek" ale ty jesteś z KALET - to odrazu wiadomo.. Co to kurna znaczy, że ja jestem z Kalet to od razu widomo, co wiadomo??
krolu Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Co to kurna znaczy, że ja jestem z Kalet to od razu widomo, co wiadomo?? Wiadomo, który przelew jest od ciebie :gwizdanie:
QRi Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Gregor, wlasnie mi sie wydaje ze u mnie w zeliwniaku mam lekki odchył od pionu kolektora a wejscie/wyjscie chlodzenia jest o 90 stopni obrocone wzgledem laczenia z kolektorem. w najgorszym wypadku, jak okaze sie ze wszystko jest idealnie w pionach poziomach trzeba bedzie zastosowac kolanka gora/ dol - ponoc to tez jest dobre rozwiazanie ale mam dla Marecka dobre info - ceny garrettow poszly w dol pol roku temu za gt28rs zaplacil bym 4500 teraz dalem prawie 1000 mniej. Swoja droga turbine bralem w promotorze mocy - zebym mial blizej - to auto juz by stalo u Kuby - gosc ma za***ista wiedze Marecek też to miał na żeliwniaku, więc na gotowym kolektorze więc nie ma żadnej możliwości obrócenia turba, chyba że przód do tyłu, ale to bez sensu. A ceny spadły bo $ poszedł w dół, no i dobrze może kupie se jakieś turbo przod do tyłu to tez nic nie da bo to chodzi o obrot 5-20%, takze jestem skazany na sposob odlania mojego kolektora - chyba ze pospawie sobie nowy - ale powiem szczerze.... chyba nie stac mnie na to - i tak juz pojechalem max po bandzie. sam nie wiem ile jeszcze chce jezdzic tym autem - dlatego jezeli bedzie sie dalo zrobic to "po bozemu" - a tak mysle ze compsport bedzie chcial to zrobic - to tak robie i mam nadzieje ze nie poniose juz zadnych czterocyfrowych wydatkow zwiazanych z tym autem :] QRI jaki masz kolektor, kto go wyprodukował? Bo to jest jak pisze, że to producent kolektora produkuje kolektor pod dane turbo i tak powinien je umieścić jak zaleca producent turba, a jak tak nie jest to jak piszesz może być gorzej z żywotnością i może być f*ck up. Pospawanie kolektora rurowego to koszt 1500-2500zł w zależności u kogo i jak skomplikowany. a miało byc bez 4 cyfer nie powiem Ci teraz - bo nie mam pojecia. wiem ze jest max krotki - ponoc turbo wczesniej wstaje http://www.turbobygarrett.com/turbobygarrett/tech_center/turbo_optimization.html tam jest wszystko wypisane - ponoc najwazniejsze sa water lines Jest tyle ważnych szczegółów i tyle błędów które można popełnić przy doborze i montażu turba że głowa może rozboleć, od chodźby średnica restryktora oleju na zasilaniu itp.. to też ważne.[br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 23:10_________________________________________________ Ja nie podałem, napisałem tylko "Za kabelek" ale ty jesteś z KALET - to odrazu wiadomo.. Co to kurna znaczy, że ja jestem z Kalet to od razu widomo, co wiadomo?? łeh bedzie jak bedzie ide na impreze - moze jakis okład z młodych piersi poprawi mi dzisiaj nastroj
gregory Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Co to kurna znaczy, że ja jestem z Kalet to od razu widomo, co wiadomo?? Wiadomo, który przelew jest od ciebie :gwizdanie: No, ale przecież nie napisałem swojego adresu na przelewie...... [br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 23:15_________________________________________________ łeh bedzie jak bedzie ide na impreze - moze jakis okład z młodych piersi poprawi mi dzisiaj nastroj QRI najważniejsze żebyś pamiętał, że pierwszy 1000km robisz na niewielkim doładowaniu Dopiero potem ładujesz towar.[br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 23:17_________________________________________________ a ja spadam - do jutra
Rekomendowane odpowiedzi