miron78 Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Opublikowano 15 Listopada 2009 może za tydzień będzie okazja - o ile jedziesz na zlota do SC Ja się jeszcze zastanowie, bo późno jedziecie do tej Cze-wy. Jakbyście jechali tak w południe o 12 to na bank bym jechał. A tak czasu mało przemyśl jeszcze
Pucek Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 no to do wieczora Miron ps. pilnuj auta, bo mało takich paści jeździ po Rybniku
gregory Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 dlatego sie nad tarcza organiczna zastanawiam, moze to bedzie troche łagodniejsze. chociaz z drugiej strony planuje tym autem zrobic 40-50klockow i zmieniac na cus mocniejsiejszego Tarcza organiczna jest nieco łagodniejsza od spieku choć i tak twardsza od zwykłej. Ja bym na twoim miejscu dał tarczę zbrojoną i wzmocnił docisk o 60% i tyle. Powinno kleić jakiś czas :> Narka Miron
QRi Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 dlatego sie nad tarcza organiczna zastanawiam, moze to bedzie troche łagodniejsze. chociaz z drugiej strony planuje tym autem zrobic 40-50klockow i zmieniac na cus mocniejsiejszego Tarcza organiczna jest nieco łagodniejsza od spieku choć i tak twardsza od zwykłej. Ja bym na twoim miejscu dał tarczę zbrojoną i wzmocnił docisk o 60% i tyle. Powinno kleić jakiś czas :> Narka Miron jakis czas - komentarz zbedny "dobra... zjedz na pobocze i wyciagnij trojkat :polew:" bede jeszcze w poniedziałek truł zycie compsportownikom
gregory Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 Ja dostałem oponki Dunlopy 2003 za 100 zł komplet 6 mm 2003 rok opona to nadaje się tylko do spalenia, lub przetopienia bo jest już mega sparciała ale ja mam tylko 75 koni... już trudno Podczas wysyłania wiadomości, pojawiły się następujące błędy: Uwaga - podczas pisania wysłano 5 odpowiedzi, może chcesz przejrzeć swoją wiadomość? LOL Adamie. Kupując opony patrzy się nie tylko na bieżnik, a na rok produkcji opony i czy nie jest "poząbkowana" co dzieje się jak ktoś poprzednio jeździł ze zużytymi amorkami. Bierznik poząbkowanej opony jest nastroszony jak łuski od ryby. Co do opon starej daty to przyjęło się, że opona do max 4 lat nadaje się do użytkowania. Guma zużywa się nawet leżąc w magazynie bo traci swoją giętkość i staje się spraciała, a to jej giętkość daje jej przyczepność. Nie ma tu znaczenia czy masz 75KM czy 260 bo podczas normalnej jazdy można wpaść w poślizg na śniegu czy lodzie. Następnym razem będziesz już wiedział. Mam nadzieję, że pomogłem, a nie odebrałeś tego jako krytykę Qri jakiś czas Kto wie ile to sprzęgło poklei, jakiś czas na pewno
DOGI Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 jak Qri będzie gotowy w Lutym, Marcu to może już poczekajmy z tym testowaniem się do tego terminu wtedy też już będę gotowy do sezonu A nie że wszyscy rezanymi autami pastwią się na seryjnej eSce
kris_kilt Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 Witam popołudniu Panowie , kiedy wy się wybieracie do tej Częstochowy i w jakich godzinach ?? Widzę że co kilka miesięcy coraz mocniejsze fury się pojawiają !! :good: Gregor nie masz wyjścia - straciłeś turbine tak Gregor laseczki - na emeryturze To będę teraz rezał wolnossące Jak na emeryturze to nie chcę, bo takie to tylko na drutach robią i narzekają To kiedy mam się pojawić ?? :naughty: hehehe
QRi Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 jak Qri będzie gotowy w Lutym, Marcu to może już poczekajmy z tym testowaniem się do tego terminu wtedy też już będę gotowy do sezonu A nie że wszyscy rezanymi autami pastwią się na seryjnej eSce DOGI, ale jak Ty porobisz eSke to bedziesz miał takie odejscie, ze ja ledwo bede widział Twoje koncowki wydechu, a co dopiero Mirron - badz czlowiek swoja droga... planujesz tylko program ?? Czy cos grubszego ?? :>
Pucek Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 Dogi coś tam wspominał o stage II :gwizdanie: Dogi, ja myśle że właśnie teraz macie się spróbować, bo jak Ty to zrobisz to nie będziesz miał z kim się próbować a teraz macie +/- równe szanse chyba się nie przejmujesz tym że teraz objedzie Cie Gregor czy Miron, bo potem to Ty ich objedziesz
diman Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 ale dzisiaj jestem zmordowany leb mnie boli jak cholera wczorajsza noc byla duzo fajniejsza :gwizdanie:
Pucek Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 Diman, a ja siedziałem jak ta łajza w domu i nic nie powiedziałeś że szykuje się %%% Krisu, rusz dupsko i szukaj, jest w ŚLĄSKICH
kris_kilt Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 Diman, a ja siedziałem jak ta łajza w domu i nic nie powiedziałeś że szykuje się %%% Krisu, rusz dupsko i szukaj, jest w ŚLĄSKICH Pucek , :banan: wystarczy ?? a na poważnie - sprawdziłem , uczelnia do 19 , więc znów lipa ;( niebawem to już zapomne jak wyglądacie ....
Pucek Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 nooo naprawde tak będzie, już dłuuuuuugo Cie nie było ale przynajmniej jak przyjedziesz to postawisz
krolu Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 Adamie. Kupując opony patrzy się nie tylko na bieżnik, a na rok produkcji opony i czy nie jest "poząbkowana" co dzieje się jak ktoś poprzednio jeździł ze zużytymi amorkami. Bierznik poząbkowanej opony jest nastroszony jak łuski od ryby. Co do opon starej daty to przyjęło się, że opona do max 4 lat nadaje się do użytkowania. Guma zużywa się nawet leżąc w magazynie bo traci swoją giętkość i staje się spraciała, a to jej giętkość daje jej przyczepność. Nie ma tu znaczenia czy masz 75KM czy 260 bo podczas normalnej jazdy można wpaść w poślizg na śniegu czy lodzie. Następnym razem będziesz już wiedział. Mam nadzieję, że pomogłem, a nie odebrałeś tego jako krytykę Grzegorzu... dzięki za radę na pewno z niej skorzystam przy zakupie przyszłych opon, powiem tylko tyle na swoje usprawiedliwienie, że nie chciałem kupować drogich opon bo jak wiesz ktoś mi je przeciął i nie wiem czy nie powtórzy się to znów za kilka dni :kwasny: p.s. nigdy nie odbieram takich rad jako krytykę dałem za te oponki 100 zł... nie są zjechane i wyglądają ładnie nie ma żadnego z efektów o których wspomniałeś wyżej... bieżnik jest równy i wysoki. fakt - patrząc na to co mówisz są stare...
kris_kilt Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 nooo naprawde tak będzie, już dłuuuuuugo Cie nie było ale przynajmniej jak przyjedziesz to postawisz Nic na to niestety nie mogę poradzić , zostało mi czekanie na piątek z ranną zmianą i wolnym od uczelni ... a co do stawiania - to kolejka idzie od nowa , czy jak ?? :decayed:
Pucek Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 będziesz nowy, no a wtedy musisz się wkupić w nasze łaski
czester Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 Witam Miron wiem co poszło a mia nowicie poduszki zawieszenia skrzyni i silnika - nie wszystkie ale wymienimy komplet i bedzie dobrze Rudi a ty ktora po duszke bedziesz wymieniac ? pod silnikiem, czy skrzynia biegow ?
gregory Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 jak Qri będzie gotowy w Lutym, Marcu to może już poczekajmy z tym testowaniem się do tego terminu wtedy też już będę gotowy do sezonu A nie że wszyscy rezanymi autami pastwią się na seryjnej eSce Ojjjj biedna ta eSka co ma 2.7L pojemności i dwie turbiny, boi się mojego 1.8 na gazie :gwizdanie: Dogi jak ty zrobisz chociaż program to już nie będziesz się miał z kim ścigać u nas więc powinieneś docenić fakt spróbowania się Jeszcze seryjną
QRi Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 chyba ze miron zamieni swoje b7 na S4 B6 i wsadzi kompresorownie :gwizdanie: po programie ile takie 2.7 z siebie da ?? 300-310 ??
gregory Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 chyba ze miron zamieni swoje b7 na S4 B6 i wsadzi kompresorownie :gwizdanie: po programie ile takie 2.7 z siebie da ?? 300-310 ?? Po programie to może mieć 280-310KM ale za to 440-470Nm więc mocna jednostak Wszystko zależy od tego jaka seria będzie :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi