Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJL] Jaszczurowy dyliżans na flatach z jęzorem :P ==>> Sprzedam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jesli ode mnie dostąłęs szablony, to ja innych nie posiadam, teraz kupiłem plekse i będe robił nowe, bo mdf i pochodne nie nadaja sie rozlazło sie po paru latach

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Już nie pamiętam, ale chyba od Ciebie...
Kurde, to co ja robię źle, że mi nie pasują... a możesz jakieś foty zapodać dokładniejsze jak już zaczniesz grzebać przy tym?

Co do wtrysków, to jeszcze nie zaglądałem i nie logowałem.

Muszę dokończyć kilka spraw i będę wtedy sięwtryskami mógł zająć...

Dziś może bedzie grubszy update tematu :D Ale to wieczorkiem dopiero się okaże :D

Na Flaty wpadł RAL9003.

Spy foto:

mc3eilrt.jpg

Pytanie na jaki kolor dekielek piasty maznąć?

Chyba bedzie też biały...

Przy okazji przygotowane odświeżone mocowania amortyzatorów, te w aucie już się domagają złomowania :]

wcdk2lx8.jpg

4lvee5wk.jpg

Opublikowano

Dawaj czerwone kapselki :)
Przydało by się na to koło 205 wsadzić i do ziemi :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ponieważ od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem naprawy FISa, dziś nadszedł czas...
Mój FIS miał wypalone linie, dziwnie pokazywał niektóre wartości też ogólnie masakra.

Poszedłem po całości i zamiast wymieniać/naprawiać sam wyświetlacz wymieniłem całe zegary.

Została zrobiona konwersja z Jaegera na VDO od S4 :D
Jestem bardzo zadowolony. Kolejny kroczek w zmianach zrobiony i to połączone przyjemne z pożytecznym :]
Dodatkowo zegarki już stuningowane ringami:D
Poniżej kilka fotek...

2s9d8vw6.jpghwtntcum.jpgslhroq4v.jpg8o54my3e.jpg

Wielkie podziękowania dla Łukasza z Supraśla (oktawiusz5), za pomoc i poświęcony czas na kodowanie immo i zegarów ;)

PS. Zegary moje będą na sprzedaż jakby co. Pełny fis, do naprawy plus elektroniczny zegarek i dodatkowe wskaźniki ładowania i temp. oleju.

Dawaj czerwone kapselki :)
Przydało by się na to koło 205 wsadzić i do ziemi :D

Czerwony do niczego nie będzie pasował mi...
Dam na razie na biało w tym samym kolorze.

Odnośnie opon, to następne pewnie będą 215... musiałbym na żywo zobaczyć u kogoś 205, żeby się przekonać :]
Do ziemi ciężko ściągać, bo muszę się wspinać po krawężnikach cały czas... :/

Aktualności...

Ramka przy dźwigni biegów była porysowana, a że miałem kawałek folii carbon od 3m, to sobie okleiłem :P
Do niczego nie pasuje, ale mnie już te ryski nie drażnią przynajmniej :D

jd5ugdzz.jpgah68qkka.jpglh3vzxbt.jpg

Pociągnąłem też kable do wzmacniacza w progach i podłączyłem klamota :P
Zdjęcia "na gotowo", dodam w późniejszym czasie...

bpusralr.jpg 9f4axatu.jpg tia47atc.jpg p6puwius.jpg fbpdvgd5.jpg

No i obecnie śmigam bez schowka pasażera, bo "rezam" w nim dodatkowe gniazdko 12V :]

Edytowane przez j4s2c2vr

Opublikowano

licznik fajny, regenerowales wyswietlacz w nim?

i jak pominales immo z esy...? wiem ze bardzo ciezko idzie kodowanie tych licznikow do innych kompow niz od eSy i trzeba wywalac albo emulowac immo

Opublikowano
  • Autor

Pierwsze słyszę :P
Licznik kupiony cały na forum...
Zdaje się w S4 już były te lepsze wyświetlacze jak w A6... Z kodowaniem zero problemów... po prostu podpiąłem zczytaliśmy z Łukaszem pin i zakodowaliśmy pestki immo do licznika :]

Później tylko zmiana kodowania z 6cyl. na 4cyl. Bo obroty inaczej wskazywał bez zmienionego kodowania...

Zero komplikacji.

Polecam wszystkim taki zabieg :]

Mnie to naprawdę taniej wyszło niż naprawianie oryginalnego FISa.

Teraz tylko przebieg by się przydało wprowadzić taki jak miałem tam, bo przegląd niedługo :D

Opublikowano

jedyny licznik na ktorego wymienilbym mojego białasa, tylko reanimacja fisa by sie przydala ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Mały update audio...
Ogarnąłem dystanse pod głośniki 16cm.
Bazę zrobiłem z aluminium 4mm, a dystans właściwy z mdfu 1cm. Rozwiązanie tymczasowe, zobaczymy jak się będzie sprawdzało. Gwizdki wlazły bez problemu w miejsce oryginalnych...
Brakuje mi jeszcze wygłuszenia matami, ale to z czasem dorobię. Nie obyło się bez sporego podrezania boczków i uchwytów od szyny po której szyba jeździ. Ale wszystko udało się zmieścić.
Poniżej zdjęcia. Oryginalne głośniki 13cm i gwizdki na sprzedaż. Docelowo głośniki będą również zasilane przez wzmacniacz, który widać na foto.

Kondensator jeszcze nie podłączony, może w weekend się uda.

ltiqeejt.jpgoxouz2y9.jpgxz5sq4h2.jpg9t56of6b.jpg

Poniżej bagażnik:

9mz2nd94.jpgt8fwsa4h.jpgzht22389.jpg

Oryginalne głośniki na handel:

hwt5exo4.jpgp8lrb5hw.jpg

kondensator dziś podłączony...

Opublikowano

Ładna audiola, podobają mi sie przednie lampiony, pasują :) Wszytsko idzie w dobrym ierunku widze.

Daszek na klapie masz jakiś inny niż u mnie, Twój jakoś lepiej przylega :wink:

Ps. podkłądek pod rejestrację nie zmieniasz? :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Podkładek póki co nie zmieniam :D
Dzięki za słowa uznania.
Musze jakąś sesję porządną dziabnąć jeszcze zanim koła zmienić będzie trzeba :]
Daszek na klapie zwykły allegrowy, może kwestia przyklejania?
A Twojego gdzie można obczaić?

Opublikowano

Jeżeli chodzi o daszek to ja też kupiłem na allegro a'la rs4 ale inaczej leży niż u Cb a siadł idealnie, inaczej nie pasował, sam zobacz http://a4-klub.pl/index.php?/topic/275522-all-b5-niebieski-avant-na-gwincie-w-ajm-ie-radzio06/page-2

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No furka piękna :wink:

Mody na wielki + :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za słowa uznania :]
Niestety cały czas brakuje czasu, żeby jakaś sensowną sesję na białych Flatach zrobić, może w weekend się do lasu przejadę... i coś się uda ogarnąć :D

Opublikowano

Byś się przejechał i pokazał.

Opublikowano

Flaty na plus :) Bardzo ładnie się prezentuje tylko niżej kolego :)) No i zabudowa subwoofera robi robote bo skrzynka nie graci bagażnika jak u mnie ;P

Opublikowano

Skrzynie sam robiłeś czy gotowa kupiłeś? Jak sam to masz jakieś wymiary?

Opublikowano

A więc zrobiłeś tak jak kiedyś rozmawialiśmy i flaty białe ;) no no ładnie się prezentują ale utrzymanie ich w czystości ... :P Dobrze modzisz . Powodzenia w dalszych modach . A ta przepływke ogarnełeś ?

Opublikowano
  • Autor

To nie był problem z przepływką lecz zerwany gwint przy opasce na przepustnicy i nieszczelność była. Zrobiłem tester prowizoryczny i zlokalizowałem źródło spadku ciśnienia :D
Co do Flatów, to liczyłem się z tym, że ciężkie do utrzymania w czystości, ale wygląd po umyciu rekompensuje to :D
Dziś miałem wpaść na nocną jazdę, ale wypadło mi szoferowanie w innej części stolicy:/
Do ogarnięcia mam teraz nieszczelność przy kolektorze wydechowym:/ Uszczelka chyba poleciała i chodzi jak traktor:P
W najbliższym czasie też będzie wymiana oliwy i montaż tego czujnika ciśnienia oleju wreszcie...

Jeśli chodzi o suba to na tablicy upolowałem dedykowaną skrzynkę dla b5 w avancie. Potargowałem trochę i kupiłem.
Jak bym nie znalazł, to plan był mojego JBLa zabudować w tym boczku w takim samym stylu, żeby nie zawalać przestrzeni ładunkowej...

Udało się, jestem zadowolony, trochę też pompuje jak potrzeba, ale coś czuję, że alternator szybko teraz poleci i akumulator :P

Z najnowszych modów, to na tablice rej. z przodu wpadł "stickerbomb" odblaskowy przeciw fotoradarom :D

Jak dziś termometr pokazał mi 0,5 stopnia Celsjusza, to się przeraziłem, trzeba chyba zimówki szykować :D

Opublikowano

U mnie od dwóch dni rano jest po -5 stopni ale szkoda mi nowych zimowek :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dziś założyłem zimówki, ale zdjęcia dopiero jutro wrzucę :D

Zdjęcia marne na pożegnanie setu letniego.

Niestety, ani plener nie przypasował, ani auto nie ogarnięte no i aparat słabawy :P

ed35nklx.jpgg57qg4u7.jpg

dekielki:

ff4ed3mf.jpg

set zimowy - oryginalne 17" z ProLine :D

2paszbv5.jpg

Dziś na sezon zimowy potraktowałem ramkę grila resztkami plastilaka czarnego w macie :P

vd3ijhg2.jpg

Edytowane przez j4s2c2vr