Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJL] Jaszczurowy dyliżans na flatach z jęzorem :P ==>> Sprzedam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

poniżej 0,5

zakładam, że gdzieś opaska nie jest dokręcona, ew. pieprznął któryś z węży od turbo albo do IC :P

najgorszy scenariusz to N75...

muszę logi porobić jeszcze...

Opublikowano

odłącz aku na godzinke

wydaje mi się że w tryb awaryjny wpadła i dlatego mało pompuje

Opublikowano

Nie wypisuj głupot.

Opublikowano
  • Autor

Tryb awaryjny na vagu by byl widoczny... A tam pusto...

Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka

---------- Post dopisany at 20:42 ---------- Poprzedni post napisany at 09:17 ----------

Nie miałem możliwości zrobić dziś porządnych logów, ale sprawdziłem przepływ masy powietrza i maksymalne wartości przy kilkukrotnym rozpędzaniu na 3 biegu do odcinki pokazywało maks ok. 138 g/s

postaram się jakieś logi przygotować i wrzucić do tematu...

Opublikowano

nędza, musi byc 155g/s

Opublikowano

nieszczelność w dolocie albo przepływka trafiona

Opublikowano
  • Autor

Do objawow moge dodac wiekszy apetyt na paliwko :P Dzis przy okazji montowania bixow posprawdzam polaczenia na dolocie...

Opublikowano

to akurat jest normą,

sprawdź szczelność dolotu, podmień przepływkę na pewną i zrób logi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

nie mam jak badać teraz dolotu, bo jestem na wyjeździe świątecznym, ale jak wrócę to będę musiał się temu przyjrzeć

w czasie Świąt wpadła mała odmiana na przód :D Do pełni szczęścia brakuje regeneracji kloszy, ale to już po powrocie zrobię :]

przy okazji wizyty na myjni zrobiłem mini sesję :D

bixy.jpg

image.jpgimage.jpgimage.jpg

image.jpg

---------- Post dopisany 28-04-2014 at 13:30 ---------- Poprzedni post napisany 21-04-2014 at 20:21 ----------

Dotarła kolejna część układanki:

IMG_20140428_115703.jpg

W weekend majowy planuję uporać się z dziurkami i w dolocie i w wydechu i spolerować lampy, jak dobrze pójdzie to może i DRL uruchomię...

---------- Post dopisany 19-05-2014 at 08:53 ---------- Poprzedni post napisany 28-04-2014 at 13:30 ----------

Ok. powodem braku pełnego boosta, była nieszczelność w dolocie.

Zrobiłem z korka 2,5" PVC prymitywny "tester szczelności". Niestety korek ma wadę, bo brakuje mu takiego garba, żeby TIP nie spadał przy większym booście :P

Strzeliło mi ze 4 razy, ale zdążyłem, zgodnie z tutkiem z Youtuba, zlokalizować nieszczelności przy pomocy, tego co miałem pod ręką, czyli płynu do mycia szyb z atomizerem :P

Ogólnie była za lekko ściśnięta opaska przy wejściu z TIPa do turbo, oraz opaska przy przepustnicy do wymiany, bo miała zerwany gwint i nie trzymała jak należy.

Przy okazji przeczyściłem i zaadaptowałem przepustnicę, ale to nie pomogło na podwyższone obroty na jałowym :/ Nie wiem już co to może być...

Do autka wpadła też siata pionowa oraz wrzuciłem w kratkę nawiewu wskaźnik ciśnienia oleju.

Pozostało już tylko zamontować czujnik i podłączyć kabelek:P To przy zmianie oleju się zrobi...

---------- Post dopisany 26-05-2014 at 08:36 ---------- Poprzedni post napisany 19-05-2014 at 08:53 ----------

Jakiemuś fiutowi przykleił się do łap jeden z dekielków piasty z moich Flat Five. Żeby mu łapa uschła, albo, żeby rozpieprzył felgi, do których wsadził...

---------- Post dopisany 01-06-2014 at 22:34 ---------- Poprzedni post napisany 26-05-2014 at 08:36 ----------

IMG_20140601_212249.jpgIMG_20140601_212305.jpgIMG_20140601_212316.jpg

Opublikowano

Pewnie ktos z forum :polew:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Z aktualności...

Spolerowane klosze lamp przednich, wreszcie wyglądają jak brand new :D

Zmienione lusterko prawe na duże w kolorze.

Daszek nad tylną klapę.

Wymieniłem też wycieraczki, zamieniłem stare "banany" na valeo ze spoilerami :D

sp1.jpg

sp2.jpg

image.jpg

Opublikowano

Bardzo fajny projekt.. A nie myślałeś żeby wstawić zegary w słupek. Daszek to oryginał czy jakaś replika??

Powodzenia w modach

Opublikowano
  • Autor

daszek podjebka z alledrogo :D

zegary w słupku mi się nie podobają ;)

dzięki za pozytywny feedback :P

---------- Post dopisany 24-06-2014 at 23:32 ---------- Poprzedni post napisany 23-06-2014 at 18:27 ----------

zdjęcia z dzisiejszego boju :D

dystanse1.jpgdystanse2.jpg

a tu takie przy okazji dzwigania ciężarów :D

gleba1.jpggleba2.jpg

Opublikowano

Ten tył to powinien na co dzień tak siedzieć przy gwincie :wink: (przód też niżej)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Nie dam rady jezdzic jak nizej pojdzie... Obecnie rozgladam sie za eibachami i bilsteinami :P

---------- Post dopisany 26-07-2014 at 20:30 ---------- Poprzedni post napisany 25-06-2014 at 21:04 ----------

20140726_105616.jpg

20140726_105749.jpg

Opublikowano

Co do dystansów, lepiej było zrobić z jakiegos tworzywa, mdf czy co to tam masz zgnije i sie rozwarstwi, nawet impregnowane:wink: moze w następnym tygodniu pokaże jak moje wygladają po 2-3latach

Opublikowano
  • Autor

Miałem MDF w poprzednim aucie i nie zgniło... w Audi tak się tam leje ?

Odnośnie dystansów, to niestety w weekend przymiarki robiłem i kiepsko to pasuje... chyba po swojemu będę musiał wycinać :/

Opublikowano

co tam na rolkach wyszło?

Mnie też powoli zaczyna gwint męczyć więc pewnie za jakiś czas będzie wysyp zestawów do Q na forum :grin:

Opublikowano
  • Autor

Na rolkach dziwne rzeczy, na LPG seria, a na PB brakuje 20 kuniów :P niuton w porządku :]
Podejrzewam, że wtryski benzyny nie dają rady... trzeba poszukać większych no i softa zrobić dla k03s :D
A w garażu jeszcze FMIC leży i czeka...

Kowi, możesz mi zapodaćszablony dystansów, jakie masz? Te co dostałem kiedyś nie pasują mi za bardzo :/

Opublikowano

jaszczur a jak czasy wtryskow? chodzi o pompe paliwa