kokos_a4 Opublikowano 27 Lutego 2013 Opublikowano 27 Lutego 2013 Witam. Mam takie pytanie, posiadam komplet felg 16" BBS 5x100 z golfa IV, czy jest jakaś możliwość założenia tych felg do mojego Audi A4 B6? W audi jest rozstaw 5x112. Są może jakieś dystanse które zmieniają rozstaw śrub, orientujecie się może czy takie coś jest możliwe??? Na zdjęciu są dane z felg (parametry).
Kowi87 Opublikowano 27 Lutego 2013 Opublikowano 27 Lutego 2013 są, ale w tym przypadku koła Ci wyjdą poza obrys auta, bo ich grubość to min 20mm(najcieńsze 17mm, ale ciezkie do zdobycia) takze bezsens tymbardziej że taki dystans swoje kosztuje, ak oło nie jest jakos specjalne warte, wiec lepiej pomysleć nad sprzedażą i zakupem odpowiednich:wink:
grzes1150 Opublikowano 27 Lutego 2013 Opublikowano 27 Lutego 2013 raczej temat nie do przejścia bo dystans zmieniający rozstaw ma min 20mm a wtedy to koło może obcierać na chopkach i ciasnych zakrętach o rant błotnika. Do tego dystanse zmieniające rozstaw nie są tanie. Lepiej sprzedać te i kupić coś pasującego
kokos_a4 Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Opublikowano 27 Lutego 2013 Dzięki za szybkie info O to mi chodziło, a więc jak ktoś by był chętny na taki komplet felg BBS 16" w stanie idealnym z prawie nowymi oponami (przejechane 1000km) Michelin Energy Saver 205/55/R16 to zapraszam na PW.
Kowi87 Opublikowano 27 Lutego 2013 Opublikowano 27 Lutego 2013 opony to mozesz zawsze sobie zostawić, no chyba że idziesz w wieksze koło w takim wypadku:decayed:
kokos_a4 Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Opublikowano 27 Lutego 2013 No myśle nad 17" żeby autko już jakoś wyglądało także oponki i koła sprzedam w komplecie.
michal.m Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Przy takich parametrach felgi jak masz czyli 6,5 cala szerokości i ET 42 śmiało można zastosować dystans 20 mm i nic nie będzie obcierać, wręcz należało by tyle dać żeby to jakoś wyglądało. Ale fakt dobry dystans do zmiany rozstawu nie jest tani, także wybór należy do ciebie
Kowi87 Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 minimum et 22 koło wyjdzie za obrys, opona balon jak na tą szerokosc= problem z władza, nie tylko sama szerokoscią felgi to sie mierzy:wink:
michal.m Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 minimum et 22 koło wyjdzie za obrys, opona balon jak na tą szerokosc= problem z władza, nie tylko sama szerokoscią felgi to sie mierzy:wink: Piotrek et 22 to przy feldze 6,5 cala to mniej więcej będzie równe et 34-35 dla felgi 7,5 cala a to jest jeszcze bardzo daleko od wyjścia poza obrys, ja dla przykładu mam u siebie 7,5 cala przy et 24 i nic nie wystaje , a jak sie mierzy to Ci powiem jak się kiedys spotkamy
paput Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 minimum et 22 koło wyjdzie za obrys, opona balon jak na tą szerokosc= problem z władza, nie tylko sama szerokoscią felgi to sie mierzy:wink: Piotrek et 22 to przy feldze 6,5 cala to mniej więcej będzie równe et 34-35 dla felgi 7,5 cala a to jest jeszcze bardzo daleko od wyjścia poza obrys, ja dla przykładu mam u siebie 7,5 cala przy et 24 i nic nie wystaje , a jak sie mierzy to Ci powiem jak się kiedys spotkamy potwierdzam:decayed:
Kowi87 Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 w sumie to wąskie, ale przy 7,5 et35 stoi narówno z błotnikiem tyle ze w B5, a 8,5" z et45 jest juz schowane:wink: nie wiem jak to tam w B6 jest, ale et32 u mnie wyszło poza rant blotnika, teoretycznie powinno byc podobnie, jednak nie było
michal.m Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 tak czy inaczej sens takiej kombinacji jest wątpliwy bo za kasę ze sprzedaży tego kompletu z golfa, plus to co trzeba by zapłacić za dystanse można kupić coś innego
paput Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 tak czy inaczej sens takiej kombinacji jest wątpliwy bo za kasę ze sprzedaży tego kompletu z golfa, plus to co trzeba by zapłacić za dystanse można kupić coś innego już się nie podlizuj tak vipom:grin:
Rekomendowane odpowiedzi