pietris_x2x Opublikowano 5 Marca 2013 Opublikowano 5 Marca 2013 Tak jak w temacie nie mam jush sily i niewiem zbytnio od czego zacząc może byscie zerkneli bede wdzięczny tu zamieszczam pierwsze logi dynamiczne:) VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM
german81 Opublikowano 5 Marca 2013 Opublikowano 5 Marca 2013 podaj jakie błedy sa zapisane i zrób komplet logów .statycznie 1 3 4 7 13 i dynamiczne 1 3 4 8 10 11 i bs 000 3 4 11
pietris_x2x Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Opublikowano 5 Marca 2013 bład jeden i ten sam 575 Ciśnienie w przewodzie dolotowym różnica doregulowania wszystko jest powiedzmy ok dopoki nie osiagne 120 /h pozniej notlaauf nie da sie jezdzic ... ok postaram sie na jutro zrobic komplet:) co wogule moze byc przyczyna?
Sztomel Opublikowano 6 Marca 2013 Opublikowano 6 Marca 2013 Przeładowanie turbo więc pewnie zmienna geometria siada.
pietris_x2x Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Opublikowano 6 Marca 2013 Witam Panowie zerkniecie moze cosik takiego mi wyszlo nie wiem czy to tak mialo byc basic settings niebawem Pozdro Dynamiczne VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Statyczne VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM
przemik Opublikowano 6 Marca 2013 Opublikowano 6 Marca 2013 Ty moze juz nie rob logów tylko wez sie za wyczyszczenie sprezarki...
pietris_x2x Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Opublikowano 6 Marca 2013 to az takz nia zle co mozna jeszcze z tego wyczytac??
vauxhall95 Opublikowano 6 Marca 2013 Opublikowano 6 Marca 2013 no tak mysle ze po takiej dobrej dawce logow to zerknij na luz najpierw przed czyszczeniem turbo.
wojtek26 Opublikowano 8 Marca 2013 Opublikowano 8 Marca 2013 Wydaje mi sie że masz albo zawalone masakrycznie turbo albo masz skręconą geometrię. Nawet po wejsciu w tryb awaryjny doładowanie masz duzo ponad 2000 mbar gdzie w trybie awaryjnym powinno zejsc do 1300-1400 mbar.
vauxhall95 Opublikowano 8 Marca 2013 Opublikowano 8 Marca 2013 Jezeli ta geometria nie stoi deba to tak.Jak stoi deba to czy przewod na gruszke zalozony czy nie jest bez znaczenia.
pietris_x2x Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Opublikowano 9 Marca 2013 panowie rozbierac ?? nie wiem czym sruby potraktowac bo za ciekawie to nie wygladaja ma ktos sprawdzony pomysl??czyli to lopatki stoja w miejscu prawdopodobnie
grzegorzmen Opublikowano 9 Marca 2013 Opublikowano 9 Marca 2013 No raczej ręcznie tego nie rozruszasz. Chyba że zardzewiała gruszka ale to się dzieje , raczej w poprzeczniakach z obrócona gruszka Zobacz odrazu do termostatu
pietris_x2x Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Opublikowano 9 Marca 2013 co do wymiany tesh sie nadaje ?? tak tylko mi chodzi o te sruby co mocuja turbine
goldi Opublikowano 9 Marca 2013 Opublikowano 9 Marca 2013 co do śrub dzień wcześniej popsilkaj jakimś środkiem ja lałem po nich colą lub pepsi jeśli nie są zardzewiałe to pujdą a jak nie to zaopatrz sie w dobry przecinak jak u mnie to miało miejsce i musisz je ruszyć przecinakiem natomiast od spodu silnika zaopatrz sie się w długą nasadkę 12 bodajże jak pamietam i nową uszczelkę pod spływ oleju jest jeszcze gorsza rzecz moze turbina po wyjęciu nie dać sie rozpołowić to nie wal w nią młotkiem tylko trzeba podgrzać palnikiem i sama sie rozpołowi ---------- Post dopisany at 12:29 ---------- Poprzedni post napisany at 12:27 ---------- i jak chcesz po czyszczenie na dłuższy czas mieć spokój to katalizator ze środka trzeba wydłubać
Rekomendowane odpowiedzi