Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Logi. Przeładowanie: błąd 17965

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W skrócie. Auto ma problemy ze sterowaniem turbo (było niedoładowanie i przeładowanie, więcej info w tym temacie: http://a4-klub.pl/1-9-194/brak-mocy-261897/#post3334092). Wymieniłem wszystkie przewody podciśnienia i problem z niedoładowaniem zniknął, ale przeładowanie ciągle jest. Poza tym było czyszczone turbo, wymieniony zawór N75, ale nic nie pomogło. W miejsce N18 wrzuciłem N75 (tak jak niektórzy), ale niestety też nic nie dało. Już tracę nadzieję... Pomoże ktoś?

BS:

Log (1 - 000)

Log (2 - 003)

Log (0 - 011)

Dynamiczne:

Log (0 - 003,008,011)

Opublikowano

ewidentnie problem albo z podlaczeniem wezykow albo turbo zle zlozone zapieczone

Opublikowano

Długo ta turbawka nie pochodzi jak tak będzie pompowac. Jeśli wszystko już wymienileś to proponuję wyrwać turbinę i na stół ją

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi. Wężyki są ok, sprawdzałem je już kilka razy, a turbina dopiero co była czyszczone, więc nie wiem już, gdzie szukać. Mam pytanie czy po tych logach można wykluczyć ew. problemy z G71 lub dziurą w dolocie?

Opublikowano

Widać problem ze sterowaniem sztangi. Sprawdź jakie masz podciśnienie w przewodach.

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem, że chodzi o słabą reakcję w BS 011? To może być wina sztangi od gruszki? Bo przewody są wszystkie wymienione. Jak ją można najprościej rozruszać? WD-40 + 011 BS?

Opublikowano

Sprawdz jakia jest wartosc cisnienie panująca w ukladzie podcisnienia.

Czy sprezarka została dobrze zlozona... choć wydaje mi sie ze w tym typie nie mozna sie pomylic.

Czy gruszka została zweryfikowana... pod wzgledem szczelnosci. ?

Opublikowano
  • Autor
Sprawdz jakia jest wartosc cisnienie panująca w ukladzie podcisnienia.

Czy sprezarka została dobrze zlozona... choć wydaje mi sie ze w tym typie nie mozna sie pomylic.

Czy gruszka została zweryfikowana... pod wzgledem szczelnosci. ?

Dzięki za odpowiedź. Spoko sprawdzę wakuometrem w pierwszej kolejności. Przeładowanie turbo było też przed czyszczeniem, więc to nie jest raczej problem z nieprawidłowym złożeniem. Nie wiem czy gruszka była pod tym kątem sprawdzana, ale brak szczelności powodowałby chyba niedoładowanie?

Opublikowano
Rozumiem, że chodzi o słabą reakcję w BS 011? To może być wina sztangi od gruszki? Bo przewody są wszystkie wymienione. Jak ją można najprościej rozruszać? WD-40 + 011 BS?

Dokładnie, ta reakcja powinna być większa. Może byc sztanga ale również za małe podciśnienie

Opublikowano
  • Autor

Włączyłem sobie dzisiaj BS 011 i obserwowałem jak pracuje sztanga.

Na początku ledwo się ruszała i pokrywało się to z logami, które wcześniej tu wrzucałem.

Później zrobiłem przerwę i zaczęła chodzić dobrze, co zresztą słychać (z tego co widzę sztanga poprawnie pracuje jak przesunie się na długość tego pierścienia).

Kolejna przerwa i znowu przestała pracować.

Więc to chyba nie problem z podciśnieniem skoro raz działa a raz nie. Jak myślicie turbo zostało źle wyczyszczone?

Opublikowano

Wykonaj porzadnie logi dynamiczne na 3 biegu... kazdą grupę oddzielnie... 011 i 010 i bezposrednio po nich statyczny - 011 Basic Settings... i znow zapraszam

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście teraz jak na złość nie wpadł w tryb awaryjny, ale może coś po tych logach widać?

Logi: Dynamiczne 010, 011 + 011 BS

Po zrobieniu logów sprawdziłem podciśnienie między turbo a N75:

podcisnienie_miedzy_turbo_a_n75.jpg

Później robiłem logowanie BS 011 mierząc ciśnienie, ale VAG tracił wielokrotnie połączenie z samochodem po włączaniu BS. Nie wiem czy to wina, kabla, laptopa czy coś nie tak z komputerem samochodu? Może tutaj jest gdzieś problem?

Tak czy siak logi poniżej były wykonane w tym samym czasie co filmik, tylko filmik rozpoczęty z opóźnieniem i zakończony wcześniej. Trzeba do nich podejść z dystansem, bo jak spadają obroty to jest moment tracenia połączenia z VAGiem, więc automatycznie komputer wychodzi z Basic Settings (to samo widać w 20 sek. na pierwszym w filmiku, który wrzucałem wcześniej)

Logi: Basic Settings 011 (problem z komunikacją)

---------- Post dopisany 18-03-2013 at 08:58 ---------- Poprzedni post napisany 15-03-2013 at 12:17 ----------

Ktoś da radę ocenić fachowo te ostatnie logi dynamiczne 010, 011 + 011 BS ?

Opublikowano

Czy mi się zdaje czy Ty masz na turbo podane ciśnienie a nie podciśnienie? Jeżeli to podciśnienie to jest za małe. W logu 011 miałeś przeładowanie a w 010 już nie.

Opublikowano

Po vakuometrze widać, że N75 pracuje, po zamieszczonych filmikach widać, że na pierwszym sztanga ledwo co się ruszyła a na drugim już pracowała OK ale i tak z opisu wnioskuję, że to wina źle pracującej zmiennej geometrii więc pewnie albo została źle wyczyszczona albo po "łepkach" albo nie spolerowana bieżnia muszli gorącej a już z całą pewnością można napisać, że zmiennej gemetrii w tym akurat turbo nie da się źle złożyć - jest symetryczna i pierścień można założyć tylko w jednej - prawidłowej pozycji - chodź wyobraźnia mechaników jest o niebo większa od reala więc ja i tak ponownie rozebrałbym turbo. Wklej foty jak to turbo wewnątrz wygląda i foty zanim je złożysz - to moja propozycja. Na filmikach widać również, że starałeś się sztangę posmarować aby płynniej pracowała - to się chwali i widać, że wiesz co z tym zrobić ale jednak nie przyniosło to spodziewanego efektu. - Masz przynajmniej pojęcie więc wiem z pewnością, że bierzesz porady na poważnie a to już jest dużym plusem.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Nie wiem czy to przez posmarowanie sztangi, ale od mojego ostatniego posta nie wpada przynajmniej w tryb awaryjny (przeładowanie ciągle jest). Zastanawiam się czy nie walczyć z mechanikiem, że źle wyczyścił turbo, bo jakby nie patrzeć dałem 350zł brutto i zero poprawy. Na razie czekam na poprawę pogody, bo nie mam warunków, żeby cokolwiek zrobić.

Opublikowano

Niskie to podciśnienie za pompą wakum powinno być -0,9 a -0,8 a do gruszki powinno iść około -0,6

Opublikowano
  • Autor
Niskie to podciśnienie za pompą wakum powinno być -0,9 a -0,8 a do gruszki powinno iść około -0,6

Dzięki za odpowiedź, bo w sumie nikt nie pisał jakie powinno być, więc posprawdzam sobie dokładniej w różnych miejscach. Jeśli chodzi o zdjęcie to jest ciśnienie na biegu jałowym, a na filmiku to VAG się rozłączał, więc cieżko cokolwiek tam ocenic, ale raz bylo -0.7 :decayed:

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Mam problem ze ręce opadają mianowicie brak mocy passat 1.9TDI 130 km rok 2002.

Turbo rozebrane i wyczyszczone pompa vacum ( kruciec ) naprawiony a auto dalej wchodzi w tryb awaryjny po przekroczeniu 110km/h.

2 bieg 4000 obr. nic sie nie dzieje.

3 bieg prawie 4000 obr. i już brak mocy Wyłączenie włączenie auta i jest ok do momentu J/W

ogólnie jak na 130 km to jest slaby.

Co może być przyczyną wpadania w tryb awaryjny.

Opublikowano

zrób logi dynamiczne, zawór n75 sprawdzałes?

Opublikowano

Zrob dynamiczne 011 i 010