Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

pływa po szosie b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A skad mozesz wiedziec ze amorki sa ok ? Koledzy mowia ze np na stacji te badania sa o kant d*py umnie niby tez 67% a telepie ja wahadlowiec podczas staru na orbite.

Opublikowano
A skad mozesz wiedziec ze amorki sa ok ? Koledzy mowia ze np na stacji te badania sa o kant d*py umnie niby tez 67% a telepie ja wahadlowiec podczas staru na orbite.

O właśnie u mnie stare miały 72%

Diagnosta się zapierał że są ok

Jak wyjąłem z auta to recznie było widać że lipa

Założyłem nowe dopiero chciało się jechać.Dodam że szukałem winy z przodu, wymieniłem drążki,końcówki ze 2 wahacze i nic nue dało

Tapatalk

Opublikowano

a metoda na naciśniecie mocno rogu budy sprawdza się? Rozumiem, że jakby zabujało to amory do wyrzucenia, natomiast u mnie tylko do góry i zero bujania.Powyżej 140 myszkuje na równej autostradzie, na średniej jakości drodze nie czuć.

Opublikowano

czase ta metoda nieskutkuje amor moze miec luz na teleskopie poprzeczny i dziekuje bedzie stukac jak syczy przy bujaniu to tez szmelc myszkuje po drodze tez szrot i ogolnie przenosi bardziej nieroznosci na bude gowno warte te wibratory na diagnostyce.

Opublikowano

Sam mam taki problem i niby też wszystko jest ok a auto na prostej drodze myszkuje :kwasny:

Opublikowano

u mnie to samo - wachacze, koncówki drążków, maglownica, tulejki i amortyzatory z tyłu okej, a samochod pływa po autostradzie ;p wina niedokreconych łozysk? ;p

Opublikowano

U mnie zaobserwowałem ten sam problem. Przymierzam sie do wymiany dolnych wahaczy + łączniki stabilizatora i końcówki drążków. Plan na najblizsze tygodnie. Ciekawe czy sie poprawi, a u was jak?

Opublikowano

panowie mam to samo...

postawię nową diagnoze, jeszcze niewymienioną

luz w zwrotnicy, stąd pukanie

jadę w tygodniu sprawdzić pod tym kątem...dam znać co wyszło

Opublikowano

A sprawdzaliście geometrię? Myszkuje w jedną stronę, czy w jedną i drugą?

Opublikowano
A sprawdzaliście geometrię? Myszkuje w jedną stronę, czy w jedną i drugą?

w jedną jest u mni ew prawo polecę na geometrie bo o tym myślałem :wink:

Opublikowano

Może być np różnica w kątach pochylenia z przodu, których się nie reguluje, więc zapytaj jak pojedziesz, czy nie masz żadnej różnicy. Sprawdź też tylną oś, bo tam regulacji podlega zbieżność i kąty (mam na myśli Audi A4 B6).

Opublikowano
Może być np różnica w kątach pochylenia z przodu, których się nie reguluje, więc zapytaj jak pojedziesz, czy nie masz żadnej różnicy. Sprawdź też tylną oś, bo tam regulacji podlega zbieżność i kąty (mam na myśli Audi A4 B6).

Co do kątów z przodu jeździłem kiedyś w siedlcach po szpecach i jak mówisz nikt nie mógł ustawić a się wkur... pojechałem do Aso i jakoś ustawili :wink:

Opublikowano

Ciekawe na czym, jak to nastaw trwały, chyba że na lekkim luzie montażowym, ale to nie jest regulacja, lub zrobili "fasolki" gdzieś i wyregulowali :P

P.S. Z ciekawości ile zapłaciłeś w ASO za geometrię?

Opublikowano
Ciekawe na czym, jak to nastaw trwały, chyba że na lekkim luzie montażowym, ale to nie jest regulacja, lub zrobili "fasolki" gdzieś i wyregulowali :P

P.S. Z ciekawości ile zapłaciłeś w ASO za geometrię?

nie wiem jak ale gdy wyjechałem od razu widziałem po prowadzeniu auta że jest cool :wink: oj kiedyś to było teraz całe ASO w sdl to moje ziomki więc pójdzie za flaszeczkę :wink:
Opublikowano

Znajomości dobrze mieć :wink: Dość często pomaga zamiana kół prawe na lewe (pod warunkiem, że opony są niekierunkowe).

Opublikowano

da sie wyrównac pochylenie przednich kól przesówajac wózek

Opublikowano

U mnie po ustawieniu geometrii poprawa może i była albo ja chciałem żeby była i takie przekonanie o poprawie. Nawet dziś jak jechałem i prawe koła najechały na ujeżdżony śnieg to było dość mocne telepnięcie budą w prawo a po zjechaniu powrót na poprzedni tor jazdy oczywiście nie obyło się bez kontry kierownicą. Amory mam przód 68% tył 80%.

Łączniki stabilizatora mają na takie zachowanie znaczący wpływ?? Jak widziałem je ostatnio to ta guma w nich jest na stale trochę taka wykoślawiona. Na zimówkach to tylko na śliskiej nawierzchni czuć zwłaszcza w sytuacji jak wyżej ale na letnich 225/45 w koleinach masakra niezależnie od aury...

Opublikowano
da sie wyrównac pochylenie przednich kól przesówajac wózek

Przesuwają wózek możesz jedynie zrobić symetrię w kątach (i to nie do końca, zależy jaka jest różnica), a jak jeden kąt masz poprawny, a drugi nie to zepsujesz ten dobry.

---------- Post dopisany at 15:53 ---------- Poprzedni post napisany at 15:41 ----------

U mnie po ustawieniu geometrii poprawa może i była albo ja chciałem żeby była i takie przekonanie o poprawie. Nawet dziś jak jechałem i prawe koła najechały na ujeżdżony śnieg to było dość mocne telepnięcie budą w prawo a po zjechaniu powrót na poprzedni tor jazdy oczywiście nie obyło się bez kontry kierownicą. Amory mam przód 68% tył 80%.

Łączniki stabilizatora mają na takie zachowanie znaczący wpływ?? Jak widziałem je ostatnio to ta guma w nich jest na stale trochę taka wykoślawiona. Na zimówkach to tylko na śliskiej nawierzchni czuć zwłaszcza w sytuacji jak wyżej ale na letnich 225/45 w koleinach masakra niezależnie od aury...

Przy 225/45 na koleinach zapomnij o komforcie. Na ścieżce diagnostycznej nie patrz ile procent mają amortyzatory, bo to nie jest adekwatne do stanu ich realnej sprawności. Pytanie czy ustawiałeś tylko przód, czy przód i tył, po za tym, to przyrządy do ustawiania geometrii podlegają kalibracji, więc co przyrząd to inaczej :wink:.

Opublikowano

Ustawiane było wszystko P+T. Ale prawdę piszesz co przyrząd to inaczej :wink: Właśnie sobie uświadomiłem, że moje auto przy najechaniu na śliskie podłoże ściąga na prawo i nie przypominam sobie żeby zdarzyło się lewą stronę(nie mam na myśli kolein bo to wiadomo).

Tylko ja mam takie fazy czy ktoś jeszcze ??

Opublikowano

a tuleje sanek? może tam jest cała przyczyna

też mam wrażenie, że moje A4 "chodzi na boki" i ściąga na prawo podczas gwałtownego przyspieszania albo w momencie mielenia kołami