MalyMis Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Macie może jakieś namiary na dobre amortyzatory klapy nówki, do avanta i sedana?
marjon Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Macie może jakieś namiary na dobre amortyzatory klapy nówki, do avanta i sedana? fa krosno bylyby dobre gdyby nie to ze produkuja je za krotkie w stosunku do oryginalu:whistling:
MalyMis Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Macie może jakieś namiary na dobre amortyzatory klapy nówki, do avanta i sedana? fa krosno bylyby dobre gdyby nie to ze produkuja je za krotkie w stosunku do oryginalu:whistling: A nie ma żadnych odpowiedników oryginałów?
yuhri Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Prezesik, udało CI się coś wymodzić ?Też mam dokładany alarm i zastanawiam się nad tą klapą a niestety, na pilocie tylko dwa przyciski - pierwszy domyka szyby, drugi tylko zamyka auto :/
prezesik18 Opublikowano 2 Września 2013 Opublikowano 2 Września 2013 Prezesik, udało CI się coś wymodzić ?Też mam dokładany alarm i zastanawiam się nad tą klapą a niestety, na pilocie tylko dwa przyciski - pierwszy domyka szyby, drugi tylko zamyka auto :/ Nie działałem nic w temacie z tego względu że mam spoiler na klapie który troszeczkę waży i nie wiem czy całość zadziałałaby tak jak powinno
slavko87 Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 a ja mam troche inne pytanie, mam polifta z klapa US takze polift ale wkladka zamka jest od przedlifta wersja EU wciskana poniewaz ta od polfita jest mniejsza i nie pasuje, rygle obydwa sa zapiete i kostki wszystkie wpiete ale bagaznik otwiera mi sie tylko po otwarciu z pilota, centralka nie otwiera bagaznika ani wcisniecie wkladki nie powoduje otwarcia jej, wie ktos moze co nie tak?
Ciapas Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 Panowie możecie może jakoś pomóc z tematem? Mam B5 Avanta z 1999, pilot "scyzoryk". Działają mi przyciski do centralnego otwieranie i zamykanie, a przycisk od bagażnika jest jakby nieaktywny, bo nawet zamek się nie aktywuje po jego wciśnięciu. Czy można zrobić tą klapę na automatyczną otwieraną z tego "nieaktywnego" guzika? I jaki mógłby być koszt takiego przedsięwzięcia?
Salin92 Opublikowano 12 Listopada 2013 Opublikowano 12 Listopada 2013 Mam Audi A4 B5 polifcie, z zamkiem na pilot na 3 przyciski, co muszę kupić żeby bagażnik sam się otwierał ? Przy przytrzymaniu przycisku bagażnik się otwiera, jak zrobić jego unoszenie ? Mogę prosić o jakieś informacje ? Pozdrawiam. ---------- Post dopisany at 11:17 ---------- Poprzedni post napisany at 11:06 ---------- Z tego co widzę to trzeba będzie tylko dorobić te mocowania ze sprężyną żeby bo odryglowaniu klapy sama się podnosiła.
denveco Opublikowano 23 Listopada 2013 Opublikowano 23 Listopada 2013 Fabrycznie ten siłownik w klapie jest sterowany plusem czy minusem?? Mam już wszystkie graty do montażu klapy czyli siłownik z zamkiem na dwa cięgna, zawiasy ze sprężynami i siłownikami oraz alarm z różnymi bajerami w tym otwieranie klapy bagażnika z pilota jak w ori. ---------- Post dopisany 23-11-2013 at 17:22 ---------- Poprzedni post napisany 20-11-2013 at 20:01 ---------- Mam zawiasy ze sprężynami, alarm z centralką z 3 przyciskami w tym jeden do otwierania klapy bagażnika oraz siłownik z zamkiem. I pytanie jak to podłączyć zgodnie ze schematem poniżej?? Za cholere podłanczając tak jak pokazuje to schemat siłownik zamka ani drgnie. Zgodnie ze schematem jest to opcja nr 3. Czyli pod kabel brązowo-czarny.
marjon Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 Macie może jakieś namiary na dobre amortyzatory klapy nówki, do avanta i sedana? fa krosno bylyby dobre gdyby nie to ze produkuja je za krotkie w stosunku do oryginalu:whistling: w dadatku jeszcze nawet mrozu nie widzialy a juz sporo osłobły, to ciekawe co bedzie po zimie???
grucha1 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Opublikowano 8 Grudnia 2013 zajefajny modzik i napewno bedzie u mnie to samo zrobione ile zycie latwiejsze
Adriano007 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Kolego Salin92 i jak tam ogarnąłeś temat podnoszenia klapy? Ktoś ci może pomógł w tym zakresie?
Fenrir Opublikowano 13 Lutego 2014 Opublikowano 13 Lutego 2014 Czego potrzeba żeby klapa sama podnosiła się do góry? Czy to kwestia teleskopów? Zawiasów? Co musiał bym dokupić skoro moja klapa się nie podnosi, nawet przy zamykaniu nie zwalnia. Ogólnie temat bardzo ciekawy, myślę że się skuszę
yuhri Opublikowano 21 Maja 2014 Opublikowano 21 Maja 2014 Macie może jakieś namiary na dobre amortyzatory klapy nówki, do avanta i sedana? fa krosno bylyby dobre gdyby nie to ze produkuja je za krotkie w stosunku do oryginalu:whistling: w dadatku jeszcze nawet mrozu nie widzialy a juz sporo osłobły, to ciekawe co bedzie po zimie??? A własnie miałem je kupić :/ Jakaś alternatywa ?
OLI_B5 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Jeśli ktoś reza to mam do oddania kompletny zamek za 30zł + kw
Fenrir Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 A nie ma ktoś zawiasów ze sprężynkami do automatycznego podnoszenia do sprzedania? Albo może ktoś robił dla siebie i byłby w stanie wyrezać
szakallord Opublikowano 31 Października 2014 Opublikowano 31 Października 2014 (edytowane) Panowie a w mojej B5 po lifcie Avant da się takie coś zamontować .I co to są te mikro styki ?? Edytowane 31 Października 2014 przez szakallord
DZunior1987 Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Ja Zrobiłem otwieranie klapy z pilota w avancie przedliftem i działa super. ;-) kolego jak zrobiles to w avancie ? co jest potrzebne ?
bidzio1 Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Pompka z polifta, siłownik elektryczny do otwierania zamka. Trochę chęci, ciągnięcia kabli itp.
Rekomendowane odpowiedzi