Kriss SierraFan Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 A od kiedy silnik myje się wysokim ciśnieniem? Ech... no nie koniecznie, ale wydaje mi się, że lepiej schodzi Po dzisiejszy myciu u mnie:
hejneken Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 APC 1:10, pędzel, 2 szmatki, oprysk ręczny i na koniec valetpro yellow bumper:
Buba Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 A od kiedy silnik myje się wysokim ciśnieniem? Ech... no nie koniecznie, ale wydaje mi się, że lepiej schodzi Po dzisiejszy myciu u mnie: http://images64.fotosik.pl/38/dcdb8f633c8d4324med.jpg od tego jest pędzel. waląc ciśnieniem możesz uszkodzić osprzęt/elektrykę.
Griffe Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Elektryke sie oslania tak czy inaczej a reszte mozna spokojnie kercherem leciec.
pandamix Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 ja jeszcze bym uważał w naszych autach na napinacze pasków,szczególnie w 1.9 starszych też nie za bardzo lubią wodę
dziako Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Elektryke sie oslania tak czy inaczej a reszte mozna spokojnie kercherem leciec. macie jakieś zdjęcia, które elementy elektryczne zabezpieczyć przed karcherem?
wojtasb-1987 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 na przykład tak Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://images38.fotosik.pl/2081/3f84b6ba3db9b4c1.jpg
dziako Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2013 na przykład takWyniki Szukania w Grafice Google dla http://images38.fotosik.pl/2081/3f84b6ba3db9b4c1.jpg Wycieramy suszymy i nakładamy dresing, a co to jest "dresing"?
luck109 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Można to nazwać środkiem konserwującym dającym nam efekt końcowy, np matowy albo błyszczący PLAK można "nazwać" dresingiem
dziako Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Można to nazwać środkiem konserwującym dającym nam efekt końcowy, np matowy albo błyszczący PLAK można "nazwać" dresingiem dzięki, jakim środkiem potraktować silnik, plastiki itp.? Czy może być Plak, czy szukać czegoś specjalnie do silnika
kris-krzysztof Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Możesz użyc np zamiast Plak-a NIELSEN CHOICE VALETPRO TALOS PROTECTANT AUTOGLYM VINYL & RUBBER CARE 303 AEROSPACE PROTECTANT
miki Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Polecam ten ostatni Tapnięte z SGS III
dziako Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2013 dostępne w sklepach motoryzacyjnych, czy szukać na allegro?
luck109 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Ciężko Ci będzie znaleźć te środki w zwykłych sklepach motoryzacyjnych. Na allegro może być łatwiej, ale też może być problem. Możesz poszukać np na: Profesjonalne kosmetyki samochodowe - Meguiars sklep, detailing POLISHANGEL Auto kosmetyki samochodowe auto detailing kosmetyka aut - MrCleaner.pl
mastapi Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 Ja polecam TENZI TRUCK najlepiej nanieść pianownicą i spłukać wysokim ciśnieniem http://images61.fotosik.pl/32/8f427f4bcf83304cmed.jpg http://images64.fotosik.pl/33/ce7c019ebefea126med.jpg http://images61.fotosik.pl/32/9103e47819e70ce6med.jpg jakich proporcji tenziego uzyłeś ? ile płynu na ile wody ? pilne , jutro chciałbym sie pobawić
michu10 Opublikowano 19 Września 2013 Opublikowano 19 Września 2013 Żadnej rewelacji nie odkryje ale podzielę sie jak ja myłem silnik, może komuś się przyda Moje 1,9 TDi chyba mycia jeszcze nie widziało wiec chciałem ogarnąć komorę, żeby jakoś wyglądało. 1. Dzień przed myciem ściągnąłem wszystkie plastiki żeby umyć je dokładnie w domu, myłem rozcieńczonym 1:5 APC Out od Tenzi Truck ( spisał sie). Wszystko pomyte, podszybie wszystkie plastiki co można było wymontować żeby silnik normalnie pracował. Po umyciu zabezpieczyłem środkiem Meguiars Natural Shine. Zostawiłem wszystko w domu żeby sobie spokojnie wyschło itd. 2. Następnego dnia po pracy wziąłem się za mycie (200ml +800 ml wody ) wlałem do Glorii ( pianownica ręczna) + zostało mi w butelce jeszcze z dnia poprzedniego rozcieńczone APC 1;5 to też zabrałem. Cała procedura mycia odbywała się na myjni bezdotykowej jako że nie miałem gdzie. Na początku oczywiście, trzeba było odczekać aż silnik ostygnie ( wydaje mi sie ze i tak był za ciepły jak myłem, no ale musi być ZIMNY, dla bezpieczeństwa zabezpieczyłem alternator i aku (woreczki foliowe ale i tak pod ciśnieniem spadły )spryskałem dokładnie wszystkie zakamarki (łącznie z wygłuszeniem maski) pianownicą z APC no i w ruch pędzel i szczotka ( od tego jak się wypędzelkuje, wyszczotkuje zależny efekt końcowy). No i płukanie jak to na myjni bezdotykowej, dosyć spore ciśnienie więc starałem się z daleka płukać. Nowa myjka bezdotykowa miała takie urządzono co suszy wiec użyłem to jako żeby wydmuchać wodę z zakamarków, wytarłem zalegająca wodę. Wypchnąłem auto na parking wytarłem porządnie i po około 15 min odpaliłem bez problemu po montowałem plastiki i wszystko hula silnik w miarę czysty choć, ale robiłem to pierwszy raz wiem, że może być lepiej Fotke dodam popołudniu i sami ocenicie efekt. Mam nadzieję ze takim nowicjuszą jak ja pomoże opis
mastapi Opublikowano 10 Października 2013 Opublikowano 10 Października 2013 U mnie tenzi tez pokazał klase:banan:
balbolek Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 APC Nielsen w mocnym rozcieńczeniu ,pendzelek i jazda:thumbup1:
Frodus Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Jak czasem myje znajomym silniki stosuje preparat BM-32. W pracy stosuje go do czyszczenia posadzki po smarach, olejach itd. Stosunek 1:10 z wodą w zupełności wystarczy. Kilka minut po spryskaniu silnika i innych części robote kończy myjka parowa. Nie stosować tego na szyby bo ciężko pozbyć sie "nalotu"
Rekomendowane odpowiedzi