Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki wosk ? od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ceny kosmiczne mimo wszystko :whistling:

Opublikowano

Griffe obecnie mam na zimę Coli, na lato kupiłem Reda i zadowolony nie jestem(poza zapachem i aplikacją), po Coli lakier ma głębszą barwę,

mój kolor to szary LX7Z, do tego czasem PB QD+ prysnę,

jakbyś mógł podać coś ciekawszego w na lato pod ten kolor :wink: (w rozsądnej $ - do 200PLN)

Opublikowano

W tej cenie akurat sie miesci duet Lusso oro czyli cleaner:

LUSSO REVITALIZING CREME i wosk:

LUSSO ORO WOSK CARNAUBA

albo wosk od Chemical Guys:

CHEMICAL GUYS PETE'S 53

Warto dodac, ze ten cleaner jest porownywalny do jednego z najlepszych czyli HDC od Zymola.

Czasem trafi sie w tej cenie wosk Zymola np Carbon.

Zawsze zapraszam na aplikacje Zymola Atlantique albo Swissvax Crystal Rock czy Polishangel Sky Fly:wink:

Opublikowano

Tak, jest wart swojej ceny, do niego warto mieć dedykowany cleaner Autoglyma :)

Opublikowano

myśle że po pierwsze polece ironixem:whistling: mycie , glinka a później to:Halfords Ireland | Meguiars Deep Crystal Paint Cleaner 473ml

następne to:

Halfords Ireland | Meguiars Deep Crystal Car Polish Step 2 473ml i na to wszystko wosk ten co podałem wyżej:naughty: będzie to grało czy jak to zrobić:whistling:

Opublikowano

myśle że po pierwsze polece ironixem:whistling: mycie , glinka a później to:Halfords Ireland | Meguiars Deep Crystal Paint Cleaner 473ml

następne to:

Halfords Ireland | Meguiars Deep Crystal Car Polish Step 2 473ml i na to wszystko wosk ten co podałem wyżej:naughty: będzie to grało czy jak to zrobić:whistling:

Jak najbardziej :) Jedyne co to możliwe, że ten Meguiar`s skróci Ci trochę trwałość wosku ale powinien za to podbić look :wink:

Opublikowano

następne to:

Jak najbardziej :) Jedyne co to możliwe, że ten Meguiar`s skróci Ci trochę trwałość wosku ale powinien za to podbić look :wink:

:kox:thx

Opublikowano

Ten wosk ma jedne z najlepszych ingow a jest malo popularny niestety. Pamietaj wiele zalezy od przygotowania powierzchni.

Opublikowano

Mam pytanie mam cleaner DODO JUICE LIME PRIME LITE jak należy to nakładać i czym (ile odczekać aby polerować) i czy pomiędzy tym a woskiem powinienem zastosować coś do tzw weet looku ? czy ten cleaner już nada taki efekt? wosk mam POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX BLUE

Opublikowano

Cleaner powinienes nakladac aplikatorem z mikrofibry, po kawalku do calkowietego wypracowania, to czego nie uda sie wypracowac wycierasz mikrofibra i tak cale auto. Na koniec warto jeszcze raz dla pewnosci przetrzec caly samochod. Nie czekasz i kladziesz wosk zaraz po cleanerze. Mozna dodac cos przed woskiem, w zaleznosci od koloru nadwazia, ale trzeba pamietac, ze to nieco wplynie na skrocenie trwalosci wosku. Jezli polozysz wosk bezposrednio na cleaner i bedzie juz sie konczyl, to wystarczy, ze dobrze umyjesz auto i mozesz leciec woskiem bez kladzenia cleanera - zakladajac, ze bedzie to ten sam wosk.

Opublikowano

Dzięki za szczegółową odpowiedź :) mam jeszcze pytanie do Ciebie bo widzę że siedzisz mocno w temacie. Jeżeli chciałbym zrobić drobną korektę lakieru z tym że ręcznie (usunięcie drobnych rysek oraz tych świrli czy jak się to tam nazywa) co powinienem zakupić ?. Jakie pasty i jakie pady do ręcznej roboty i jak to powinno wyglądać etapami ? Może być na PW bo jakby nie było to temat o wosku. Będę wdzięczny za poradę.

Opublikowano

Do recznej pracy najlepsze bedzie Ultimate Compound Meguiarsa oraz do pracy pad reczny Tricolor"

MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND NAJSILNIEJSZY GRATIS MIKROFIBRA - ShowCarShine - Detailing Shop

MONSTER SHINE APLIKATOR TRI COLOR, POLISHING/FINISHING - ShowCarShine - Detailing Shop

Po dokladnym umyciu i wysuszeniu (zakladam, ze glinka byla) robisz reczna korekte, kawalek powiedzmy okolo 40x40cm i polerujesz, starajc sie wypracowac paste na tym kawalku, potem przechodzisz dalej. To czasochlonny i zmudny proces, ale jak sie przylozysz to efekty moga byc zaskakujace dobre, to racej zabawa na kilka dni.

Opublikowano

Ten środek sprawdzi się najlepiej ? czy jest jeszcze jakaś alternatywa ? po polerce rozumiem ponownie myjemy samochód i dopiero wtedy cleaner i wosk ?

P.S Jeden aplikator starczy na samochód ? (audi avant - kolor czarny) i jak z wydajnością tego specyfiku ?

Opublikowano

Do recznej pracy megs bedzie najlepszy jesli chodzi o ciecie, bardzo dobra alternatywa bedzie ValetPro Achilles to rodzaj AIO/Cleanera.

VALETPRO ACHILLES PREP 500ML - CLEANER, OCZYSZCZA I POLERUJE - ShowCarShine - Detailing Shop

Achilles czesc rys usunie a czesc zamaskuje, dzieki temu nada zdecydowanie lepszy wyglad, dzieki temu, ze to cleaner wypracowujesz go do konca, przecierasz mf i nakladasz bezposrednio wosk, stosujac go co jakis czas, stopniowo zrobisz korekte i na koniec sezonu auto bedzie wyglada znacznie lepiej, za kazdym razem usuniesz troche rys.

Opublikowano

Witam. Planuje kupic jakies smarowidlo na moja bryke ale w wiekszosci na te produkty co tu opisujcie mnie nie stac. Chyba zostane przy Sonaxie i przegladajac oglaoszenia znalazlem taka oferte

SONAX Premium Class - Wosk Carnauba 200ml Września ? Tablica.pl

Co o tym myslicie, brac to ?

Opublikowano

Smieszna cena jak za ten wosk, calkiem fajny. Nie jest jak poduje producent 100% carnauba, ale niezly. Trzeba uwazac, zeby zeby nie nalozyc za duzo i pozostawic do wyschniecia, bo ciezko sie poleruje w takim przypadku.

Opublikowano

Jeszcze pozostaje druga sprawa.

Czy mi tam jakas margaryna nie przyjdzie w tym.

Opublikowano

:hi:Mam pytanie,czym się różni i który cleaner kupić pod wosk, DODO JUICE LIME PRIME LITE -ten jest niby nie ścierny a taki sam bez napisu na końcu LITE jest ścierny, o co chodzi i co kupić. Pozdrawiam

Opublikowano

Po prostu ten ścierny usuwa lekkie ryski - bierz go, będzie dobrym wyborem :)