Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki wosk ? od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja z kolei polecam Poorboy's Natty's w wersji Red. Można woskować w słońcu, aplikacja nie nastręcza kłopotów, no i ten truskawkowy zapach ;) Jedynie trwałość nie jest jego najmocniejszą stroną.

Opublikowano

Akurta jesli chodzi o woski letnie to Natys jest jednym z trwalszych:wink:

Opublikowano

Witam , obecnie używam dodo juice lime prime + coli 476s trwalosc jest ok na zime super ale na lato chcialbym jeszcze wiekszy polysk wiadomo ze kosztem trwalosci jaki wosk polecacie +/- 150 zł aby byla widoczna roznica w polysku :wink:

Opublikowano
Witam , obecnie używam dodo juice lime prime + coli 476s trwalosc jest ok na zime super ale na lato chcialbym jeszcze wiekszy polysk wiadomo ze kosztem trwalosci jaki wosk polecacie +/- 150 zł aby byla widoczna roznica w polysku :wink:

90% dobrego połysku to korekta lakieru, w jakim stanie masz lakier?

Opublikowano

Tak mysle stan lakieru nie jest extra tak 4- / 6 czyli nie uzyskam lepszego polysku przez nałożenie lepszego wosku ?

Opublikowano
Akurta jesli chodzi o woski letnie to Natys jest jednym z trwalszych:wink:

Być może. Nie mam wielkiego doświadczenia z innymi. Jeżeli jednak chodzi o trwałość to FK 1000 Hi-Temp chociaż może nie jest typowo 'letnim' woskiem to Natty's zostawia daleko w tyle.

Opublikowano
Tak mysle stan lakieru nie jest extra tak 4- / 6 czyli nie uzyskam lepszego polysku przez nałożenie lepszego wosku ?

Lepszy rezultat osiągniesz jak zrobisz korektę lakieru i zostaniesz przy obecnym wosku. Wiadomo, że koszt będzie większy, ale rezultaty lepsze. Dodatkowo na dobrze przygotowanej powierzchni wosk będzie dłużej się trzymać. Też kiedyś eksperymentowałem z woskami, ale tak naprawdę korekta lakieru poprawiła znacząco błysk. Już samo zlikwidowanie swirli na lakierze dużo daje.

Opublikowano

Tak ja to wiem ze najlepszy rezultat uzyskam przez korektę lakieru , czyli zmiana wosku lub innych kosmetykow nie da mi troche lepszego polysku ?

Opublikowano

Możesz pod wosk dać środek z wypełniaczem np SRP, który ukryje rysy.

Opublikowano

mozesz podac link do tego srodka albo rozwianac srp

Opublikowano

Moim zdaniem przygotowanie powierzchni to 98-99% wygladu finalnego auta.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jaki wosk polecacie do polerowania?

Opublikowano

A ile chcesz przeznaczyć? Jaki masz kolor, co chcesz osiągnąć? Wosk to tylko wisieńka na torcie, liczy się przygotowanie lakieru :)

Opublikowano

Najlepszy pod jakim wzgledem? Aplikacji? Polerowania? Wytrzymalosci? Wygladu? Zapachu? Ingow?

Opublikowano
Najlepszy pod jakim wzgledem? Aplikacji? Polerowania? Wytrzymalosci? Wygladu? Zapachu? Ingow?

Wiedziałem, że to nie taki prosty i oczywisty wybór :grin:

Opublikowano

No niestety, nie ma chyba wosku, który byłby najlepszy z najlepszych do wszystkiego:wink:

Opublikowano

Jesli pominiemy kwestie finansowa wychodzac z zalozenia, ze za jakosc sie placi, znam kilka takich woskow:naughty:

Z drugiej strony mozna tez wyznaczyc progi finansowe czy widelki i wybrac z nich najlepsze na rynku, ale pozostaje kwesita najlepszy pod jakim wzgledem, od pewnej kwoty kryteria juz nie obowiazuja:banan:

Opublikowano
Panowie jaki wosk polecacie do polerowania?

Woski raczej nie używa się do polerowania. Ja na codzien używam Sonaxa

SONAX Premium Class - Wosk Carnauba

a od święta Swisöl

Swissvax: Woski[prod]=18

Średnio wygląda nie przygotowane, a nawoskowane auto.

Opublikowano

Kolor to morski a chcę by auto gładkie się stało i błyszczące .