trzmi3lu Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Świece są takie jak mają byc.
jarek323 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 czyli nkg pqr dedykowane do 1.8t,zrób tak jak pisał grześ wykreć listwe z wtryskami i sprawć czy rozpylają czy z nich kapie. wlogu 020 widac spore spalanie stukowe ponad norme i to może być wina wtrysków, demontarz listwy jest prosty.
edekxp Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 od niskich obrotów cofa zapłony na 4 cylindrach albo cewki albo świece skoro cewki nowe to może nie takie świece
trzmi3lu Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Świece są nowe, wymienione 2 tyg temu (Platynowe NGK PFR6Q) cewki tak jak wczesniej pisałem rok temu w ramach akcji serwis. wiec to bym raczej odpuscił. Co do listwy to jeszcze jej nie zdejmowałem, ale rozumiem ze wystarczy odkrecic 2 sruby na imbusa i podciągnąc do góry ? pozdrawiam
edekxp Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 a może coś z pompą paliwa, daje za małe ciśnienie
bongod Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Kolego a kiedy miales ta akcje serwisowa??moze tez bym do aso podjechal ---------- Post dopisany at 12:55 ---------- Poprzedni post napisany at 12:53 ---------- A juz doczytalem ciekawe czy da rade jeszcze wymienic i to za darmo ??powaga??
trzmi3lu Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zadzwon i podaj nr VIN to Ci powiedzą czy były juz wymieniane czy nie, jak nie były to sie umówisz i Ci za free wymienią, tylko warunek jest taki ze masz ori cewki w tej chwili i nie były juz wczesniej wymieniane. pozdraiwam
edekxp Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zadzwon i podaj nr VIN to Ci powiedzą czy były juz wymieniane czy nie, jak nie były to sie umówisz i Ci za free wymienią, tylko warunek jest taki ze masz ori cewki w tej chwili i nie były juz wczesniej wymieniane.pozdraiwam Ja też byłem umówiony i cewki oryginalne coś tam sprawdzili i powiedzieli że nie należy się wymiana. Na darmo jeździłem Do następnego servisu 300km jechać już nie chciałem
Rafal-L Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 cewki wymieniaja jedynie o wyznaczonych numerach seryjnych ktore byly wadliwe;)
edekxp Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 cewki wymieniaja jedynie o wyznaczonych numerach seryjnych ktore byly wadliwe;) Owszem ale jest temat na forum o tych cewkach i moje są wadliwe Zresztą temat można poczytać że nie wszystkie serwisy wymieniają, ktoś pisał że był w trzech i nic, dopiero czwarty serwis wymienił Jeżeli auto się łapie na akcję to zawsze można spróbować
trzmi3lu Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2013 cewki wymieniaja jedynie o wyznaczonych numerach seryjnych ktore byly wadliwe;) Owszem ale jest temat na forum o tych cewkach i moje są wadliwe Zresztą temat można poczytać że nie wszystkie serwisy wymieniają, ktoś pisał że był w trzech i nic, dopiero czwarty serwis wymienił Jeżeli auto się łapie na akcję to zawsze można spróbować W takim przypadku Ja bym nie odpuścił, bo skoro sie nalezy to są tam jak d*pa pd srania zeby to zrobic. Na twoim miejscu zadzwoniłbym jeszcze raz i ew. podał nr. seryjne cewek zeby sprawdzili. Ja jak zadzwoniłem to pani poprosiła mnie o nr. VIN podałem jej i kazała chwile poczekac po sprawdzeniu poinformowała mnie, że auto jak najbardziej kwalifikuje sie do wymiany cewek w ramach akcji serwisowej z tym ze wszystkie zostały juz wymienione w styczniu 2012r, a z kolei kolega pojechał na wymiane to wymienili tylko 1 szt, bo reszta wczesniej była juz wymieniona(bardzo dziwne ze wczesniej nie zmienili kompletu). pozdrawiam
edekxp Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Dałem spokój Kupiłem jedną nówkę po padła, drugą używaną. Nówka jest na zapasie. Co do serwisu trzeba by dzwonić do Rzeszowa lub Warszawy bo byłem w Swidniku i tam na pewno mi nie wymienią
trzmi3lu Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2013 No ja własnie dzwoniłem do Rzeszowa. A jezeli mozna wiedziec to ile dawałes za cewke ori ?
bongod Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 sprawdzili mi vin i nie podlega wymianie :/ a odnośnie tego trzęsienia mam to samo też wymieniłem świece i na chwile pomogło do tego jeszcze ćwierkanie mam niewiadomo z kąd coś takiego dziwny dzwiek - YouTube wymieniłem napinacz i kółko alternatora i nic
marcin_1800 Opublikowano 7 Maja 2013 Opublikowano 7 Maja 2013 znalazł ktoś jakiś złoty środek na te trzęsienie? zauważyłem to tez u siebie
bongod Opublikowano 12 Maja 2013 Opublikowano 12 Maja 2013 Ni kuta nic :/ nawet plukanke juz zrobilem i motulem zalalem zadnego efektu Wczesniej telepalo tylko 5 sekund i poten juz normalne ssanie bylo teraz cale ssanie tak wyglada :/ ---------- Post dopisany at 12:22 ---------- Poprzedni post napisany at 12:19 ---------- A tak z ciekawosci to telepie sie wam napinacz??bo mi tak a patrzylem u ziomka to niemal nieruchomy jest oczywiscie sprzegielko alternatora i sam napinacz wymienialem juz ---------- Post dopisany 12-05-2013 at 10:55 ---------- Poprzedni post napisany 11-05-2013 at 12:22 ---------- Ja to znajde w koncu zloty srodek i przesiade sie na inna marke bo i z b5 1.9 mialem problemy a teraz z b6 1.8 sie zaczyna
marcin_1800 Opublikowano 13 Maja 2013 Opublikowano 13 Maja 2013 mi tez ten napinacz się rusza. a jeśli chodzi o ten dźwięk to mi gość powiedział że tak słychać pasek?łańcuch? który jest z drugiej strony silnika
bongod Opublikowano 22 Maja 2013 Opublikowano 22 Maja 2013 Tyle ze ten lancoch wraz z napinaczem byl wymieniony :/ ---------- Post dopisany at 13:22 ---------- Poprzedni post napisany at 13:20 ---------- Chyba ze chodzi o lancuch od pompy oleju tam jeszcze nie dotarlem ---------- Post dopisany 22-05-2013 at 14:23 ---------- Poprzedni post napisany 20-05-2013 at 13:22 ---------- Obejzalem ciekawy filmik odnosnie tlumika drgan skretnych i identycznie drga tam napinacz jak u mnie tylko kurcze nie moge znalezc w goglach do bfb :/ pomoze ktos? ---------- Post dopisany at 14:28 ---------- Poprzedni post napisany at 14:23 ---------- To ten filmik
Rekomendowane odpowiedzi