lezy1 Opublikowano 29 Marca 2013 Opublikowano 29 Marca 2013 Chce wymienić tunel mam z uchwytem ori cullmann, a chce wstawić bez. Proszę o podpowiedzi do sposobu zmiany.
siwy2326 Opublikowano 29 Marca 2013 Opublikowano 29 Marca 2013 Sposob jest jeden;wywalasz stary i wstawiasz nowy.
lezy1 Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Opublikowano 29 Marca 2013 To wiem - ale może ktoś kto to robił ma jakieś zdjęcia, opisy co i jak, co jest potrzebne itp.
wrclaguna Opublikowano 29 Marca 2013 Opublikowano 29 Marca 2013 To wiem - ale może ktoś kto to robił ma jakieś zdjęcia, opisy co i jak, co jest potrzebne itp. A szukałes cos na FORUM Zaczynamy od wyjęcia radia/RNS-E przy pomocy kluczy „wyjmaków” Panel klimatyzacji da się teraz wysunąć bez problemu – odłączamy jego okablowanie Ściągamy górną ramkę... ...i na wszelki wypadek szufladkę/przełączniki i uchwyt kubka Teraz tylna popielniczka... ...i podłokietnik. Popielniczka z przodu Ramka skrzyni biegów – w automacie wyjmujemy ramkę całkowicie. W przypadku manuala nie ma takie potrzeby – wystarczy odpiąć ramkę i obrócić ją wraz z mieszkiem przodem do góry (pozwoli to na ściągnięcie konsoli bez dodatkowego bawienia się w ponowne mocowanie mieszka do drążka zmiany biegów). Zanim zabierzemy się za tunel – został jeszcze uchwyt telefonu Czas na część główną Wszystkie śruby zaznaczone są na rysunku – boczne (w nogach) są zaślepione małymi plastikami. Troszkę kłopotu może sprawić pozbycie się elementu opisanego jako nr 5. Trzeba go podważyć a następnie odkręcić i wyciągnąć widełki znajdujące się pod nim (6). Po rozkręceniu pozostałych elementów pozostaje już tylko ściągnąć tunel (delikatne problemy będą w okolicach ręcznego – jego obudowa jest przymocowana do tunelu 2 kołkami .
lezy1 Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Opublikowano 29 Marca 2013 Bardzo dziękuje. Świetny manual i opis. Same konkrety.
grzegorz-mk Opublikowano 31 Marca 2013 Opublikowano 31 Marca 2013 wymieniałem u siebie , naprawdę żaden problem
lezy1 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Wszystko już jasne wątek do zamknięcia
_Bartek_ Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 A orientuje się ktoś czy posiadając zapalniczkę obracaną/chowaną, przy zakupie tunelu ze zwykłą zapalniczką sterczącą do góry, idzie podmienić ją z tą zwykłą? ---------- Post dopisany at 21:37 ---------- Poprzedni post napisany at 21:34 ---------- I jak się ma kwestia tunelów 1DIN i 2DIN? Czym one się różnią? Czy tylko koszami? Czy jest możliwość podmiany tunelu 2DIN na 1DIN?
tomcrack27 Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 A orientuje się ktoś czy posiadając zapalniczkę obracaną/chowaną, przy zakupie tunelu ze zwykłą zapalniczką sterczącą do góry, idzie podmienić ją z tą zwykłą?---------- Post dopisany at 21:37 ---------- Poprzedni post napisany at 21:34 ---------- I jak się ma kwestia tunelów 1DIN i 2DIN? Czym one się różnią? Czy tylko koszami? Czy jest możliwość podmiany tunelu 2DIN na 1DIN? do klimatronika trza przyciac 1dinowa
marekg Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 A orientuje się ktoś czy posiadając zapalniczkę obracaną/chowaną, przy zakupie tunelu ze zwykłą zapalniczką sterczącą do góry, idzie podmienić ją z tą zwykłą?---------- Post dopisany at 21:37 ---------- Poprzedni post napisany at 21:34 ---------- I jak się ma kwestia tunelów 1DIN i 2DIN? Czym one się różnią? Czy tylko koszami? Czy jest możliwość podmiany tunelu 2DIN na 1DIN? różnice między tymi tunelami dotyczą wycięć pod niżej umieszczony klimatrtonik w przypadku 2din oraz nieco inną popielniczkę (ta z wersji 2din wymaga wycięcia dwóch zaczepów z tunelu 1din). Generalnie lepiej kupić tunel 1 din i samemu w razie potrzeby dostosować do 2 din. W drugą stronę czyli montaż 2 din do 1 din nie pójdzie bo zostaną dziury po bokach.
krzysiekvtec Opublikowano 29 Stycznia 2014 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Jeśli mam tunel 1 din na kaseciaka a chcial bym wstawic radio 2din z ekranem nie ori tylko jakies allegrowe to da sie to zrobic w warunkach parkingowych ? :-) klimatronik przeniesc na dol i wstawic radio ? Czy trzeba jakos ten kosz wymienic ? Lub przerobic ?
tomcrack27 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Opublikowano 29 Stycznia 2014 kosz musisz wymienic,tunel mozna przyciac i panel klimatronika tez tylko trzeba miec do tego dobra reke:wink:
krzysiekvtec Opublikowano 29 Stycznia 2014 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Widzac ceny kosza chyba lepiej kupic radio 1din z wysuwanym wyswietlaczem :-)
tomcrack27 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Opublikowano 29 Stycznia 2014 a to juz kwestia gustu i estetyki:wink:
Slawek Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Widzac ceny kosza chyba lepiej kupic radio 1din z wysuwanym wyswietlaczem :-) Ja np. kupiłem za 100 zł. Wystarczy szukać, a nawet 150 zł za kosz to chyba nie tak dużo.
machu85 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Gratki, swietny opis, niebawem zasiade do teo w moim, bo poprzednik zakleil dziury po cullmanie :mad: Posted by TapaTalk2
audiKSP Opublikowano 27 Maja 2014 Opublikowano 27 Maja 2014 Jest ktoś w okolicach Warszawy kto w rozsądnych pieniądzach wymieni mi ten tunel? No i oczywiście wie jak to zrobić a nie będzie uczył się na moim Ja samemu wolę się za to nie brać. Jestem fachowcem w innej dziedzinie. Może być info na PW
razor37 Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Witam , a ja mam pytanie chce sobie wstawic radio z nawigacja oryginał audi RNS czy to radyjko pasóje do wszysrtkich modeli b6 ? obecnie mam symphony audi , a chce zmienic na navigation plus i ztad pytanie czy bedzie pasowac bez zadnych przerubek??
tomcrack27 Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 jak masz kosz 2din to bedzie pasowac:wink:
Rekomendowane odpowiedzi