Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Zamykanie centralnego zamka >15km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

poprobuj tego AndyN,najlepiej ,to sobie skopiuj i wklej gdzies

* +00001 = GB-Alarm (not USA)

* +00002 = Confirmation Anti-Theft Warning System (Blink)

* +00004 = Selective Central Locking (SCL)

* +00008 = Anti-Theft Warning System

* +00016 = Rear Lid Release Locking at 5 km/h

* +00032 = Central Locking at 15 km/h (or 10 mph)

* +00064 = Comfort Function via Remote Control (not USA)

* +00128 = Right Hand Drive (RHD)

* +00256 = Avant

* +00512 = Confirmation Close via Remote (1x Blink)

* +01024 = Confirmation Anti-Theft Warning Sytem Horn Activation

* +02048 = Door-/Window Regulator Logic

* +04096 = Thatcham Anti-Theft Warning (not USA)

* +08192 = No Safe-Function

* +16384 = Side Windows with Insulated Glass

Note: Coding is the sum of the individual options. Not all options apply for all control moduls!

Adaptation

Channel 021: Remote Control Matching

[select]

[46 - Comfort System]

[Adaptation - 10]

Channel 021.

[Read]

* Choose the memory position you want the new key be matched on by entering it's number (e.g. "3" for memory positon 3).

[Test]

* Now press any button on the remote you want to match.

* The meas. block field above will change from Not Recogn. to Recognized.

[save]

[Done, Go Back]

[Close Controller, Go Back - 06]

Note: You can check the current memory positions using Meas. Block 007.

Channel 061: Variant Reduction

* +1 = Mechanical Window Regulators in Rear (PR-4R5)

* +2 = Footwell Lights (PR-QQ1)

Note: Adaptation value is the sum of the individual options.

Channel 062: Comfort Functions

* +001 = Comfort closing via remote for window regulators (not USA)

* +002 = Comfort opening via remote for window regulators (not USA)

* +004 = Comfort closing via lock cylinder for window regulators

* +008 = Comfort opening via lock cylinder for window regulators

* +016 = Comfort closing via remote for sunroof (not USA)

* +032 = Comfort opening via remote for sunroof (not realized)

* +064 = Comfort closing via lock cylinder for sunroof

* +128 = Comfort opening via lock cylinder for sunroof (not realized)

Note: Adaptation value is the sum of the individual options.

milej zabawy :wink4:

Opublikowano

witam,ja dzisiaj u siebie przekodowalem i u mnie drzwi sie otwieraja po wyjeciu kluczyka ze stacyjki,pozdrawiam

Opublikowano

witam,ja dzisiaj u siebie przekodowalem i u mnie drzwi sie otwieraja po wyjeciu kluczyka ze stacyjki,pozdrawiam

:good:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja powroce do tematu,czy ktos wie jak w B6 zrobic to,albo jakiego kodowania uzyc do tego,aby zegary zaswiecaly sie za kazdym razem,a nie tylko ,jak zapalam swiatla,obecnie mam tylko swiecace wskazowki,aha i moze ktos wie ,jak sie ustawia ostrosc w B6,w b5 przekreca sie przycisk od resetowania dziennego przebiegu,a jak sie to robi w B6?

z gory dzieki :wink4:

Opublikowano

moze ktos wie ,jak sie ustawia ostrosc w B6,w b5 przekreca sie przycisk od resetowania dziennego przebiegu,a jak sie to robi w B6?

z gory dzieki :wink4:

Po lewej stronie w zegarach masz przyciski "+" i "-" i to nimi ściemniasz lub rozjaśniasz podświetlenie zegarów :good:

Opublikowano

dzieki Prezes,a wiesz cos o swiecacych zegarach?

Opublikowano

aha i moze ktos wie ,jak sie ustawia ostrosc w B6,w b5 przekreca sie przycisk od resetowania dziennego przebiegu,a jak sie to robi w B6?

ostrość ? :cool1:

Opublikowano

dzieki Prezes,a wiesz cos o swiecacych zegarach?

Control Module Adaptation

Select 17 (Instrument Cluster)

Adaptation -> Function 10

-> Channel 19 (Misc)

xxxx?: Remote Clock

0 - Remote Clock not active

1 - Remote Clock active

xxx?x: Ambient Temperature

0 - no Display, Illumination inactive

1 - Display and Illumination active

xx?xx: Driver Information System (DIS)

0 - DIS 1

1 - Highline without DIS

2 - DIS 2

x?xxx: Board Computer

0 - only Level 2 (long time memory)

1 - Level 1 and 2

?xxxx: Illumination Option

0 - Needle and Scala only active at 'Light on"

1 - Needle already active at 'Ignition on'

2 - Scale already active at 'Ignition on'

3 - Scala (2. Map) and Needle at "ignition on" active

(http://en.openobd.org/index.htm)

tu gdzie masz pogrubiona czcionke zmieniasz to co cie interesuje czyli kiedy pali sie skala a kiedy wskazowki itd

robilem to kiedys ale wrocilem do ustawien fabrycznych bo to co ja ustawilem jakos mnie draznilo :tongue4:

Opublikowano

dzieki-tego szukalem :wink4:[br]Dopisany: 17 Sierpień 2008, 13:52 _________________________________________________

aha i moze ktos wie ,jak sie ustawia ostrosc w B6,w b5 przekreca sie przycisk od resetowania dziennego przebiegu,a jak sie to robi w B6?

ostrość ? :cool1:

...mam problemy z odczytaniem predkosci podczas jazdy... :naughty:[br]Dopisany: 17 Sierpień 2008, 13:53 _________________________________________________HiRide - dziala,zegarki swieca po przekreceniu stacyjki-dzieki :wink4:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

przepraszam ze odświeżam, ale reasumujać co musze zrobic w b5 zeby po zapaleniu i osiągnieciu 15km/h blokowąły mi sie zamki mam sendana, prosze prostymi słowami, gdyż dopiero sie ucze.....

Opublikowano

przepraszam ze odświeżam, ale reasumujać co musze zrobic w b5 zeby po zapaleniu i osiągnieciu 15km/h blokowąły mi sie zamki mam sendana, prosze prostymi słowami, gdyż dopiero sie ucze.....

Najprościej posiadać interfejs do podłączenia się do komputera swojego pojazdu i program VAG-COM a reszta jest już opisana w tym temacie.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Aktywowałem sobie właśnie w swojej A4 automatyczne zamykanie drzwi po przekroczeniu 15km/h i selektywne otwieranie drzwi.

Auto samo się zamyka jak przekroczę 15km/h, gdy już mam kogoś wysadzić naciskam guzik obok mojej klamki i wszystkie drzwi się otwierają bądź pasażer 2x musi pociągnąć za klamkę i ma drzwi otwarte. - to mi pasuje

Ale gdy wysadzę kogoś to jego drzwi sie ponownie po przekroczeniu 15km/h juz nie zamykają, i gdy zamykam auto idę do sklepu wracam naciskam otwieranie w kluczyku auto jest zamkniete, musze 3 razy nacisnąc otwieranie w kluczyku dopiero wtedy mam odryglowane drzwi.

To jest normalne ? nie da się zrobić przynajmniej tego aby drzwi otwierały się po jednokrotnym naciśnięciu pilota?

jak wygląda to u was ?

pozdrawiam

Opublikowano

u mnie drzwi zamykaja sie i otwieraja po bożemu,czyli po jednokrotnym nacisnieciu,a domykanie dziala tak jak u ciebie.pzdr

Opublikowano

To jak to zmienić by otworzyć auto jednym naciśnięciem pilota ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jesli chce sobie dodac automatyczne zamykanie drzwi i selektywne otwieranie to moge wpisac +36 czy najpierw 32 zatwierdzic a pozniej +4??I wtedy po wyjeciu kluczyka wszystkie drzwi sie beda otwieraly tez,czy do tego jest osobne kodowanie??

Opublikowano

Możesz dodać od razu 36

Opublikowano

Jesli chce sobie dodac automatyczne zamykanie drzwi i selektywne otwieranie to moge wpisac +36 czy najpierw 32 zatwierdzic a pozniej +4??I wtedy po wyjeciu kluczyka wszystkie drzwi sie beda otwieraly tez,czy do tego jest osobne kodowanie??

Napisz jak dodałes 36 to ile razy musisz nacisnąć otwieranie drzwi w kluczyku by otworzyć całe auto?

- ja musze 2razy .

Opublikowano

Ja tez muszę 2 razy kliknąć. Po jednym kliknięciu otwierają się tylko drzwi kierowcy.[br]Dopisany: 09 Grudzień 2009, 21:34_________________________________________________

Ale gdy wysadzę kogoś to jego drzwi sie ponownie po przekroczeniu 15km/h juz nie zamykają, i gdy zamykam auto idę do sklepu wracam naciskam otwieranie w kluczyku auto jest zamkniete, musze 3 razy nacisnąc otwieranie w kluczyku dopiero wtedy mam odryglowane drzwi.

To jest normalne ? nie da się zrobić przynajmniej tego aby drzwi otwierały się po jednokrotnym naciśnięciu pilota?

To nie jest normalne działanie. U mnie zamykają się po ponownym przekroczeniu 15km/h. Możesz podać jakie masz kodowanie?

Opublikowano

Dodalem najpierw 32 potem 4.Wszystko dziala tak jak opisujecie. :good:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie odnośnie kodowania licznika, a dokładnie czy ktoś z was wie może za co odpowiada ta ostatnia cyfra: xxxx?

U mnie początkowo było "00000" zmieniłem na "02000" i faktycznie uaktywniła się kontrolka pasów.

Jednak widzę, że wiekszość z was ma swoją kombinację i 1 na końcu "xxxx1". może ktoś wie co oznacza 1, a co 0. :)