Gość donuska90 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Opublikowano 15 Czerwca 2013 samo sprzeglo ok 600zl, dwumas ok 1200 nie mam dwumasy nic tańszego nie ma?
pioteros Opublikowano 16 Czerwca 2013 Opublikowano 16 Czerwca 2013 kup uzywke dwumasa ze sprzeglem np ode mnie to komfortu ci przybedzie ;]
Gość donuska90 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Opublikowano 16 Czerwca 2013 tiaaa,ja tu poważne pytania zadaję a wy sobie jaja robicie
A4-Tomek Opublikowano 17 Czerwca 2013 Opublikowano 17 Czerwca 2013 ehhhh czyli wymiana sprzęgła mnie czeka a zdarzało się komuś tak żeby przy dużej prędkości sprzęgło się uślizgneło raz albo kilka razy? Bo ja kiedyś myślałem że silnik się krztusi a to normalnie było podobne szarpnięcie jak przy ruszaniu tyle że obroty nieco się dzwigneły wtedy bo za chwile znowu jechał dalej więc się wyrównały
Gość donuska90 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Mi się nie zdarzyło Za to ostatnio "slizgalo sie" przy ruszaniu pod gorke
A4-Tomek Opublikowano 17 Czerwca 2013 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Mi się nie zdarzyło Za to ostatnio "slizgalo sie" przy ruszaniu pod gorke no mi bardzo rzadko jak gwałtownie przyspieszam z miejsca
Gość donuska90 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Mi się nie zdarzyło Za to ostatnio "slizgalo sie" przy ruszaniu pod gorke no mi bardzo rzadko jak gwałtownie przyspieszam z miejsca no mi się ślizgnęło też tylko raz, ale w jakim szoku byłam że co się kurczę dzieje
A4-Tomek Opublikowano 22 Czerwca 2013 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Mi się nie zdarzyło Za to ostatnio "slizgalo sie" przy ruszaniu pod gorke no mi bardzo rzadko jak gwałtownie przyspieszam z miejsca no mi się ślizgnęło też tylko raz, ale w jakim szoku byłam że co się kurczę dzieje Uślizgiwanie się sprzęgła może powodować olej z silnika bo mam kończący się siemmering na wale korbowym i może czasem chlapnie na tarczę jakaś większa kropla i wystarczy żeby się raz uślizgnęło. Silnik jest usmarkany na łączeniu skrzynia-silnik więc samo sporadyczne ślizganie się może powodować olej Ale dalej myśle nad tym sprzęgłem na dodatek zauważyłem że jedna poducha silnika jest spękana przy zewnętrznej tulei a druga olejowa jest jakaś usmarkana
Gość donuska90 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Opublikowano 22 Czerwca 2013 a moja babska intuicja mówi mi,że nie zaszkodzi jak wymienisz sprzęgło
fusse Opublikowano 23 Czerwca 2013 Opublikowano 23 Czerwca 2013 zakladaj sprzeglo luka, ale przy jednomasie pamietaj, nie kombinuj z tarcza i dociskiem od awx, bo tam nie ma tlumika drgan na tarczy. musisz kupic dedykowany do jednomasu z 4 duzymi sprezynami . ja mam luka z awxa, trzyma 200/420
xXPiotrekXx19 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Opublikowano 23 Czerwca 2013 mam pytanie czy ktos wie czy trwałe sa dwumasy w benzynach bo teraz zabieram sie za wymiane sprzegła a tu wychodzi na to że w silniku 1.6 mam dwumase
A4-Tomek Opublikowano 23 Czerwca 2013 Opublikowano 23 Czerwca 2013 zakladaj sprzeglo luka, ale przy jednomasie pamietaj, nie kombinuj z tarcza i dociskiem od awx, bo tam nie ma tlumika drgan na tarczy. musisz kupic dedykowany do jednomasu z 4 duzymi sprezynami . ja mam luka z awxa, trzyma 200/420 Nie no bez kombinacji jak coś to tylko dedykowane sprzęgło do 1Z
pioteros Opublikowano 23 Czerwca 2013 Opublikowano 23 Czerwca 2013 to jest wlasnie dedykowane, tam gdzie bylo sztywne kolo byly wieksze sprezyny na tarczy ktore poniekad przejmuja role dwumasy, jak zalozy sie sztywne kolo i tarcze bez tlumienia to pogorszy sie komfort
A4-Tomek Opublikowano 23 Czerwca 2013 Opublikowano 23 Czerwca 2013 to jest wlasnie dedykowane, tam gdzie bylo sztywne kolo byly wieksze sprezyny na tarczy ktore poniekad przejmuja role dwumasy, jak zalozy sie sztywne kolo i tarcze bez tlumienia to pogorszy sie komfort hmmmm nie znam się na tym no ale najpierw muszę się zabrać i skrzynie z auta wywalić w końcu i ocenić jak to wygląda
Rekomendowane odpowiedzi