cannondale Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Witam Auto nie wchodziło na obroty i nie chciało się rozpędzać , po odłączeniu wężyka od zaworu EGR wszystko jest OK Czy wina leży po stronie wadliwego zaworu EGR czy też przepływomierz ?
Maestro_86 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Stawiam na zaworek N18. U mnie to było przyczyną. Ja jednak zaślepiłem EGR i jest luks
roberto333 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 U mnie czasami szarpał przy około 2000 tyś. obr. po odłączeniu wężyka podciśnienia od EGRa problem ustał.
Martin_Speed Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 tak samo ZAslepilem bo szarpal i gasl
lemon_lmn Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 tez polecam zamontowanie flanszy zamiast egr'a oraz zaslepki na kolektor. Wezyki podcisnienia zaslepic i po kłopocie. Mam tak u siebie i nie zauwazylem zadnych zlych objawow:wink:
Maestro_86 Opublikowano 8 Maja 2013 Opublikowano 8 Maja 2013 Z tą flanszą to lepiej uważać bo lubi bujać przy gaszeniu. Lepiej klape gaszącą zostawić a tylko wstawić blaszki i kulke z lożyska w wężyk podciśnienia poskładać i dla laika wszystko wygląda ori
Rekomendowane odpowiedzi