xBladex Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 Griffe i jak z tym terminem dla mnie? da rade coś na Maj?pisałem na PW ale nic nie odp
chopin Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 Dzieki za opnie.Eeee nie tak cala 7lat mieszkalem we Wroclawiu i pokonalem ta trase ponad 100x Co do kosmetykow typu szampon/cleaner/glinka/pasty itp to w 100% ja co do zabezpieczenia jaki wosk czy powloka i jaka mowie co i jak i decyzje podejmuje klient. Co do terminow oczywiscie zalezy na co, ale skoro masz kawalek do nas, wiec nie sadze by Cie interesowal jednodniowy valeting... A to miło mi Wroclove piękne miasto i coraz bardziej się zmienia na lepsze i upiększa także zapraszam a nie poznasz Interesuje mnie full pakiet z zabezpieczeniem kwarcowym więc podejrzewam że nie będzie to jeden dzień natomiast jest taka sprawa iż : lakier jest oryginał tylko że maska i nadkola mają już sporo odbić po kamykach od autostradowych przelotów i chciałem dać to do malowania , pytanie teraz takie jak Ty to widzisz ? czy lepiej nie malować a Ty byś po uzupełniał te odpryski ? choć jest ich sporo bo auto w oryginale i jeszcze nie było malowane.
Griffe Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Opublikowano 11 Marca 2014 Jest to w takim razie kwestia kilku dni. Co do lakierowania maski/blotnikow sa 3 opcje i zrobic cos trzeba, bo nie robiac nic, po korekcie beda duzo bardziej widoczne i zaczna "kluc w oczy" - lakierem zaprawkowym i pedzelkiem zamalowac - beda widoczne ubytki ale barwa bedzie ta sama, wiec nie beda sie tak rzucaly w oczy - oddac do lakiernika i bedzie cacy, potem my to wyprowadizmy na prosta i zabezpieczymy - zrobimy zaprawki punktowo, tak, ze nie bedzie sladu najmniejszego ale bedzie to sporo drozsze od lakierowania cales maski, poniewaz naklad pracy jest kilkadziesiat razy wiekszy. Wracajac do tematu stolicy Dolnego Slaska nie bylo mnie 2,5roku, wiec huk czasu na tak dynamiczne zmiany, obwodnica nie latalem, stadionu nie widzialem... Moje tereny to Biskupin:wink:
chopin Opublikowano 11 Marca 2014 Opublikowano 11 Marca 2014 Jest to w takim razie kwestia kilku dni. Co do lakierowania maski/blotnikow sa 3 opcje i zrobic cos trzeba, bo nie robiac nic, po korekcie beda duzo bardziej widoczne i zaczna "kluc w oczy"- lakierem zaprawkowym i pedzelkiem zamalowac - beda widoczne ubytki ale barwa bedzie ta sama, wiec nie beda sie tak rzucaly w oczy - oddac do lakiernika i bedzie cacy, potem my to wyprowadizmy na prosta i zabezpieczymy - zrobimy zaprawki punktowo, tak, ze nie bedzie sladu najmniejszego ale bedzie to sporo drozsze od lakierowania cales maski, poniewaz naklad pracy jest kilkadziesiat razy wiekszy. Wracajac do tematu stolicy Dolnego Slaska nie bylo mnie 2,5roku, wiec huk czasu na tak dynamiczne zmiany, obwodnica nie latalem, stadionu nie widzialem... Moje tereny to Biskupin:wink: Haha i jeszcze może ullica Belwederczyków ? A największą fontanne multimedialną w europie widział ? co do Audi : no to wiem już że przed wizytą u Ciebie będzie musiał trafić na lakiernie już się tego boje tylko teraz pytanie takie , czy to nie będzie miało wpływu na efekt końcowy całości ? mam na myśli inny odcień bądź barwę lakieru ? czy wszytko da rade wyrównać ? wybacz jeśli pytania są oczywiste ale jestem specjalistą w innej dziedzinie i zwracam się z prośbą o poradę i jeszcze jak teraz wygląda kwestia z terminami na taką full detail operation ?
Griffe Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Opublikowano 11 Marca 2014 Kwestia doboru lakieru to oczywiscie temat ogarnietego lakiernika. Ilu lakiernikow tyle opinii wg mnie po doborze wg kodu fabryczbego bedzie najlepiej. Czy po polakiwerowaniu bedzie roznica, jesli nie zrobi sie polerki oczywiscie, ze tak, po pelnej korekcie nie ma prawa byc roznic. Jaki miesiac by Cie interesowal? Nie tak daleko, Sepolno schodzilem wzdluz i wszerz:wink:
chopin Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 Kwestia doboru lakieru to oczywiscie temat ogarnietego lakiernika. Ilu lakiernikow tyle opinii wg mnie po doborze wg kodu fabryczbego bedzie najlepiej. Czy po polakiwerowaniu bedzie roznica, jesli nie zrobi sie polerki oczywiscie, ze tak, po pelnej korekcie nie ma prawa byc roznic. Jaki miesiac by Cie interesowal?Nie tak daleko, Sepolno schodzilem wzdluz i wszerz:wink: interesowałby mnie maj ? i jaki całkowity koszt z kosmetykami najlepszymi wg Ciebie do takiego zabiegu ?
gusiak11 Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 Dziś dołączyłem do grona ''letnich oponiarzy'' Felgi umyte w poniedziałek, dziś dostały wykończenie najpierw T&G, potem IPA a na koniec FK 1000 zobaczymy jak sie spisze, śliskości nadał ze HOHO , na opony Meg`s Endurance wszyło jakoś tak
Griffe Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Opublikowano 24 Marca 2014 Sezon w HOKUS POKUS Detailing zaczety na dobre. W zeszlym tygodniu byly dwa auta na odsiwezenie w tym duza czarna skoda na pelna korekte i kwarc - w krotce relacje. Osoby umowione na wizyte prosze o kontakt na PW, ponieważ mam cala skrzynke pusta.
chopin Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 Sezon w HOKUS POKUS Detailing zaczety na dobre. W zeszlym tygodniu byly dwa auta na odsiwezenie w tym duza czarna skoda na pelna korekte i kwarc - w krotce relacje. Osoby umowione na wizyte prosze o kontakt na PW, ponieważ mam cala skrzynke pusta. Siema Griffe poszło pw
mahoni Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 Griffe a ogarnąłbyś lampy jak by Ci wysłał?
mahoni Opublikowano 25 Marca 2014 Opublikowano 25 Marca 2014 tak chodzi o polerowanie-bo są matowe, i mają mnóstwo takich jakkby płytkich dziurek po kamyczkach, i na to jakąś profi powłoke żeby szybko się znowu nie zmatowiły, jest to możliwe u Ciebie? mam lampy luzem czekam na palniki i przetwornice a bedą dopiero w nastepnym tygodniu i tak pomyślałem że bym wysłał jak bymy się dogadali.
Griffe Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Opublikowano 25 Marca 2014 Daloby rade:) Kwestia dogadania terminu
chopin Opublikowano 25 Marca 2014 Opublikowano 25 Marca 2014 Kiedy jakaś relacja? Superb sie kończy polerować to pewnie jakoś niedługo wpadnie fotostory z tej imprezy
Kamyk Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Pafcio foty dawaj, bo sie towarzystwo niecierpliwi ....
Griffe Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Opublikowano 26 Marca 2014 To lecimy Panie i Panowie z tym koksem - probnie nowy hosting zdjec. Skoda Superb okolo poltora roku temu zabezpieczona jako nowa Cquartz po tym czasie i 12500km nalotu okazala sie niezbyt skuteczna. Naszym zadaniem byla korekta lakieru, zabezpieczenie Gtechniq C1, wlasciciel postanowil sam wykonczyc powloke naturalnym woskiem Swissvax Concorso, na kawalku maski i lusterka sam sobie poszmalcowalem palcami - pierwszy raz w tym roku:banan: Auto po przyjezdzie Tradycyjne pelen proces mycia i dekontaminacji Na felgach Swissvax Autobahn swietnie sie trzyma Inspekcja Tragedii nie ma, swieze auto Ze wzgledu na ogolny stan lakieru 50/50 slabo widoczne Rupes w akcji Stwierdzilem, ze holsy to swoisty podpis "korektora" wiec... ale umiem tez bez Za kazdym razem plyn inspekcyjny w duzych ilosciach Tu juz calkiem niezle Tu jeszcze przed Holsy, holsy, holsy wszystkie moje Wymywanie wypelniaczy Inspekcja na sloncu, drzwi po cieciu, przed finiszem Te juz po finiszu To juz niestety nie moje holsy Grubsze tematy wycinane i na gotowo Shine like a mirror czy jakos tak Zagadka: Skoda tu, skoda tam Czas na powloke Chyba calkiem calkiem Ingi Tak, tak, takie odbicia Sun gun prawde powie Zadowolone odbicie wlasciciela gusiak11 nadaje ostatni szlif Szmalcowane palcami Borowa sprawdza czy jest dobrze - werdykt: "moze byc" albo "no ladnie" nie pamietam Dzieki za obejrzenie
TrollGun Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Nie widać zdjęć :/ Chyba, że tylko ja mam problemy?
musti Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 To lecimy Panie i Panowie z tym koksem - probnie nowy hosting zdjec.Skoda Superb okolo poltora roku temu zabezpieczona jako nowa Cquartz po tym czasie i 12500km nalotu okazala sie niezbyt skuteczna. Naszym zadaniem byla korekta lakieru, zabezpieczenie Gtechniq C1, wlasciciel postanowil sam wykonczyc powloke naturalnym woskiem Swissvax Concorso, na kawalku maski i lusterka sam sobie poszmalcowalem palcami - pierwszy raz w tym roku:banan: Auto po przyjezdzie Tradycyjne pelen proces mycia i dekontaminacji Na felgach Swissvax Autobahn swietnie sie trzyma Pawle psikus zdjęć nie ma
Rekomendowane odpowiedzi