Bedzial Opublikowano 9 Maja 2013 Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) Chcialbym sie pochwalic swoim autkiem Niestety poprzednim nie zdazylem gdyz mialem wypadek a w warsztacie za naprawe zawolali 13 tys, nawet po konsultacji ze znajomymi mechanikami koszt czesci + robocizna gdybym robil to maksymalnie po taniosci wynosilby 7 tys wiec pocialem auto i trzymam, uciulalem troche kaski i po pol roku kupilem w niemcowni autko a teraz zamierzam dac mu troche milosci je ladnie wyrezac Generalnie za kwote ktora dysponowalem nie moznabylo sie spodziewac cudow ale znalazlem takie oto cacko. Stan na zdjeciach roznil sie o tyle ze brakowalo listwy dolnej drzwi przednich, zderzak byl opadniety a w srodku panowal syf jakby autem codziennie jezdzili budowlancy bo budowie (Z reszta stan karoserii jest podobny). Mechanicznie za to, autko mialo sie swietnie (poza tym dysponuje znaczna liczba czesci zapasowych )tak wiec oplacalo sie. Wystarczylo przeczyscic turbulum i powymieniac rozrzad/filtry/plyny i autko smiga jak trzeba. Musze jeszcze tylko pozbyc sie stukow w okolicy prawego kola ale podejrzewam ze ktorys wahacz podziekowal za wspolprace z reszta nie dziwie mu sie, drogi w walbrzychu wolaja o pomste do nieba. Poprzedni wlasciciel juz cos rezal przede mna, kupil lampy laczone z soczewkami, "wychromowal" grill (chociaz musze przyznac ze mimo iz nie jestem sympatykiem chromow kupywanych na metry to tutaj calkiem niezle to wyglada), zawiecha sportowa H & R, S-kowa kierownica, wyciety kat, obnizona zawiecha na przedniej osi, przyciemniane tylnie szyby, lotka podobna do ori. Dzisiaj zabralem sie za generalne mycie, widac jeszcze sprzet na kanapie:grin:, ale pogoda stwierdzila ze znajdzie mi zajecie w domu i zaczela sikac w zwiazku z czym nie zdazylem jeszcze umyc wykladziny, welurowych fragmentow foteli i bagaznika ktory idealnie przedstawia jak wygladalo cale auto w trakcie zakupu Ja z kolei planuje zrobi wiele innych modow a lista jest na prawde dluga -Zderzak przod S4 b5 (ze spryskami)-Odswiezanie calego lakieru + malowanie dachu na czarny metallic (Dlugo myslalem nad calym czarnym autem ale im dluzej jezdze srebrnym tym bardziej mi sie ten kolor podoba-Felgi 16 S-kowe albo 17 + jakis dystansik-konsola 1din -> 2 din poliftowa i navi razem z bosym -tempomat (Juz nawet kupilem manetke )-wskaznik/zegar doladowania w kabinie-zenony, bo wiocha jezdzic z zarowka h7 w soczewce + autoregulacja-atrapa na masce na wzro RS 4-halogeny (Byly pierwotnie bo jest przycisk w kabinie + instalacja, nie wiem dlaczego zdemontowane)-chrom w zegary-pokombinowac z karbonem w kabinie -lampka w kabinie z polifta-mocniejsze turbo-jak wysypie sie kolo do zakladam mocniejszy jednomas-wtryski 216-fmic-wirusik:evil:I tyle mi teraz przychodzi do glowy a na pewno jeszcze cos wymysle Pozdrawiam i do zobaczenia w trasie lub na spotach:naughty: Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez Bedzial
Mati_23 Opublikowano 9 Maja 2013 Opublikowano 9 Maja 2013 zmieniaj te lampy ala wieś na polifty po za tym ładne autko, wyposażenie też spoko powodzonka
Bedzial Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Opublikowano 9 Maja 2013 Zmieniac to bede na pewno ale na bixenony i to na samym koncu tej listy.
Witek A4 Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 Zmieniac to bede na pewno ale na bixenony i to na samym koncu tej listy. Witam daj znać jak będziesz zmieniał te lampy. Mam zbyt na takie wspaniałe akcesoria tuningowe
Buncorek Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 lampy przód koniecznie + tył może diodówki? a kółeczka proponuje 18' na ładnych aluskach a kierunki clariony bezawaryjności
czorny_07 Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 witamy w rodzinie srebnych sedanów, wrzucaj białe kierunki
LUKASZ1989 Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 Jak się nie mylę to widziałem to cudo jakiś rok temu na mobile.de albo na autoscout24 ale pewien na 100% nie jestem
paput Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 hehe, też kiedy błądziłem pod dejlajtach:grin:
musti Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 B5 fajnie wygląda i plany na + 18" felgi robiły by robotę lepsze od 17"
Bedzial Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Opublikowano 13 Maja 2013 Wlasnie skonczylem podlaczac tempomat I nawet dziala:kox: w/g tego schematu: http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/b5-afn-1z-montaz-tempomatu-227619/ . Swietna sprawa w trasie zeby zaoszczedzic paliwo. Po paru minutach aktywnego tempomatu komputer pokazuje okolo 1l spalania mniej. Polecam wszystkim TDIkom ;] Najwiecej czasu zajelo mi skladanie manetki bo mialem poliftowa z tempomatem a jak rozpolawialem to caly mechanizm mi przelecial przed oczami i trzebabylo go skladac, nie zycze nikomu takich nerwow
SHITERS Opublikowano 13 Maja 2013 Opublikowano 13 Maja 2013 Wyglada troche obskornie, ale mam nadzieje ze doprowadzisz do snatu, szerokosci
Bedzial Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Witam po dlugiej przerwie. W koncu mam finanse i checi na modyfikowanie mojej B5. W miedzyczasie Jedyne mody ktore udalo mi sie zrobic to montaz tempomatu i zalozenie alusow speedline. Uzbieralem troche kasy w miedzyczasie bo planowalem kupic nowsze auto, ale to co chce kupic jest poza moim zasiegiem na chwile obecna (Audi a4 b7 3.0 TDI quattro S-Line w kubelkowej skorze, navi i bose lub A6 C6 w podobnej konfiguracji) Wiec zamiast kupywac byle co byleby nowsze wole wsadzic pare tys i zrobic z mojej B5 samochod ktory sprawi ze przestawie kanape z przed telewizora na widok auta z okna . Na chwile obecna z rzeczy bardziej mechanicznych w aucie zrobiono/planuje zrobic: -Wymienilem zawieche na H&R (Byla juz H&R ale amorki sie skonczyly) -60 przod i -40 tyl -Maly remont silnika (Wymiana uszczelki pod glowica + montaz zregenerowanej glowicy z klawiatura) -Wtryski jada juz do regeneracji z wymiana na koncowki 216 u kolegi BIGU888 -Rozglądam sie za turbo z AWXa -W najblizszych dniach wybieram sie z wizyta do ECUproject we wroclawiu na zestrojenie, planowana moc i moment to cos w granicach 150km i 320-330 NM (Chce zeby auto mialo wiekszego kopa ale tym samym chce zeby zachowalo czesc swoich walorow ekonomicznych, w dalszym ciagu sluzy mi do dojazdow do pracy + lubie wyjezdzac daleko za miasto) Z mechaniki to byloby narazie tyle, co do walorow estetycznych: -Jada juz do mnie ori lampy poliftowe bo te ledowe cuda + chinskie hidy wywoluja u mnie katar, serio wyleczylem sie z tego po 3 latach uzytkowania. -Rozgladam sie za zderzakiem od S-ki, rozwarzam tez zamontowanie zderzaka z RSa ale musialbym znalesc juz dopasowany do mojej budy bo nie czuje sie na silach zeby rzezbic w zderzaku. -Skoro zderzak to w przyszlosci rowniez progi od Ski -Zmiana felg z obecnych speedline na Skowe badz z RSa -Duza modyfikacja, zmiana koloru auta na LZ5M (Nogaroblau pearl) -Kubelkowe skory Recaro I tyle byloby na poczatek. Po zrobieniu tego wszystkiego zajme sie mala estetyka wnetrza maski i kabiny, np obszycie kierownicy skora, i oklejenie listw i konsoli folia na wzor carbonu, oraz drobne sportowe smaczki jak dodatkowe wskazniki w slupku (Wbrew pozorom wskaznik boost, vacuum czy cisnienia oleju oprocz tego ze wygladaja, sa tez przydatne) Generalnie zalezy mi na body kicie wzorowanym na S4 (bez tandetnych naklejek i znaczkow "ESLAJN"). Wiem ze polaczenie S4 i diesla niektorzy pewnie ostro skrytykuja, ale przeciez mowimy tutaj tylko o wzorowaniu sie na Sce a nie o przerabianiu A4 na S4, ponadto dopilnuje zeby osiagi tego skromnego dieselka zawstydzily niejednego benzyniaka Czekam na jakies sugestie i opinie bardziej doswiadczonych kolegow i nie tylko. Moze ktos tez podsunie jakis ciekawy pomysl, od razu zaznaczam, ze nie podoba mi sie trend glebowania aut i wsadzania bardzo duzych felg, (w przypadku mojego auta wiekszych niz 17)" . Update! Dotychczasowe efekty pracy: -Zamontowane oryginalne lampy poliftowe -Zamontowane wtryski na koncowkach 216 od kolegi bigu888 - Polecam goscia, efekt zregenerowanych wtryskow czuc nie tylko pod noga ale tez wyraznie na wskazaniach komputera(1,5l~/100km mniej w cyklu mieszanym! mimo wiekszych koncowek) -Turbosprezarka od AWXa Na dniach bedzie zrobione: -Jada do mnie felgi 17" s-line 9-cioramienne i samochod niedlugo stanie na nowych butach o profilu 225/45/17 -Gdy auto odzyskalo sporo mocy (i zyskalo troche wiecej po wlozeniu wiekszych koncowek) sprzeglo zaczelo sie buntowac wiec zaraz zakladam nowe sprzeglo na jednomasie -Termin koksowania auta w ecuproject przesuniety na przyszly tydzien ze wzgledu na problem ze sprzeglem (dla przypomnienia - docelowa moc w okolicach 150KM i 320 NM) - Auto ktore sie szybciej rozpedza musi tez szybciej hamowac... Wiec w kolejce na wymiane czekaja hamulce 312mm na przod -Jedzie do mnie rozporka dolna, w niedlugim czasie dolaczy i gorna Po zalozeniu nowych kol umyje brzydala i wstawie zdjecia. Mysle ze na weekend ogarne temat, nareszcie bedzie troche wolnego! :banan: Edytowane 2 Czerwca 2016 przez Bedzial
Bedzial Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Zrobilem telefonem pare zdjec zeby pokazac jak auto wyglada dzisiaj. Niestety zdjecia robione ziemniakiem gdyz moj aparat gdzies wyparowal. Na pierwszy rzut oka widac zle spasowany zderzak z jednej strony, tak to jest jak sie cos zaklada na szybko . Nadal musze skompletowac lewa zaslepke sprysku i lewy halogen ktory jest niesamowicie ciezki do znalezienia. Halogeny zaloze dopiero po skompletowaniu. Niedlugo przymeirzam sie do zalozenia rozporek ktore juz czekaja i wtedy przy okazji poprawie ten zderzak, widoczna niestety jest rowniez rdza ktora mialem w planach niebawem usuwac, niestety jednak 2 dni temu moje turbo podziekowalo za wspolprace i musialem regenerowac .... ale nie ma tego zlego.... zregenerowalem dorazu na hybryde co by miec otwarta droge na dalsze zabawy z moca Obecnie w samochod skoksowany przez CIAHCIAHa na okolo 150km, niestety hamownie musze odroczyc z racji kosztow turbosprezarki ale jak zhamuje to odrazu wstawie wykres. Do Ciaha niestety mam za daleko zeby pojechac na hamownie. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez Bedzial
Rekomendowane odpowiedzi