matibedzinski Opublikowano 12 Maja 2013 Opublikowano 12 Maja 2013 Witam! Cały czas borykam się z kupnem felg do mojej Audi. Jednak nie wiem jakie kupic. Zastanawiam sie nad 18-tkami ale chodzą mi również po glowie 19-tki. Może mi ktoś szczerze doradzi jakie wybrać, ktore lepsze, może również ktoś posiada już takie na swojej audi i dołączył by zdjęcie by ewentualnie rozmyć moje wątpliwości co do rozmiaru. Pragnę podkreślić, że audi stoi na seryjnym zawieszeniu i aktualnie na felgach 16-tkach.
Cristoforo Opublikowano 12 Maja 2013 Opublikowano 12 Maja 2013 do każdej z tych felg koniecznie gleba ...więc na samych felgach interesu nie zrobisz
Dumel Opublikowano 12 Maja 2013 Opublikowano 12 Maja 2013 Kolega ma rację musisz posadzić samochód bo będzie wyglądał jak na szczudłach..
uciniak Opublikowano 12 Maja 2013 Opublikowano 12 Maja 2013 Na 17'' już jest dziadostwo przy seryjnym zawieszeniu.
RS Opublikowano 12 Maja 2013 Opublikowano 12 Maja 2013 Nikt ci chyba dobrze nie doradzi. 19'' dobrze dopasowane z zawieszeniem swietnie sie prezentuja, ale przyjemnosc z jazdy daja tylko na drodze rownej jak stol. Ogolnie to wieksze obrecze sa po to zeby zniwelowac wibracje przy wiekszych predkosciach, i wtedy sie sprawdzaja, no i fajnie wygladaja, ale cena to komfort, i na polskich drogach daja niezle w kosc zawieszeniu i geometrii nadwozia. Decyzje musisz podjac sam. Mysle ze 17'' to idealny kompromis na polskie drogi. Ja jezdze teraz na 19'' i w niemczech mi sie dobrze jezdzi. W Polsce jeszcze na nich nie bylem, ale moja kobieta teraz jest i pisala mi ze auto nie jest do jazdy, w co jej wierze...
nastradamus Opublikowano 12 Maja 2013 Opublikowano 12 Maja 2013 proponuję max 18' i co najmniej zawieszenie 1be, będzie gitowo i komfortowo
musti Opublikowano 12 Maja 2013 Opublikowano 12 Maja 2013 Zakładaj kolego 18" nie więcej ponieważ w PL drogi są takie a nie inne połatane dziurawe. Swoje koła mogę Ci sprzedać jeśli byłbyś zainteresowany więcej na PW.
matibedzinski Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Opublikowano 13 Maja 2013 ok wiec sprowadziliście mnie na ziemię...jesli chodzi o zawieche seryjną w aucie to gdzie moge sprawdzic jakie mam ponieważ mam wrazenie ze jest ciut nizsze nizeli seryjne....z tego co kojarze wychodziły dwa rodzaje zawieszenia seryjnego w audi...wyzsze oraz nizsze totez wydaje mi sie ze mam to ciut niższe...
nastradamus Opublikowano 13 Maja 2013 Opublikowano 13 Maja 2013 na wlepce w bagażniku będzie napisane jaką masz zawiechę, generalnie było 1ba - standard, 1be - obniżone o 2cm, i 1bv - obniżone o 2cm + utwardzone
matibedzinski Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Opublikowano 13 Maja 2013 gdzie ta wlepka sie dokładnie znajduje??
nastradamus Opublikowano 13 Maja 2013 Opublikowano 13 Maja 2013 pomyłka, ja w avancie mam pod tylną kanapą - ty pewnie też
musti Opublikowano 13 Maja 2013 Opublikowano 13 Maja 2013 gdzie ta wlepka sie dokładnie znajduje?? Wlepkę masz kolego w sedanie we wnęce gdzie masz koło zapasowe.
matibedzinski Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Opublikowano 14 Maja 2013 przeszukałem cale auto i niestety nigdzie jej nie ma...ktos musial ja po prostu zedrzec
ucho.77 Opublikowano 14 Maja 2013 Opublikowano 14 Maja 2013 jeżeli masz książkę serwisową to wlepka jest na pierwszej stronie:decayed: ---------- Post dopisany at 18:09 ---------- Poprzedni post napisany at 18:08 ---------- tam też ją znajdziesz
matibedzinski Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Opublikowano 15 Maja 2013 a po nr vin idzie jakos rozszyfrowac?? ---------- Post dopisany at 17:14 ---------- Poprzedni post napisany at 17:13 ---------- ogólnie moge stwierdzic po jedzie ze wydaje mi sie delikatnie obnizone zawieszenie gdyz przejezdzajac po spiacych policjantach no nie raz zdarzalo mi sie zahaczyc spodem wiec cos musi byc
marcello1.9 Opublikowano 20 Maja 2013 Opublikowano 20 Maja 2013 Witam wszystkich. Ciągniecie podobny temat więc sie zapytam. Chciałem skompletować zimówki i usłyszałem od kolegi, że 15" felgi stalowe nie wchodzą do b6. (tyle, że kolega miał a4 3.0 Q) Podobno są za duże tarcze hamulcowe. Czy tak jest w każdej b6. Ktoś to potwierdzi?
Fido Opublikowano 20 Maja 2013 Opublikowano 20 Maja 2013 Bzdury gada. 15" jest w standarcie. Widać nie zajrzałeś nawet do książki obsługi swojego auta. Przy drzwiach jest też wlepka z rozmiarami i ciśnieniem kół. Też nie widziałeś jej ? PS.Zmień kolegę.
marcello1.9 Opublikowano 20 Maja 2013 Opublikowano 20 Maja 2013 No szczerze powiem, że niedawno nabyłem swoje a4 i tak dopiero ogarniam się w temacie:-) Dzięki fidotp.
kamilek161290 Opublikowano 20 Maja 2013 Opublikowano 20 Maja 2013 Bzdury gada.15" jest w standarcie. Widać nie zajrzałeś nawet do książki obsługi swojego auta. Przy drzwiach jest też wlepka z rozmiarami i ciśnieniem kół. Też nie widziałeś jej ? PS.Zmień kolegę. jestes pewien ze wejdą? jezeli kolega ma 3.0 Q to ma tarcze bodajze 312 albo 320mm i wtedy felga min 16 cali. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Rekomendowane odpowiedzi