tommylee Opublikowano 15 Lipca 2008 Opublikowano 15 Lipca 2008 mam taki dziwny objaw, jak przyśpieszam, dochodząc do prędkości 140km/h zaczyna mi dziwnie auto drżeć, wibrować, po przekroczeniu tej prędkości wszytko jest normalnie. Wyważałem koła, opony bez uszkodzeń, zawieszenie nie ma luzów. Nie są to wibracje na kole kierownicy tylko tak jakby na całym aucie. Silnik pracuje równo, żadnych szarpnięć. Co podejrzewam: 1. przegub, półośka 2. coś ze sprzęgła? (biegi wchodzą super, nic nie szarpie) 3. poduszki też są ok auto ma przebieg 130kkm trochę mnie to spienia, bo codziennie latam autostradą i ta telepawka mnie wkurza. Proszę o podpowiedzi
Muskel1 Opublikowano 15 Lipca 2008 Opublikowano 15 Lipca 2008 Napisz jakie masz oponki, (Producent, rozmiar, date produkcji ile mniej wiecej maja przejechane?)
tommylee Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Opublikowano 15 Lipca 2008 Napisz jakie masz oponki, (Producent, rozmiar, date produkcji ile mniej wiecej maja przejechane?) przednie to goodyear F1 215/55/16 mają rok ale dostały w palnik tylne to dunlop SP 9000 215/55/16, są do wymiany
Muskel1 Opublikowano 15 Lipca 2008 Opublikowano 15 Lipca 2008 Poczytaj tutaj http://www.opony.com.pl/encyklopedia/908_zabkowanie_opon.html. http://www.motomaniac.info/6_12885_0.html Tez tak mialem, przygotuj sie na zakup opon.
tommylee Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Opublikowano 15 Lipca 2008 hm, to generalnie artykuł o ząbkowaniu opon, nie bardzo to się ma do wibracji które mam u siebie... myślisz że to właśnie temat opon??
letallec Opublikowano 15 Lipca 2008 Opublikowano 15 Lipca 2008 Pewnie tylne oponki są pęknięte. Jak masz chwile to je zdejmij i obejrzyj dokladnie. Miałem dokładnie takie same objawy w innym aucie, choć dokladnie przy takiej samej predkosci. A i był taki jeden, co twierdził ze z różnic w indeksach prędkości(opon na jednej osi) mogą być takie objawy.
tommylee Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Opublikowano 15 Lipca 2008 szukam teraz nowych felg i opon 17 albo 18 to może coś się wyjaśni, a np coś z przegubami wewnętrznymi może się dziać? Jak to sprawdzić?
letallec Opublikowano 15 Lipca 2008 Opublikowano 15 Lipca 2008 Podmien opony na inne(od innej A4), albo przeloz przod na tyl. Zobaczysz różnice
Rekomendowane odpowiedzi