Skocz do zawartości
IGNOROWANY

terkotanie przy jezdzie na wprost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ost padła mi osłona przegubu z lewej strony tylko ze jezdziłem tak jakis czas zanim wylukałem nia ale mniejsza o to wymieniłem wymyłem przegub i teraz jak jakde tak ,niej wiecej na 3-4 biegu to słysze terkotanie z lewej strony jak myslicie mozew ot byc przegub czy moze cos innego ?? przy skreconych kołach nie slychac tego moe to konczace sie zawieszenie smigam na 18 kołach wiec szybko sie zawias konczy

dodam jeszcze miałem ost taki dziwny objaw zajechałem autem do pracy postało 5 dni wsiadam ruszam a tu całym autem trzesie po przejechaniu paru km ustało ogulnie jak jest zimnu to tak jak by mi kierownica lekko trzesło :kwasny::facepalm:

Opublikowano

Moim zdaniem przegub terkotał by bardziej przy ruszaniu na skręconych kołach, lecz to chyba przegub zewnętrzny, a może Ty masz wybity wewnętrzny. I sprawdz jeszcze taką pozornie banalną kwestię: dokręcenie koła. Ja też miałem takie objawy, coś lekko stukało, myślałem że to przegub czy coś, a za chwilę koło się poluzowało, zaczęło walić kierownicą jak oszalałe, zgubiłem 4 śruby i zatrzymałem się na środku zakrętu, cudem koła nie zgubiłem. A w życiu bym się nie spodziewał że mi koła nie dokręcili :facepalm:

Opublikowano

Jeszcze pozostaje kwestia śruby przegubu.

Opublikowano

U mnie hałasował przegub podczas jazdy na wprost, na skręconych kołach była cisza. W przegubie pękła bieżnia.

Opublikowano

koła dokrecone mocno dziwna sprawa moze podlewarowac auto i bieg właczyc tylko czy quattro nie pociagnie do przodu ?

Opublikowano

Hej,

Podłączę się pod temat. Mam podobne objawy, przy jeździe na wprost słychać takie jakby bicie, przy jeździe po łuku w lewo również. Gdy jadę po łuku w prawo nastaje cisza, już nie wibruje nic z prawego koła. Czy to też uwalony przegub zewnętrzny z prawego koła? Ostatnio też zapala mi się raz na jakiś czas kontrolka czujnika ABS z prawego koła.