Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem z szarpaniem mial ktos cos takiego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moim AEB ... mianowicie jak w temacie miedzy 3 tyś a 4 obrotów auto nie zawsze choć często przyspieszając przy pełnym gazie przerywa dławi go, ciągnie i przestaje (objawy pojawiają się najczęściej przy jeździe przy 2 tys i nagłym przyspieszeniu .... jak idzie przez przedział 3-4 tys ... zdarzy mu się stracić przyspieszenie całkiem i nagle przyspieszać dalej ...)... po 4 tyś auto dostaje kopa i przyspiesza bez problemów nawet do 7 tys obrotów. zaś przy lekkim przyspieszaniu pól gazu do 1/3 gazu jest lekkie szarpanie i brakuje mu przyspieszenia. Auto po zhamowaniu wypluło 161 KM i 228 Nm wiec coś jest namącone, nie przeze mnie .... i teraz co myślicie ? Coż ja bym stawiał na nieszczelność w dolocie , gdzieś lewe powietrze ciągnie ... ale logika tych objawów dla mnie działa na odwrót ... problemy z szarpaniem, przerywaniem nie powinny narastać proporcjonalnie do obrotów ??

Może Wy coś wymyślicie :) od czego zaczynac ??

Opublikowano

zapnij vaga i zobacz co ci powie. potem zrob logi

Opublikowano

VAG mógłby coś powiedzieć. Ja miałem nie dawno małą nie szczelność i lekko poszarpywało podczas przyspieszania z pedałem w podłodze ale towarzyszyły temu szumy z nieszczelności kolanka gumowego kolektor - serwo. Czasem po osiągnięciu miedzy 6000 a 7000 obr sonda wywalała błąd, nie wiem czy miało to związek i nie znam nr błędu.Możliwy jest problem z którąś cewką lub wtryskiem.

Opublikowano

Witam serdecznie. Również miałem takie problemy. Po podpięciu pod Vaga okazało się że mam 2 błędy na przepustnicy. Rozebrałem ją, wyczyściłem, usunąłem błedy i od 2 tygodni problem zniknął. Było tylko odrobine nagaru także spróbuj tak zrobić, mi pomogło. Sprawdź jeszcze kolanko przy kolektorze i zaworek upustowy za nim tak jak kolega wyżej pisał. Ja miałem tam drobną nieszczelność. Pan z serwisu zaproponował mi takie kolanko za 270 zł także poszedłem na przekór i zmieniłem na inny zaworek upustowy, który znalazłem u mechanika. Problemów jak na razie nie ma. Pozdrawiam.

Opublikowano

piszac zaworek upustowy masz na mysli zawór DV?

Opublikowano

U mnie pomogła wymiana uszczelki pod deklem (świece stały w oleju), świec, fajek do świec, modułu zapłonu i porządna regulacja lpg bo rozjeżdżało mapę Pb - któreś z tych:)

Vag pokazywał sporadyczne wypadanie zapłonu właśnie w tym zakresie obrotów.

Opublikowano

Delikatnie sie pomylilem. Był to zaworek zwrotny.

Opublikowano

Ja wymieniłem przewody zapłonowe jak ręką odjął.

Opublikowano

u nas nie ma takiego czegos

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mialem ta sama sytuacje u mnie problemem okazala sie 4 cewka koszt 140 PLn. Sprawdzic to mozesz bieg 3 zhamowanie do 1000 obrotow i pedal spod szarpanie to zalewanie spowodowane wypadaniem zaplonu, u mnie identycznie problem znikal po przekroczeniu4 tys obrotow.Odradzam zamienniki tylko orginal BERU.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jest jeszcze jedba opcja... ;) czujnik halla ten z przodu. U mnie np. Odkrecil sie. Tzn. ta sruba co trzyma blaszke z okienkiem. Skutek byl taki, ze dlawil sie silnik i nie mial mocy od dolu... Myslalem na poczatku, ze to turbo ma dosyc, ale przy montowaniu lpg sie wyjasnilo, ze hall ;) musial byc za slabo dokrecony przy wymianie uszczelniacza jak rozrzad byl robiony...

Opublikowano

ja stawiam na cewkę też tak miałem :)

Opublikowano

czy jeśli cewka niedomaga to VAG pokaże to ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cewke vag powinien pokazac, blad na ktorejs. Nie wiem jak z wtryskami. Chyba trzeba robic logi. Mnie rowniez to czeka.

Opublikowano

z tymi cewkami to roznie bywa, w 1.8t przed 99 rokiem w ogole nie pokazuje, jeśli troszkę nie domaga to nawet i w nowszych nie zawsze pokaze, najlepiej mieć jedna sprawna i po kolei zamieniać i sprawdzać czy szarpanie ustapilo

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam podobny problem, auto mi poszarpuje ale tylko na zimnym silniku, gdy auto się rozgrzeje szarpanie mija. Szarpanie jest silniejsze gdy pedał jest w podłodze. Dodam że vag nie pokazuje żadnych błędów. Co o tym myślicie? może to świece albo któraś cewka pada?

Opublikowano

mam aeb z 1996 identyczne objawy miedzy 2.5 a 3.5 tys muł potem normalnie, wymieniłem świece i jak ręką odjo

Opublikowano

u mnie okazala sie cewka tyle ze ja mam AJL(180KM/235NM)..gubila iskre na cylindrze bo w normalnych warunkach byla aby aby...ledwo widoczna..po pomiarach miernikiem wyszlo ze na uzwojeniu wtornym byla nieskonczpnosc a prawidlowa wartosc to jakos kolo 1K chyba(moge sie upewnic jak potrzeba) wez miernik w lape i cewki przelec...trzeba tez pamietac o tym ze trzeba sprawdzac na zimnej i na goracej cewce bo to tez potrafi klamac.....

Opublikowano

Witam podpinam się do tematu mam taki sam problem z moim 1.8 T AEB przy gwałtownym przyśpieszaniu 2,5 3,5 tys obr. poszarpuje przy normalnym przyspieszaniu bez pedała w podłodze idzie równo zacznę od wymiany świec jakie byście polecili do LPG??