Dev Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 wierzysz w te kilometry w swoim aucie ????? wymien łańcuch i pasek i po kłopocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti_1986 Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 a mozesz mi powiedziec jaki koszt bedzie z robota oczywiscie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 to zalezy co jest do zrobienia i wymiany trzeba poswiecic około 3-4 godziny koszt zalezny od roboczogodziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wgabor Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 d devastation jak to cisnienie oleju niema nic do pracy napinacza,i co po takim czasie mają do tego niewycisniete szklanki Kolego widziałes konstrukcje tego napinacza ? widzialem i cisnienie oleju jest w nim bardzo warzne ,to olej napina lancuszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raftik Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Z tego co się orientowałem to olej ma główne znaczenie w napięciu łańcucha. Ciekaw jestem co by się stało jakbym wstawił napinacz bez sterowania elektrycznego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Z tego co się orientowałem to olej ma główne znaczenie w napięciu łańcucha. Ciekaw jestem co by się stało jakbym wstawił napinacz bez sterowania elektrycznego ? toć już ktoś tu pisał na ten temat,że założył zwykły i nie widział różnicy [br]Dopisany: 30 Wrzesień 2011, 22:22_________________________________________________i to na 1-szej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wgabor Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Z tego co się orientowałem to olej ma główne znaczenie w napięciu łańcucha. Ciekaw jestem co by się stało jakbym wstawił napinacz bez sterowania elektrycznego ? toć już ktoś tu pisał na ten temat,że założył zwykły i nie widział różnicy [br]Dopisany: 30 Wrzesień 2011, 22:22_________________________________________________i to na 1-szej stronie a ja wyjąlem kabelek z napinacza na caly dzien i furka gorzej chodzila a napinacz bardziej halasowal ,tak bylo w moim BFB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wero2087 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Koledzy jak odpalam samochód na zimnym silniku (np. po nocy) to przez jakieś 10s. słychać skądś coś jak terkotanie i później objaw ten ustaje... Dodam że zauważyłem to ostatnio jak się chłodniej zrobiło...Wcześniej raczej tego nie było. Czy to może być właśnie ten łańcuszek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 popychacze dzwonią jaki masz zalany olej ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wero2087 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Od dawna zalewam Mobil 10w40... Chyba że pora zmienić na jakiś inny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 :wallbash: :wallbash: :wallbash: i jeszcze jesteś zdziwiony ??????? nie czekaj tylko zalewaj 5W-40, Motul, Mobil, Valvoline Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wero2087 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Ok jak najszybciej zmienię olej. A czemu 10w40 odpada? Jestem laikiem w tej sprawie a taki mi doradzili w sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 nie słuchaj baranów z jakiegos zapyziałego sklepu informacji na ten temat masz na forum sporo fullsyntetyk leje sie ze wzgledu na obecnosc turbiny niczego sie nie obawiaj, z silnikiem nic sie nie stanie a wrecz odwrotnie, zacznie lepiej pracowac ciekaw jestem czym argumentowali w tym sklepie zalaniem 10W-40 do silnika z turbo :wallbash: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wero2087 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Dzięki za radę. Niestety na 10w40 zrobiłem juz 30tyś czyli 3 wymiany oleju Ale w ten weekend wymienię olej na taki jak mówisz. Mam nadzieje że będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misza87 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 devastation piszesz 5w40 A może być Castrol EDGE Sport 10W-60 to też jest pełny syntetyk. Sam mam zalany 10w40 ale taki już kupiłem. Auto 250tyś przebiegu. Nie zaszkodzi mu taka zmiana z pół na pełny syntetyk. Nie wiem od kiedy 10w40 było lane. Mój napinacz po dociśnięciu śrubokrętem ugina się ze 3-4 mm, to znaczy do wymiany :/ u mnie przy odpalaniu nic nie słychać, tylko podczas normalnej pracy silnika dochodzi takie dzwonienie właśnie z tyłu silnika. Montował ktoś łańcuch i pasek SWAGa ? warto to zakładać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 10W-60 to bardzo dobry olej nadaje sie gdy naginasz po a-bahnie z obrotami rzędu 6-7 tysięcy ale jak juz kupiłeś to lej i jedzdzij ogólnie lej Motula X-cess-a 5W-40 i po sprawie Mobil, Valvoline tez ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misza87 Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 ogólnie lej Motula X-cess-a 5W-40 i po sprawie Mobil, Valvoline tez ok Dzięki za rade, kupiłem też już graty, łańcuch Ruville (84zł) napinacz Febi (258zł), uszelka pod niego Erling (27zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti_1986 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 panowie mi tez tak sie tluklo pojechalem do mechaniora i powiedzial mi ze na 100 % popychacze okazalo sie ze bym za niski poziom oleju w silniku i dlatego stukalo bo jak przyjechalem do domu po przejechaniu 10 km i dolaniu oleju wszystko ustapilo i jest gitara ja zalewam castrol magnatec 10w40 i nie narzekam a co do samego oleju to nie wiem czy jest dobry do tego typu silnika takli juz byl lany wczesniej jak kupilem za 2 tys zmiana i nie wiem jaki wlac moze zostane przy tym samym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
landryn86 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 U mnie w wakacje też pojawiło się klekotanie. Zmieniłem olej na castrola 10W-40 i ustąpiło ale na krótko. Olej miałem zalany na maxa, a może nawet delikatnie powyżej. Klekotało po ostrej jeździe, chodź czasem wystarczyło tylko, że się nagrzał do 90 stopni. Jakimś dziwnym i niewyjaśnionym przypadkiem olej spadł mi do minimum. Dolałem więc na pół stanu i od tej pory, odpukać, nie klekocze, ani po ostrej jeździe, ani wogóle. Oleju nie bierze. Być może miałem za dużo oleju wlane... sam nie wiem. Grunt, że od 2 miesięcy mam spokój :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3I Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Witam, Czy może ktoś ma doświadczenie odnośnie wymiany napinacza i łańcucha w 2,8 ACK ? Oczywiście mam ten sam problem na jednej głowicy , rano po odpaleniu łomot 2-3 sek. ( Ale nie zawsze , czasem jest OK). Łańcuszki słyszę z obydwu głowic , więc myślę ze napewno sa do wymiany. Muszę zrzucić dekiel i sprawdzic stan napinacza, moze wymiana samych łańcuchów pomoże. No i czy trzeba zrzucać pasek i cały przód? OLEj MOtul 6100 10W40 niebawem zrobie 3-cią wymiane oleju . Auto ma 196 k . 97 rok. Mam ją od ponad 3 lat . Przy zakupie miała 158 k i wszystko było cacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi