Śliwek Opublikowano 4 Czerwca 2013 Opublikowano 4 Czerwca 2013 czy u Was jest jakas zmiana w pracy silnika po odkreceniu i zakreceniu korka wlewu oleju?
darko Opublikowano 4 Czerwca 2013 Opublikowano 4 Czerwca 2013 poza wydmuchem po odkręceniu korka nie powinno być zmiany w pracy silnika
wilku213 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Nie powinno być zmiany. A co masz takową?
Śliwek Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2013 nie mam właśnie. a wiem, że niektóre silniki tak mają. jedynie minimalnie czuć jakby korek był przyssywany choć może mi się tylko wydaje, albo to olej "klei" powierzchnie styku.
wojtek79 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Normalny objaw że "przysysa" korek. Przecież skrzynia korbowa silnika poprzez odmę jest połączona z dolotem powietrza gdzie jest podciśnienie. Natomiast dmuchanie z korka wskazuje na to że silnik ma słabszą kompresję bo ucieka ona przez zużyte pierścienie lub gładzie cylindrów.
szczur_84 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Opublikowano 9 Czerwca 2013 niekoniecznie z tym dmuchaniem z korka świadczy o słabszej kompresji nie pisz bzdur wojtek79
rafal9119 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 pewnie ze nie koniecznie , wyczytałem tez w gogle takie głupoty jak napisał kolega wyżej i się trochę przestraszyłem lekko mi dmucha spod korka ,pojechałem sprawdzić kompresje a tam wszytkie tłoki po 12.
wojtek79 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 niekoniecznie z tym dmuchaniem z korka świadczy o słabszej kompresji nie pisz bzdur wojtek79 Nie doświadczyłem tego osobiście. Słyszałem kiedyś taką teorię, wydała mi się prawdopodobna i dlatego ją przytoczyłem. Niemniej rafal9119 zadowolony jak ma wszystkie tłoki po 12
rafal9119 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 nie o to chodzi czy zadowolony czy nie bo jak by padł to 1.8T by wleciało bo sprzedawac go nie mam zamiaru
Rekomendowane odpowiedzi