Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rdza na przednich błotnikach w A4 B6. Wybrać zamiennik czy oryginał?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tzw mory tak? Jak skórka pomarańczy :-) ja miałem swoje gładkie ładne ale reklamowałem bo przyszły uszkodzone.

Opublikowano

Tak :) A właśnie, jak Twoja sprawa? Wszystko ok?

Opublikowano

Wczoraj wysłałem im dopiero klapke wlewu od paliwa :-) nie mogłem wcześniej tego zrobić... Czekają na mnie inne błotniki tylko muszą kolor dobrać :-) nie było problemów z reklamacja :-)

Opublikowano

To super. Będzie Pan zadowolony :)

Opublikowano

Malować niebieski błotnik w srebrny ly7w czy nie bardzo?

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zasada jest prosta jasnych lakierów nie maluje sie na ciemno a ciemnych na jasno, chodzi o to ze zawsze po czasie bedą odpryski i za***iście bedzie widać inny kolor. Lakiernik powie ci ze to nie prawda bo on matuje błotnik i kładzie podkład ale w praktyce jesli błotnik nie jest bardzo zniszczony mało kto bawi sie w podkład a jesli już to zalewa tylko odpryski i całość matuje.

Opublikowano

Jarek, jak jest zdrowy to bym się nie zastanawiał. Weźmiesz od lakiernika resztę farby i ewentualne odpryski będziesz sobie podmalowywał.

Opublikowano

Zasada jest prosta jasnych lakierów nie maluje sie na ciemno a ciemnych na jasno, chodzi o to ze zawsze po czasie bedą odpryski i za***iscie bedzie widać inny kolor. Lakiernik powie ci ze to nie prawda bo on matuje błotnik i kładzie podkład ale w praktyce jesli błotnik nie jest bardzo zniszczony mało kto bawi sie w podkład a jesli już to zalewa tylko odpryski i całość matuje.

Dobrze wiemy jak ciężko jest znaleźć dobry błotnik bez rdzy. a błotnik który będę miał jest w kolorze lz5w więc nie jest on bardzo ciemny. Wiadomo ze najlepiej by było coś blizej koloru srebrnego ale szukam juz błotnika rok i wiekszosc co znalazłem nadaje sie tylko do wyrzucenia.. :/

Opublikowano

Przemyśl temat zdrowy błotnik to koszt ok 350zł, malowanie w zależności od jakości od 300zł u papraka do 500zł u dobrego fachowca, wychodzi ok 600-800zł. Zastanów sie czy nie lepiej wydać 400zł na ori nowy błotnik w podkładzie i mieć pewność ze blacha jest zdrowa ??? W takim wypadku jesli oddasz do papraka to bedziesz miał ewentualnie problemy z lakierem ale jestes pewny ze najblizsze 10 lat rdze masz z głowy.

Opublikowano

Skąd nowy ori w podkładzie za 400?

Opublikowano

zdrowy błotnik mam za 200zł i malowanie błotnika mam u znajomego za 250zł który maluje auta które spadną z lawety itd i ida do salonów :D a Ty Łukasz nie wiesz co piszesz o nowym ori błotniku. Nowy błotnik do b6 w aso kosztuje 1200zł z podkladem.

Edytowane przez Jarek882

Opublikowano

Gdybym nie wiedział to bym nie pisał, jakis miesiąc temu były dwa po 300zł.

http://allegro.pl/blotnik-lewy-audi-a4-nowy-oryginalny-z-serwisu-i5107835088.html

Edytowane przez lukaszooo

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam zamiar wymienić błotnik i zaciekawiła mnie ta aukcja http://allegro.pl/blotnik-lewy-ocynk-przedni-audi-a4-b6-kazdy-kolor-i5334043892.html

kolega z forum pisał wcześniej że ma rok i jest zadowolony. Czy ktoś jeszcze zakupił i może się wypowiedzieć ? Jesli byłby to w miare dobry produkt to lekarstwo w dobrej cenie chyba byłoby znalezione dla wszystkich

Opublikowano

Ja też mam ponad rok i są ok. Bez problemu się spasowały, otwory jak z fabryki i dobrze dobrany kolor.

Opublikowano

Jeśli w porę się zadziała to myślę że lepiej ratować stary.

Opublikowano

Mam zamiar wymienić błotnik i zaciekawiła mnie ta aukcja http://allegro.pl/blotnik-lewy-ocynk-przedni-audi-a4-b6-kazdy-kolor-i5334043892.html

kolega z forum pisał wcześniej że ma rok i jest zadowolony. Czy ktoś jeszcze zakupił i może się wypowiedzieć ? Jesli byłby to w miare dobry produkt to lekarstwo w dobrej cenie chyba byłoby znalezione dla wszystkich

1.link nie hula

2.jeśli "każdy kolor" to kupują podróby i malują.

Przetłoczenie idące wzdłuż linii nadwozia jest w takich błotnikach zaokrąglone i wygląda słabo.Druga sprawa to kolor-jeśli jest inny niż czarny to najpewniej będzie się różnił od drzwi,maski,zderzaka

A malując u swojego lakiernika masz przynajmniej możliwość cieniowania np. z drzwiami tym samym lakierem aby kolor błotnika się nie odcinał ;)

zgadzam się z Jackiem.jak możesz to ratuj stary

Edytowane przez Rabbi

Opublikowano

Nie da sie ukryc, ze sa tacy co maja gorzej :decayed:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=165&t=226944

Wczesniej mialam z4 i tez rdzewialo, tym razem przy tylnych blotnikach..

Aktualnie w a4 brak rdzy :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

Spoko to tylko kwestia czasu. Prędzej czy później się pojawi. Niestety.

Opublikowano

U mnie nadkole wyglada tak http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/550366252efe6738.html

A tu aktualny link do tej aukcji z tymi niby błotnikami malowanymi w orginalny kolor http://allegro.pl/blotnik-audi-a4-b6-00-04-twoj-kolor-i5416135657.html

Użytkowniku nitroo jak byś mógł to pstryknałbys fotki i wrzucił na forum bysmy mogli zobaczyć jak to u cb wyglada z tymi błotnikami

Opublikowano

W wolnej chwili wrzucę. Najwcześniej we wtorek.