seba17272 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Witam Moja A4 b5 z silnikiem 1.8 od kilku dni ma dziwne objawy. To znaczy obroty się utrzymują na 850 900 ale czasami spadają na jakieś 500 600. No i pod czas dojeżdżania na światła i hamowania auto potrafi zgasnąć bo obroty spadają do zera. Objawy są takie same na benzynie jak i na gazie gaz ma dopiero 2 miesiące wiec jest nowy wcześniej nie było w tym aucie gazu. Gaz założony STAG 400. Co poradzić na takie objawy ??? I co to możne być??? Wspomnę tez ze objawy są i na zimnym silniku jak i na ciepłym. No i wspomnę tez ze jestem na wyjeździe i do swojego warsztatu mam jakieś 350km wiec pomocy koledzy. Z góry dzieki
ja74687 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Jak jesteś na wyjeździe to zapewne i będzie problem z VAG-iem, a czy masz jakieś problemy z odpalaniem i dynamiką silnika czy tylko te obroty ?? Może jakaś malutka nieszczelność i nie powoduje zawsze falowania obrotów, sprawdź świece w jakim są stanie
seba17272 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2013 Dynamika sie nie zmienia podczas jazdy auto jest zwawe. Czasem przy odpaleniu musze dac mu troszke gazu ale za zwyczaj odpala normalnie bez wkręcania go w obroty.Z vag-iem masz racje nie wiem czy gdzies w tych okolicach posiada by muc go sprawdzic. Swiece wydaja mi sie na jeszcze sprawne, przewody nie daja zadnych znaków przebicia. Przepływomierz tez zdaje sie byc sprawny bo po odłaczeniu go samochud natychmiast gasnie no chyba ze jestem w błedzie. Nie wiem czy moje przypuszczenia maja cos do zeczy ale moze to którys z przewodów podcisnienia jest za takie objawy przyczyna.
ja74687 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Może i tak psiuknij np plakiem w okolicach kolektora ssącego może coś pokaże
Czuczu87 Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 U mnie są identyczne objawy nie wiem jak sie z tym uporać
zepol Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 przepustnica czysta? adaptacja zrobiona?
piter1114 Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 miałem identyczne objawy, CZUJNIK POŁOŻENIA WAŁU, ale za bardzo nie wiem jak to dokładnie sprawdzić, bo super elektryk sam się trochę dziwił, dlatego ,że vag nic nie pokazywał a auto raz chodziło dobrze,a innym razem gasł na światłach, przed przejściem dla pieszych, wystarczyło zahamować.Proponuje sprawdzić ten element.
miszczu_21 Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Miałem to samo auto gaslo przy hamowaniu. Pomoglo czyszczenie przepustnicy i adaptacja przez VAG'a
Czuczu87 Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 czas to zrobić może pomoże ---------- Post dopisany at 19:49 ---------- Poprzedni post napisany at 19:47 ---------- Co najlepsze do czyszczenia przepustnicy?
ja74687 Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 kup zwykły uniwersalny środek do czyszczenia w sprayu w każdym motoryzacyjny sklepie dostaniesz
zepol Opublikowano 21 Października 2013 Opublikowano 21 Października 2013 najlepsza do czyszczenia.jest szmatka + benzyna ekstrakcyjna wyciagasz czyscisz na glanc
Rekomendowane odpowiedzi