Mosiadz Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Witam. Jestem na kupnie felg 17 cali do swojego avanta B5. I jak zawsze im więcej się czyta i ogląda to ma się mętlik w głowie. Znalazłem kilka tak mi się wydaje ciekawych propozycji. Są to wzory które mi się podobają I dlatego mam problem z wyborem wzoru. A więc do rzeczy. Pierwszy link przedstawia ofertę pięciu felg z A3 za 999 zł. opony pójdą na szrot i kupie nowe. Alufelgi 17' Audi A3, 5 sztuk Zamość ? Tablica.pl Drugi link przedtawia ten sam wzór ale felgi sa droższe i bez opon. Cena 780zł Oryginalne alufelgi 17'' AUDI S-LINE VW SEAT SKODA 5x112 OKAZJA! Kędzierzyn-Koźle ? Tablica.pl Trzeci link przedstawia najdroższe felgi wraz z oponami Cena 1125zł. Alufelgi, felgi Audi oryginał 17 7,5J ET45 opony Wejherowo ? Tablica.pl W pierwszych dwóch przypadkach trzeba będzie kupić nowe opon. Za cenę droższą o ok 200 zł mam piata felgę. Nie wykluczone że w przypadku felg z trzeciego linku będę musiał kupić nowe opony. I tak się nosze z takim zamiarem. Ale jak by DOT był ok i głębokość bieżnika pozwalająca na przejechanie ok 4,5 tysięcy km do zimy to mogły by zostać. Ale to nie jest opcja która stawia mój wybór na tą ofertę. Chodzi mi o poznanie waszej opinii co do do samych ofert, ceny, wzorów oraz stanu technicznego. Tak jak wcześniej nadmieniłem są to dwa wzory które mi się podobają i jest mi ciężko wybrać która felga będzie fajniej wyglądać w Avancie B5. Dodam że auto podczas zmiany kół zostanie obniżone o 30 mm (info producenta sprężyn).
kaczmar13 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Te od A3 nie podejdą, tam jest chyba rozstaw 5x100 a u Ciebie 5x112. Moim zdaniem ładniej na tych ostatnich będzie wyglądać. Tyle tylko że wąskie te kółka.
karol24 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Oryginalne alufelgi 17'' AUDI S-LINE VW SEAT SKODA 5x112 OKAZJA! Kędzierzyn-Koźle ? Tablica.pl ładny wzór i dobrze leży na B5 jeśli Ci się podoba to bierz, troche wąska te 7,5" ale ujdzie najważniejsz ori
Mosiadz Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2013 Te od A3 nie podejdą, tam jest chyba rozstaw 5x100 a u Ciebie 5x112. Moim zdaniem ładniej na tych ostatnich będzie wyglądać. Tyle tylko że wąskie te kółka. Dzwoniłem do Pana z ogłoszenia i jest tam roztaw 5x100. Na forum znalazłem taką ofertę Co o niej sadzicie ? http://a4-klub.pl/felgi-opony-156/felgi-17-oponami-700-a-276944/
kaczmar13 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Opublikowano 14 Czerwca 2013 ładnie będzie wyglądać na B5 i opona dobra
Mosiadz Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2013 ładnie będzie wyglądać na B5 i opona dobra Akurat z tych zrezygnowałem. Wygląd bardzo ładny ale felga jest nie orginalna. Po przeliczeniu ET i porównaniu ich z moimi felgami jakos za bardzo by mi wystawały. Były by dalej schowane za rant ale w niższych częścich bardziej by wystawały. A mi to nie odpowiada. To jest mój gust a o gustach się nie dyskutuje Tak więc jestem dalej na etapie szukania ale większym zmartwieniem jest wybór opony. I tutaj będę musial się was poradzić ale to w osobnym watku.
Rekomendowane odpowiedzi