Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zaślepiony EGR a co z błędem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Postanowiłem zaślepić EGR, kupiłem blaszki na aukcji "Zestaw zaślepek EGR TDI VW AUDI " założyłem, było by wszystko ok ale jest problem

wywala mi błąd

1 Fault Found:

19586 - EGR System Regulation Range Exceeded

P3130 - 35-10 - - - Intermittent

Da się coś z tym zrobić?

Opublikowano

trzeba wyprogramować egra vagiem :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Ok, ale jak to zrobić, może ktoś podpowiedzieć. Vaga mam.

Opublikowano

Kolego jak bys to opanował to chętnie bym sie uśmiechną do ciebie bo też jeżdżę z tym błędem

Opublikowano

Możecie spróbować:

wybieramy 1-engine

11 login i tu wpisujemy zaleznie od silnika 12233 dla 1,9tdi

10 adaptacja

W adaptacji możemy zmienić

3- wspolczynnik wypelniania EGR (podajac graniczne wartosci mozna go wylaczyc calkowicie)

Opublikowano

Zapytaj w dziale DIAGNOSTYKA, tam z pewnością koledzy Tobie powiedzą co i jak...

Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Możecie spróbować:

wybieramy 1-engine

10 adaptacja

3- wspolczynnik wypelniania EGR (podajac graniczne wartosci mozna go wylaczyc calkowicie)

sprawdzał ktoś ten myk ?

Opublikowano

Tez zakupiłem ten zestaw blaszek 4mm i 1,5 mm i moje pytanie do was czy dodatkowo na te blaszki montować rurkę jako docisk tych blaszek ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hmm, patrząc po zdjęciach kolegów z forum to często ta rurka jest zdejmowana. Myślę tylko co zrobić z blaszką przy EGR ona ma 1,5 mm grubości a ta blaszka od rurki była nieco grubsza i czy śruby teraz dobrze docisną tą 1,5 mm??

Opublikowano
Hmm, patrząc po zdjęciach kolegów z forum to często ta rurka jest zdejmowana. Myślę tylko co zrobić z blaszką przy EGR ona ma 1,5 mm grubości a ta blaszka od rurki była nieco grubsza i czy śruby teraz dobrze docisną tą 1,5 mm??

Bez problemu śruby dociskają tą blaszkę. Akurat z tej strony nie ma to większego znaczenia przecież równocześnie odpinasz sterowanie, więc Egr nie podnosi "bolca" który siedzi nad tą blaszką. Klapa gasząca działa niezależnie :)

Opublikowano

W AWX nie trzeba nic kombinować i blaszek zakładać.

Wystarczy tylko ściągnąć z grzybka ten górny wężyk i go zaślepić a w tedy PANU EGR-owi DZIĘKUJEMY :)))

Pozdrawiam!

Opublikowano

jeżeli nie zaślepisz z kolektora będzie dalej walił dym do rurki nazbiera ci się tam nagaru kiedyś się zwali i nie wiem jak turbo zareaguje , lepiej zaślepić i mieć z głowy

Opublikowano

Dokładnie. A poza tym pod ciśnieniem spaliny i tak bez blaszki dostaja się do kolektora.

Sony Xperia E dual Tapatalk 4

Opublikowano
Dokładnie. A poza tym pod ciśnieniem spaliny i tak bez blaszki dostaja się do kolektora.

Sony Xperia E dual Tapatalk 4

Skąd takie pomysły? Spróbuj wcisnąć grzybek to zobaczysz jak mocno jest dociśnięty...

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

W nowym egr może i mocno trzyma - ale raczej nikt nie kupuje nowego egr i go zaślepia ja w swoim dam rade wcisnąć ten stożek może nie jest super lekko ale się da ciśnienie tez raczej jest nie małe i pewno podniosło by ten stożek.

Btw. po czyszczeniu egr jeździłem z odłączonym wężykiem do czasu kiedy nie zamówiłem blaszek ok. 2 tyg , widoczny był już lekki osad wiec może nie mocno ale dmucha do egr

Opublikowano

Gdzie miałeś ten osad? Wewnątrz EGRa czy przed nim? Ja mam wyłączony programowo od roku i jakieś dwa miesiące temu przy okazji go sprawdziłem. Na zewnątrz zaworu jest zapalony sądzą ale do środka nic się nie dostaje. Zawór EGR posiada bardzo mocną sprężynę i nie ma możliwości by ciśnienie spalin go podniosło. Poza tym przy działającym EGRze podczas gwałtownego przyśpieszenia zawór jest zamknięty i jakoś spaliny nie są w stanie się przez niego przedostać.

Wysłane z mojego MT27i

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Możecie spróbować:

wybieramy 1-engine

10 adaptacja

Mój szwagier kupił auto od kolegi Wujek-West28, w którym wyskakiwał ten błąd po zaślepieniu EGR`a. Próbowałem tak jak pisałeś Vagiem zmienić te wartości w grupie 03 byl ustawiona wartość 32768. Najpierw skasowałem błąd a potem ustawiłęm wartość 33682 (bo rozumiem że o tę wartość chodziło-ale nie wiem jaka jest graniczna). Kolego możesz podpowiedzieć co i jak żeby wyłączyć EGR`a.