Opublikowano 11 Czerwca 201412 l Właśnie zamówiłem sobie 4 sztuki Master-Sportów. W sobotę od rana będę działał. Tylko boję się tej śruby trzymającej sworznie w zwrotnicy
Opublikowano 11 Czerwca 201412 l Sprawdzona metoda to palnik , 2 minuty grzania i sama wyskakuje, oszczędził 2 godziny nerwów i potu i tysiąca k**ew i hujow rzuconych w kierunku auta
Opublikowano 12 Czerwca 201412 l Sprawdź amortyzator może jest wadliwy, a jaki rodzaj stuku to jest, metaliczny czy taki głuchy ? Nie żebym się przypierniczał ale do kogo Ty piszesz i w jakiej sprawie?
Opublikowano 12 Czerwca 201412 l Co ty sie boisz tej sruby w zwrotnicy ja upierdzielilem jej łeb wybilem i dalem nowa zero problemu
Opublikowano 12 Czerwca 201412 l Sprawdzona metoda to palnik , 2 minuty grzania i sama wyskakuje, oszczędził 2 godziny nerwów i potu i tysiąca k**ew i hujow rzuconych w kierunku auta ja nie mam siły pudziana ale jak dobrze sie zaparłem to poprostu urwałem z nakrętką i to bez palnika ,wiec w razie czego tuleje jesli ok mozna sobie zostawić na kiedyś
Opublikowano 12 Czerwca 201412 l no ja walilem mlotkiem 5 kilowym z godzine to tylko srube splaszczylem 2 minuty grzania palnikiem w zwrotnice i sruba sama wyskakuje ale ta metoda jest dobra tylko wtedy kiedy wahacze sa do wyrzucenia bo gumy sie moment pala podczas wkladanie sruby wielka garsc tawotu albo miedziowego i pozniej powinna sama wychodzic
Opublikowano 12 Czerwca 201412 l no własnie ,tyle ,że potrzebny jest palnik ,nie każdy go ma ,ja nie mam takiego owego ,tylko mam do lutowania taki mały ,z dolnym łacznikiem miałem problem wyciagnać i jedynie boschem naciecie nakretki pomogło odkrecić ,wachacz i tak na złom ale w razie czego moge komuś pokazac jak kiedyś oryginały robili ( łacznik z 95r i wytrzymał ponad 200tys km )
Opublikowano 12 Czerwca 201412 l No ja na szczęście miałem bo kolegi ojciec jest kierownikiem praktyk samochodowki i mam darmowy dostęp do podnośnika palnika i co tylko tam jest wiec byłem skazany na powodzenie:decayed:
Opublikowano 12 Czerwca 201412 l No ja na szczęście miałem bo kolegi ojciec jest kierownikiem praktyk samochodowki i mam darmowy dostęp do podnośnika palnika i co tylko tam jest wiec byłem skazany na powodzenie:decayed: no widzisz jak masz dobrze ,ja tego nie mialem i nie mam a całe auto rozkładam i składam paroma kluczami
Opublikowano 20 Lipca 201412 l Od siebie powiem co do objawów, to że akurat górne to walą jak szalone na małych nierównościach typu trelinka czy bruk - tzn. jeżeli luzy ma sworzeń i o tyle w nich prosto, że łatwo na podniesionym kole sprawdzić czy są do wymiany. U mnie był już prawie centymetr luzu więc masakra.
Opublikowano 21 Lipca 201412 l U mnie był już prawie centymetr luzu więc masakra. nie mozliwe to jest ,to strach jezdzić ,u mnie luż był 1mm i od razu do wymiany poszedł
Opublikowano 21 Lipca 201412 l No jak nie wiedziałem jak to sprawdzić to jeździłem, ale jak mi jeden mechanik pokazał to od razu się wziąłem za wymianę i co najlepsze, to dopiero trzeci z kolei potrafił to zdiagnozować i to taki co dopiero warsztat otworzył i też się uczy... No może ciuteczkę przesadziłem, ale pół centymetra na bank ruszał się sworzeń przy szarpaniu kołem co było dobrze widać, bo nie dość, że miał pionowe i poziome stuki to jeszcze sam w sobie nie miał już żadnego oporu przy ruszaniu na boki.
Opublikowano 21 Lipca 201412 l to może to jakiś hinol był ? ori lmo i trw nawet jak by ze 100 tys mial to nie nie wiem ,żeby taki luz byl ,nie trzeba być mechankiem żeby sprawdzić stan wahaczy ,wystarczą 2 osoby ,1 siedzi i naciska na hamulec nożny do oporu i buja kierownicą a 2 osoba łapie za wahacz i mówi który to i tak po kolei.( na zgaszonym silniku )
Opublikowano 21 Lipca 201412 l Żebyś wiedział, że to chinol SRL... zrobię może jakiś filmik później. Teraz MS wsadzam.
Opublikowano 21 Lipca 201412 l SRL,nty,hps,bergman i podobne to sa tzw no name ,inaczej chinole. MS też niby w chinach je robią jakąś obróbke bo taniej po czym idą do niemiec ale poco to nie wiem
Opublikowano 19 Lipca 201511 l Ja wlasnie wymienialem komplet górnych wachaczy, u mnie siedziały jeszcze oryginały data produkcji na nich 2000r. wytrzymały ekstremalnie długo ponad 280 tyś !! Zamontowałem 4szt. Lemofrdera. Z ta długą srubą walczyłem po jednej stronie ponad 4h palnik nie wiele dał dopiero ogromny młot ją przekonał.
Opublikowano 1 Stycznia 201610 l wraz ze spadkiem temperatury kilka dni temu zaczęło coś mi bardzo irytująco piszczeć z okolic przedniego zawieszenia z jednej strony. Piszczy przeraźliwie tylko i wyłącznie podczas kręcenia kierownicą, zarówno na postoju jak i w czasie jazdy. Odgłos dobiega jakby z górnych wahaczy / zwrotnicy. Wie ktoś o co może chodzić? Luzów wahacze nie mają
Opublikowano 19 Września 201610 l Podoinam sie, rowniez dzieje mi się coś takiego. Zazwyczaj jak jest gorąco.