Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana, rodzaje i lista liczników w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja kiedyś wgrywalem tylko bezpośrednio do kości 24c08 i zadziałał w innym liczniku co był deef. Może akurat były podobne liczniki.  Wgralem potem z ciekawości po kablu to co odczytałem  programatorem i było ok.  

Edytowane przez renegat207

Opublikowano

Kurce tylko nie wiem czy dał bym radę to ogarnąć. Jeśli mam być szczery to nie bardzo wiem nawet o co chodzi z tym wgrywaniem do kości. Tak jak mówiłem jestem w tym laikiem. A jeśli udali by się użytkownikowi Banan znaleźć ten wsad to eepromem bym chyba dał radę go zapisać w liczniku. No chyba że nic z tego nie wyjdzie to będę coś kombinował twoim sposobem. 

Opublikowano
57 minut temu, renegat207 napisał:

Ja kiedyś wgrywalem tylko bezpośrednio do kości 24c08 i zadziałał w innym liczniku co był deef. Może akurat były podobne liczniki.  Wgralem potem z ciekawości po kablu to co odczytałem  programatorem i było ok.  

Pamiętaj że zegary z modelowego 2001 nie sa crypto , może to były takie albo trafiłeś z wsadem 

51 minut temu, KamilSi napisał:

Kurce tylko nie wiem czy dał bym radę to ogarnąć. Jeśli mam być szczery to nie bardzo wiem nawet o co chodzi z tym wgrywaniem do kości. Tak jak mówiłem jestem w tym laikiem. A jeśli udali by się użytkownikowi Banan znaleźć ten wsad to eepromem bym chyba dał radę go zapisać w liczniku. No chyba że nic z tego nie wyjdzie to będę coś kombinował twoim sposobem. 

możesz chyba jeszcze więcej namieszać 

a def był od razu czy coś kombinowaliście z immo itd?

Opublikowano

Odrazu był Def nic nie kombinowałem. 

Opublikowano

Warto spróbować jeśli się uda to spoko by było jeśli nie to i tak nic mi z tego licznika bo i tak leży i się kurzy. Banan daj znać jaki to był by koszt za ten wsad od ciebie. 

Mój e-mail: [email protected] 

Opublikowano
11 godzin temu, KamilSi napisał:

Warto spróbować jeśli się uda to spoko by było jeśli nie to i tak nic mi z tego licznika bo i tak leży i się kurzy. Banan daj znać jaki to był by koszt za ten wsad od ciebie. 

Mój e-mail: [email protected] 

Wysłałem Ci eeprom do tego licznika,pewnie będzie def jak go wgrasz. Możesz podesłać mi swój zrzut to zobaczę co tam namieszane 

Opublikowano

Ok Łukasz. Mógł byś podać mi swój e-mail. Może być na pw to postaram się przesłać jak najszybciej. 

Opublikowano

no nie zdążyłem podesłać - mi też możesz ten swój wysłać 

Opublikowano

Ok jak tylko go dostanę bo znajomy który mi to robił ma 2 zmianę i jak wróci to ma mi podesłać eeprom i prześlę go. 

Opublikowano

Udało przypisać ponownie czerwony licznik robiąc klona z kolorowego. Auto odpala normalnie, tylko miga cały czas kontrolka immo. I nie można tego usunąć. Doradźcie co zrobić teraz? 

Edytowane przez r7adek

Opublikowano
3 godziny temu, r7adek napisał:

Udało przypisać ponownie czerwony licznik robiąc klona z kolorowego. Auto odpala normalnie, tylko miga cały czas kontrolka immo. I nie można tego usunąć. Doradźcie co zrobić teraz? 

Adaptacja immo nie poszła jak trzeba. Trzeba dopisać na kanale 21 licznika 

Edytowane przez pila24

Opublikowano
1 godzinę temu, pila24 napisał:

Adaptacja immo nie poszła jak trzeba. Trzeba dopisać na kanale 21 licznika 

Czyli podpiąć vcdsa do kolorowego z czytać to co tam jest, następnie wejść w kanał 21 czerwonego i wpisać z kolorowego? A mogło się tak stać pomimo wczytania klona z kolorowego? 

Opublikowano
16 minut temu, r7adek napisał:

Czyli podpiąć vcdsa do kolorowego z czytać to co tam jest, następnie wejść w kanał 21 czerwonego i wpisać z kolorowego? A mogło się tak stać pomimo wczytania klona z kolorowego? 

Zaloguj się pinem w liczniku i na kanale 21 adaptacji wpisz jako nową wartość ilość pilotów które chcesz adoptować. Wciskasz zapisz,czekasz kilka sekund i wkładasz następny pilot i włączasz nim stacyjke czekając aż immo zgaśnie. Po tym powinno być immo zaadoptowane jak wszystko pójdzie bez przeszkód.

Edytowane przez pila24

Opublikowano
W dniu 29.05.2020 o 22:01, KamilSi napisał:

Ok jak tylko go dostanę bo znajomy który mi to robił ma 2 zmianę i jak wróci to ma mi podesłać eeprom i prześlę go. 

Ten kolorowy 930J który ma uszkodzony eeprom to jest licznik bez crypto,Twój czerwony juz jest crypto,więc bez immo off nie obeszło by się. Tutaj wychodzą ułomności tabelki w stosunku do rocznika 2002. Bo licznik 930J wychodził w wersji bez crypto (ten Twój jest modelowy 2002 a produkcja i soft z 2001) a ten 930J który miałem wcześniej  już był crypto (produkcja i model z 2002). Więc trzeba w rocznikach 2002r zwracać uwagę na to jaki soft jest w zegarach (Dxx),niestety brak o tym w jakich zakresach softu jest wersja crypto a jaka bez niego.

Edytowane przez pila24

Opublikowano

no miałem właśnie pisać - miał szczęście że zegar niecrypto ( przy odczycie vag eeprom programerem wychodzi wersja V004 , a v006 to już będzie crypto ) , podesłałem mu poprawiony wsad i def zniknął , będzie dziś jeszcze testował wsad ze skopiowanym immo z zegara oryginalnego 

Opublikowano
5 godzin temu, Banan napisał:

no miałem właśnie pisać - miał szczęście że zegar niecrypto ( przy odczycie vag eeprom programerem wychodzi wersja V004 , a v006 to już będzie crypto ) , podesłałem mu poprawiony wsad i def zniknął , będzie dziś jeszcze testował wsad ze skopiowanym immo z zegara oryginalnego 

Ten licznik który kupił z uszkodzonym eepromem 930J nie jest crypto,ale ten który ma obecnie w aucie 900G to już crypto... myślisz że pójdzie bez immo off? eeprom bez crypto ma sporo elementów w innych komórkach zapisane w porównaniu z crypto.

Edytowane przez pila24

Opublikowano

Juz robilem w non crypto do crypto , teraz w druga też poszło :decayed: , dostalem info że zegary śmigają -  w innych miejscach w eppromie jest wszystko rzeczywiscie , dlatego proste kopiuj wklej nie idzie 

Edytowane przez Banan

Opublikowano

A zastanawiałem się wcześniej czy da rade zrobić klona z crypto na non crypto i w drugą... to rozwialeś moje wątpliwości ? kilka zegarów mam na stanie w tym jeden nie szyfrowany z 2001r,tylko zawsze brak czasu na eksperymenty z eepromami-musze się w końcu się zmobilizować 

Edytowane przez pila24

Opublikowano

Akurat z crypto do non crypto to proste jak wiesz co gdzie jest , w druga stronę wiecej gimnastyki i kombinacji