Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana, rodzaje i lista liczników w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, r7adek napisał:

Tak, miałem czerwony 8E0 920 900 L zmieniłem na kolor 8E0 920 930 S wg, tabelki na pierwszej stronie. Osoba, która mi to robiła powiedziała, że nie ma takiej możliwości żeby je podmienić bez ponownego kodowania.

Normalnie możesz podmieniać liczniki,wszystko będzie działało. Testowo miałem łącznie 3 dopisane liczniki do auta swego czasu i mogłem przerzucać je dowolnie,auto zawsze odpalało. 

Opublikowano

Ok, dzięki. Jutro sprawdzę.

Opublikowano

I nic z tego. Gość musiał coś jeszcze zrobić. Auto odpala po czym gaśnie i świeci się kontrolka immobilizera. Czyli pewnie trzeba jeszcze raz przypisywać kodowanie teraz z kolorowego do czerwonego.

Opublikowano

A masz ten sam numer immo i vin na obu licznikach?

Opublikowano
25 minut temu, pila24 napisał:

A masz ten sam numer immo i vin na obu licznikach?

Tego nie wiem, nie znam się na tym.

Opublikowano

Łączysz się z licznikiem i robisz zrzut głównego ekranu,daj 2 takie zrzuty (z czerwonki i koloru). 

Opublikowano

Dziwne  - a transpondery w  kluczykach te same zostały czy było coś kombionowane?

Opublikowano
55 minut temu, Banan napisał:

Dziwne  - a transpondery w  kluczykach te same zostały czy było coś kombionowane?

Banan pytam o viny w licznikach bo chyba są 2 opcje. Ja dopisuje zegary do ecu kanałem adaptacji 50 w zegarach po zalogowaniu. A możliwe że po wymianie zegarów mógł ktoś dopisać stare ecu do nowych zegarów adaptacją na kanale 50 w ecu,wówczas dane są przekazane do ecu z szafy a nie z ecu do szafy. I już poprzedni licznik nie zadziała bez dopisania.

Edytowane przez pila24

Opublikowano
Godzinę temu, Banan napisał:

Były zmieniane, to wiem na pewno, że coś tam wymieniał w kluczykach.

Opublikowano
1 godzinę temu, pila24 napisał:

Łączysz się z licznikiem i robisz zrzut głównego ekranu,daj 2 takie zrzuty (z czerwonki i koloru). 

vcds - em to zrobię ?

Opublikowano

Skoro piszesz że wsadził nowe transpondery to nie ma opcji ze stary zegar ruszy bez dopisania immo. Nie wiem po co to robił,nie ma takiej potrzeby w b6.

Edytowane przez pila24

Opublikowano
3 godziny temu, pila24 napisał:

Banan pytam o viny w licznikach bo chyba są 2 opcje. Ja dopisuje zegary do ecu kanałem adaptacji 50 w zegarach po zalogowaniu. A możliwe że po wymianie zegarów mógł ktoś dopisać stare ecu do nowych zegarów adaptacją na kanale 50 w ecu,wówczas dane są przekazane do ecu z szafy a nie z ecu do szafy. I już poprzedni licznik nie zadziała bez dopisania.

spoko wszystko wiem o co chodzi - tylko jak ecu dopiszesz to wtedy właśnie trzeba transpondery zmienić 

Jakby ręcznie przepisał to immo albo adaptacja kanał 50 ( która nie zawsze działa ) to nie byłoby problemu i stary zegar byś mógł podmienić tak jak koledzy wcześniej napisali 

zresztą nawet zegar z 2003 można wrzucić do modelowego 2001 z funkcjonującym immo  ( udało mi się to w dieslu ) :decayed:

3 godziny temu, r7adek napisał:

vcds - em to zrobię ?

tak wchodzisz w 17 Instruments i robisz fotkę albo zrzut ekranu

Edytowane przez Banan

Opublikowano
17 godzin temu, Banan napisał:

Jakby ręcznie przepisał to immo albo adaptacja kanał 50 ( która nie zawsze działa )

Zauważyłem że sterowniki me 7xx nie robią problemów na tym kanale a edcXX jak najbardziej problemują.

Opublikowano

no i jeszcze często trafiam na immo off w ecu :wink: wtedy też kaplica 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Panowie chciałem zmienić mój licznik z czerwonego FIS 8E0 920 900 G na kolorowy FIS 8E0 920 930 J. Niestety licznik z kolorowym FISem ma wysypany wsad z tąd moja prośba do osób posiadających taki licznik, czy byłby ktoś w stanie przesłać mi wsad swojego licznika z takim numerem? Z góry dziękuję. 

Edytowane przez KamilSi

Opublikowano

Tragedia miał być 100% sprawny i d... Masakra poprostu. Nie łatwo będzie chyba znaleźć kogoś kto by mógł podeslac wsad. 

Opublikowano

Jak chcesz mam kilka innych wsadów ale 930J nie mam. Mam ori wsad z 24c08 ale 930S. Najlepiej jak byś zapodał wsad programatorem bezpośrednio do kości.

Opublikowano

renegat207 ten wsad z 930S będzie działać na tym moim liczniku 930J? Nie znam się na tym kompletnie a jedyny program jaki mogl bym mieć to tylko eeprom. Idzie to jakoś ogarnąć w "domowych" warunkach dla laika jak ja? 

Opublikowano

wsad od innych zegarów nic nie da bo one są cryptowane i pasują do danego licznika  - są interfejsy co mają opcje naprawy RB4  , jak świeżo kupiłeś ten zegar to proponuje go zwrócić i tyle

a wsad 930J powinien mieć na 99%

Edytowane przez Banan

Opublikowano

Banan najgorsze jest to że nie było mnie na miejscu i licznik leży już pewnie z miesiąc albo i więcej i niestety nic nie da mi odesłanie go.

A gdybym wgrał wsad 930J to też nic nie da?  Byłbyś na tyle dobry by przesłać mi ten wsad 930J? I ile by to kosztowało oczywiście?