Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana, rodzaje i lista liczników w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie czytałem temat cały i o moim liczniku nie ma nic wspomniane. Jakim moznaby go zastąpić. 

RB8.  8E0920901H

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wrzuca, dla potomnych bo główne źródło wygasło...

2l9rvdi.jpg

Opublikowano

Dla B7 jest też taka tabelka?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety w poście z pierwszej strony nie odpalają się zdjęcia i nie mogę zaczerpnąć informacji.

Audi A4 B6 2004r. 1.6 Benzyna, Licznik 8E0920900N

Jakimi numerami mogę go zastąpić, nie musi być koniecznie kolorowy

Opublikowano
W dniu 20.05.2018 o 19:49, romand24 napisał:

Niestety w poście z pierwszej strony nie odpalają się zdjęcia

Dla tego wrzuciłem dwa posty wyżej zdjęcie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aktualnie mam zegary z kolorowym fisem: 8e0 920 930 E  i chcę zaadoptować zegary z S4 o numerach 8E0 920 930 L  tu i tu jest RB4, na 90% powinny pasować bez problemów ale wole sie zapytać dysponujących większa wiedzą czy aby na pewno ruszą. Mój samochód to b6 rocznik modelowy 2004 produkcja 2003. Dziękuję z góry za pomoc panowie.

Mogę mieć też licznik z s4 o numerze: 8E0 920 931 N ale ten ma oznaczenie RB8.... Więc chyba lipa.

Edytowane przez MamDwieDychyNaWache

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich.Nigdzie nie widzę tabelki dla B7.Mam licznik 8E0 920 900 R A4 b7 2.0tdi 2005r czarno biały,jaki ma być nr licznika z kolorowym LCD na zamianę za mój obecny?

Edytowane przez A4 B6 Multi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 9.07.2018 o 18:43, A4 B6 Multi napisał:

Witam wszystkich.Nigdzie nie widzę tabelki dla B7.Mam licznik 8E0 920 900 R A4 b7 2.0tdi 2005r czarno biały,jaki ma być nr licznika z kolorowym LCD na zamianę za mój obecny?

A wiec znowu sam sobie odpowiadam na pytanie:Licznik na zamianę z 8E0 920 900R na kolor zamienia sie na 8E0 920 931P

Opublikowano

Kolejne pytanie:W starym liczniku była wersja low w tym kolorze jest HIGH.Pokazuje na komputerze błąd spalonych żarówek mimo że w aucie MCE jest w wersji  LOW.Jakt o teraz przekodować w liczniku na LOW?

Opublikowano

Witam - a co z tym/ 

Licznik zegary FIS Audi A4 B7 TDI 8E0920901H

jaki będzie odpowiednik kolorowy?

ps. kilka postów wyżej ktoś pytał ale chyba też nie uzyskał pomocy:(

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mi udało się do B6 2001 2.0 ALT zainstalować licznik kolorowy o numerze 8E0920930KX. Cena takiego licznika w okolicach 450zł. Immo się przyjęło, wskazówki również oprócz wskazówki poziomu paliwa i dystansu pokazywanego na fisie. Test wskazówek przechodzi poprawnie.

W dniu 18.03.2018 o 12:52, marky2552 napisał:

Może gdzieś gaz dotkłem delikatnie muszę sprawdzić jak do końca ogarne ten licznik bo nie pokazuje prawidłowego poziomu paliwa

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Rozwiązaniem problemu jest zakup pływaka z 2002, lub najlepiej całej pompy paliwowej używanej, bo nowe w ASO zaczynają się od 700zł. Ja wybrałem 8E0919051L zamiast swojej aktualnej 8E0919051B, koszt do benzyny okolice 170zł. Wskazówka paliwa, jak i dystans wraz z przejechanymi kilometrami rośnie. Dzieje się tak, ponieważ do czerwca 2001 pływak był montowany w B6 z inną rezystencją niż w latach 2002 i młodszych. Aktualnie oczekuję na kuriera z pompą, a jeśli uda się rozwiązać problem wskazówki poziomu paliwa i dystansu wyświetlanego na komputerze dam znać w tym temacie. 

Pozdrawiam! :)

Edit: rozwiązanie problemu w linku powyżej 

Edytowane przez kaisus

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy ktos mi moze odszyfrowac czy ten licznik jest mono czy kolor?

8E0 920 951 G

RB8

Opublikowano
6 godzin temu, letallec napisał:

Czy ktos mi moze odszyfrowac czy ten licznik jest mono czy kolor?

8E0 920 951 G

RB8

mono

Opublikowano
21 godzin temu, kdawid napisał:

mono

Dziekuje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś z szanownych podpowie czy taki licznik wepchne do mojej a4 z 2004 roku. Teraz mam czerwony z końcówka 900M.

Sprzedawca twierdzi ze zadziała ale wolę sie upewnić

Screenshot_2018-12-01-09-18-49.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaki licznik kolorowy zamiast 8E0 920 901 H do Audi A4 B7 TDI ?

Opublikowano

witam , mam przelozonego angola z 2003 w tdi i mam zwykly licznik EU lecz nie dziala mi wskaznik paliwa i predkosc stoi , jakiego licznika szukac zeby byl kolorowy fis ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, dzisiaj trochę spędziłem czasu przy mojej audi a mianowicie też natchnęło mnie żeby zmienić licznik z klasycznego FIS-a na kolor moje auto jest już z roku modelowego 2003 ori był zamontowany licznik 8E0920900K (diesel)  postanowiłem zmienić na kolor o nr 8E0920930K (benzyna) z obrotami sobie poradziłem bo zmieniłem mapę obrotomierza i tarcze od diesla i  obr. pokazuje prawidłowo. Licznik zaadaptowany (immo i kluczyki) prawidłowo brak błędów ale jest jeden problem nie pokazuje prędkości.. :(

Wiem ,że moim modelu prędkość jest odczytywana z ABS po CAN a w tym liczniku co zamontowałem była brana ze skrzyni po tzw. vss . Podobno da się zmieniając jeden bajt we wsadzie zmienić ustawienie tak, żeby licznik odczytywał prędkość z ABS.  Teraz pytanie czy ktoś posiada takową " tajemną " wiedzę i jest się w stanie ją podzielić?

Będę bardzo wdzięczny.

Dodam, że zapewne biorąc pod uwagę pin outy liczników dałoby się to rozwiązać poprzez doprowadzenie sygnału prędkości z ABS do pinu 5 w zielonej kostce ale nie chodzi mi o takie rozwiązanie.

Edytowane przez renegat207

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jest ktoś kto się podejmie zaadaptowania licznika na kolor fis żeby wszystko hulało bezbłędnie w b6 2002, rok modelowy 2003?