Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana, rodzaje i lista liczników w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak pewnie zrobię. Chciałem być tylko bogatszy o wiedzę.

Opublikowano

Chyba ze ma ktoś sam wyświetlacz na zbyciu.

Opublikowano
W dniu 5.01.2020 o 12:39, H3llGat3e napisał:

Chyba ze ma ktoś sam wyświetlacz na zbyciu.

Najtańsza opcja to kupno angola rb8 i wyciągnięcie z niego wyświetlacza. Godzina roboty i koszt ze 40 zł.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dobrze zrozumiałem to licznik najlepiej dobrać po Vin. Czy ktoś może dobrać mi licznik? WAUZZZ8E73A123873 2002r

Opublikowano
52 minuty temu, Marek19 napisał:

Jak dobrze zrozumiałem to licznik najlepiej dobrać po Vin. Czy ktoś może dobrać mi licznik? WAUZZZ8E73A123873 2002r

Masz modelowy rocznik 2003 wiec szukasz z końcówką 930R lub 930T według tabelki,ale z tą tabelką to tylko teoria. 

Mam licznik kolor 930J 2002r  ale vin modelowy 2003r wiec powinien do Twojego pasować .

Sprawdziłem,vin zgodny z Twoim więc pasuje jakby co.

20200118_165210.jpg

Edytowane przez pila24

Opublikowano

Ja miałem b6 rok produkcji 2002 r rok modelowy 2003 też wymieniłem na kolor tylko 930T i bez specjalnych zabiegów w hexsie nie dopisał bym tego licznika. Po prostu zwykłym Vcds ,znając obydwa piny nie dało się tego zrobić. Być może licznik miał już za nowe immo bo 930T był z 2004 z września. 

Opublikowano
6 godzin temu, renegat207 napisał:

Ja miałem b6 rok produkcji 2002 r rok modelowy 2003 też wymieniłem na kolor tylko 930T i bez specjalnych zabiegów w hexsie nie dopisał bym tego licznika. Po prostu zwykłym Vcds ,znając obydwa piny nie dało się tego zrobić. Być może licznik miał już za nowe immo bo 930T był z 2004 z września. 

Edc15 robi problemy,sterowniki me7.x.x łykają bez problemów liczniki. Nie wiem dlaczego,ale zaobserwowałem to od jakiegoś czasu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam czy jest ktoś z Gliwic kto zmieni licznik w moim 1.8t z mono na kolor z tym że kolor mam z TDI i immo w ECU już wyłączone 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam szukam kogoś najlepiej z okolicy Szczecina kto by zamienił licznik z mono na kolor. Liczniki dobrane wg. rozpiski zamiana z 900G na 930J x

Opublikowano

Jak dobrze zrozumiałem to licznik najlepiej dobrać po Vin.

Mogłby mi ktoś pomoc z doborem chce zmienić na kolor a mam red

WAUZZZ8E46A042527

Edytowane przez Kowynia

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie chce zmienić licznik na kolor w moim 1.8t. Mój czerwony z 2002 rb4 a kolor 2004 rb8. Da radę przypisać immo? Czy wskaźniki będą dobrze działały? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

KOLEDZY SZUKAM KOLOROWEGO LICZNIKA FIS DO AUDI A4 B7 2005 BENZYNA 130 KM JAKIE POWINIEN MIEĆ NUMERY ŻEBY PASOWAŁ , 

Opublikowano
2 godziny temu, Lucyna 1983 napisał:

KOLEDZY SZUKAM KOLOROWEGO LICZNIKA FIS DO AUDI A4 B7 2005 BENZYNA 130 KM JAKIE POWINIEN MIEĆ NUMERY ŻEBY PASOWAŁ , 

TAKIE ŻEBY ZGADZAŁY SIĘ Z TABELKĄ W PIERWSZYM POŚCIE.

Opublikowano
W dniu 8.03.2020 o 17:17, Lucyna 1983 napisał:

Taki sam jak do B7 1.8T czyli:

8E0920931S

8E0920932H

8E0920931C

8E0920931M

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam a4 b6 1.8 t AVJ  mam

licznik   8E0 920 933 X 

vin    ZZZ8EX2A162083
co mogę zamiast niego dopracować w kolor ??

Edytowane przez LoLsik

Opublikowano
26 minut temu, LoLsik napisał:

licznik   8E0 920 933 X 

Według tego numeru to jest właśnie licznik kolorowy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy po zmianie licznika na kolorowy, można wrócić do czerwonego ? Potrzebna jest ponowna adaptacja ?

Opublikowano

Swojego starego czerwonego ? Jeśli były do koloru  przepsane dane z czerwonego i był P&P to możesz wsadzić czerwony i będzie OK. 

Opublikowano
13 minut temu, kamil-vag napisał:

Swojego starego czerwonego ? Jeśli były do koloru  przepsane dane z czerwonego i był P&P to możesz wsadzić czerwony i będzie OK. 

Tak, miałem czerwony 8E0 920 900 L zmieniłem na kolor 8E0 920 930 S wg, tabelki na pierwszej stronie. Osoba, która mi to robiła powiedziała, że nie ma takiej możliwości żeby je podmienić bez ponownego kodowania.

Opublikowano

Nie wiem, mi jak Karol @Galetto  przepisywał licznik mono na kolor to potem mogłem bez problemu przekładać liczniki między sobą ?