Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gaz do 1,8T lub 1,8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jakie jest za i jakie przeciw do założenia gazu w w/w silnikach ?

najczęstsze usterki, problemy

jestem w trakcie zakupu paska do pracy - taxi

szukam dobrego 1,6 który podobno jest najlepszy do gazu (jeszcze 2,0 ale tego wcale nie ma) ale normalnie w świecie same padła

proszę użytkowników którzy maja w/w silniki 1,8T oraz 1,8 jak się sprawuje instalacja gazowa w waszych autkach

Opublikowano

Jak nie przyoszczędzisz na instalacji i wybierzesz dobrego instalatora to 1.8 będzie jeździło tak samo na LPG jak i Pb. Zerknij sobie tutaj - na pewno pomogą. LPG FORUM, INSTALACJA LPG - AUTOGAZ, STAG 200 300 KME SILVER GOLD SEC VALTEK MAGIC JET LPGTECH PROBLEMY BLAD SILNIKA

Opublikowano
  • Autor

nie znam się na sprzęcie jaki montują mogę tylko powiedzieć za ile ;)

do 1,8 bez T montaż instalacji 2100 zł z gwarancja dwa lata natomiast do 1,8T - 2400 zł i gwarancja również dwa lata

Opublikowano

Nie kupuj 1.6 bo spali podobnie do 1.8 a ta z kolei pali podobnie do 1.8T:decayed:Ogólnie z tych 3 polecam ostatni:wink:

Ogólnie wszystkie silniki znoszą dobrze LPG-ka ale bierz sekwancję pilnuj przeglądów świec itp a posłuży parę latek:wink:

Opublikowano
  • Autor

obecnie szukam 1,8 125 KM ale ciężko coś znaleźć

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
nie znam się na sprzęcie jaki montują mogę tylko powiedzieć za ile ;)

do 1,8 bez T montaż instalacji 2100 zł z gwarancja dwa lata natomiast do 1,8T - 2400 zł i gwarancja również dwa lata

No to za te pieniążki to nic dobrego Ci do auta nie włożą...

Opublikowano
  • Autor

u nas takie ceny ;)

przedział 2000 do 2600 zł

---------- Post dopisany at 14:53 ---------- Poprzedni post napisany at 14:23 ----------

dzisiaj dostałem ofertę z firmy Boston na instalację gazową

wszystko BRC w cenie 2680 zł

Opublikowano

Ja u siebie mam stag'a 4 i listwe valtek'a, listwa moze i jest dosc glosna i nie jakas super, ale spadku mocy wg nie czuje na gazie, wszystko spisuje sie bardzo dobrze i zlego slowa nie moge powiedziec. instalacje robil mi znajomy i zaplacilem 1900zl : ) takze calkiem przyjemnie :) mam adr'a, i nie iwme czy dobrze zrozumialem ale jesli chcesz by sluzylo Ci auto zagazowane jako taxi to nie sluchaj zeby brac 1.8t, napewno roznica w spalaniu nie jest jakas nie wiadomo jaka, ale jest wiecej rzeczy ktore moga sie popsuc, no a 1.6 to sobie nie radzi z buda, za slaby ten silnik jest. Jakbys bral auto do jazdy typowo dla siebie to radzilbym Ci z turbo ( sam bym tak wzial teraz), ale skoro auto ma na siebie zarabiac i sluzyc to wez adr'a. Bedziesz Pan zadowolony :wink:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ja bym radził stag-a lub techa, do tego albo regi (opcja budzetowa) lub hany, do tego reduktor ac r01 i dobry montaż + strojenie.

Opublikowano
  • Autor

pasek kupiony - 1,8 125 kucy

i gaz zamontowany ;)

zamontowałem cały kpl. BRC w Bostonie (Gliwice)- dwa lata gwarancji bez limitu kilometrów itp

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam

mam pytanie chce załozyc do swojego audi 18.t (163)instalacje a mechanik mi powiedzial ze te silniki sa zadelikatne do gazu. wypowie sie ktos kto ma juz w takim silnik gaz jak to jest ??

dzieki wielkie

Opublikowano

Miałem ADR 125KM z gazem 8 lat.Śmigał dobrze .Zmieniłem na BFB 163 i zagazowałem. Jestem zadowolony,niema obawy są same plusy.

Opublikowano

Witam!!

Ja mam 1,8 i instalacje od 2 lat i nie narzekam zrobiłem na niej ok 30tyś. km i zwróciła mi się w stosunku ceny gazu do cen benzyny i jedyne koszty to +60zł do przeglądu i 130 zł wymiana filtrów wraz z przeglądem instalacji, nie czuję różnicy w stylu jazdy pomiędzy gazem a benzynom więc gorąco polecam!!

Opublikowano

taki mechanik,jeździ ropniokiem a gaz widział chyba tylko w kuchence,

odpowiednie graty i dobry gazownik i nie zauważysz różnicy w jeździe.

Opublikowano

a ile spala tego gazu??

Opublikowano

ja mam założoną brc i jest super zero różnicy oczywiście w portfelu na plus:)

Opublikowano
  • Autor

kupiłem paska na taryfę z silnikiem 1,8 125 KM

instalacja brc

spalanie w mieście (na taryfie) 11,5 l

jazda mieszana (bez taryfy) 10 l

Opublikowano

zmien mechanika, a pozatym ja mam instalke stag 300 isa2, zielone hany, ac-r01 i wyrabia bez problemu z czerownhym ac mialem problemy bo nie trzymal cisnienia, Q pali srednio 13

Opublikowano

Dokładnie tak, masz 100% racji.

Opublikowano

Mam 1.8t BEX w Q i średnio pali 12-13l