Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Światła DRL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, kamil-vag napisał:

Tak z ciekawości widziałem właśnie w b7 kodowanie, że BiXenon headlights with DRL i druga opcja w/o DRL... Więc może kolega ma rację i jest wersja lampy gdzie są też H7 normalnie ?

Kamil w B7 tylko dwie opcje w oryginale: H7 + H7 lub D1S + P21W :decayed:

Muskel ma rację.

Edytowane przez rosati

Opublikowano

Zgłupiałem już 

P_20210118_155319.jpg

P_20210118_155350.jpg

P_20210118_155244.jpg

Opublikowano

Kolego masz tak jak mówiłem bixy i drl z żarówką P21W. Na desce po prawej stronie wyłącznika świateł masz 2 małe guziczki/pokrętła . Jak je wciśniesz do środka wyskakują i możesz nimi kręcić. Jeden z nich to regulacja jasności podświetlania kokpitu i zegarów a drugi to przełącznik drl. Ustaw go w pozycje "1" i będą Ci się świeciły za dnia te dzienne. Jak się ściemni auto włączy xenony. Wyłącznik świateł daj na "Auto"

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
6 minut temu, Muskel1 napisał:

Kolego masz tak jak mówiłem bixy i drl z żarówką P21W. Na desce po prawej stronie wyłącznika świateł masz 2 małe guziczki/pokrętła . Jak je wciśniesz do środka wyskakują i możesz nimi kręcić. Jeden z nich to regulacja jasności podświetlania kokpitu i zegarów a drugi to przełącznik drl. Ustaw go w pozycje "1" i będą Ci się świeciły za dnia te dzienne. Jak się ściemni auto włączy xenony. Wyłącznik świateł daj na "Auto"

Regulacja świecenia kokpitu i zegarów jest przecież przy liczniku.

Jak bixy i 2 pokrętła to CLH i DRL.

Edytowane przez rosati

Opublikowano
5 minut temu, rosati napisał:

Regulacja świecenia kokpitu i zegarów jest przecież przy liczniku.

Jak 2 pokrętła to CLH i DRL...

O tak, przepraszam. CH/LH. Już trochę czasu minęło odkąd miałem B7, pomyliłem się. W każdym razie drl pokrętło też tam jest.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
3 minuty temu, Muskel1 napisał:

O tak, przepraszam. CH/LV. Już trochę czasu minęło odkąd miałem B7, pomyliłem się. W każdym razie drl pokrętło też tam jest.

Jak ma bixy to musi mieć co najmniej DRL.

CLH już niekonieczne, jak to w Audi... Co zapłaciłeś to masz :decayed:

Edytowane przez rosati

Opublikowano

Nie mam guziczka drl panowie, troszkę ogarniam

16109822296857508054066378020644.jpg

Opublikowano

To jest pokrętło CH/LH

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Wiem

Opublikowano

Masz czujnik zmierzchu?

Wykonaj pełny autoscan i go tu wrzuć.  Coś mi się wydaje, że masz dokładane te lampy bo jest na nich naklejka data produkcji 2011r. a auto z 2006r. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Według VIN mam jak najbardziej prawidłowe reflektory.
Chyba wiem o co chodzi. Lewa lampa jest wymieniona w serwisie bo samochód miał jakąś "przygode". Sprawdzałem moduł  Centralnego Zespołu elektrycznego i mam kodowanie 11031 czyli Avant, czujnik deszczu/zmierzchu, hak przyczepy nie zainstalowany,  Reflektory bi-ksenonowe bez świateł do jazdy dziennej (PR-8Q3 / 8Q5 + 8K0 / 8K7) powinno być 2 czyli reflektory bi-ksenonowe z oświetleniem do jazdy dziennej i ostatnia cyfra reszta świata.
Prawidłowe kodowanie dla moich reflektorów to 11021. Przestawię jutro i dam znać.

Edytowane przez bosniak_sg

Opublikowano

możliwe że po aktywacji będziesz miał błąd włącznika DLR ,  możesz sobie go dołożyć  - wystarczy jeden kabelek poprowadzić między MCE a panel włączników 

Opublikowano

Po rozkodowaniu vin nie mam świateł do jazdy w dzień DRL, więc po ich aktywacji może być tak jak mówisz błąd, ale jeżeli to tylko jeden kabelek i inny przełącznik to dam radę, a jeżeli błędu nie bedzie to nic nie bede dłubał.

Opublikowano

Działa wszystko jak najbardziej prawidłowo po przekodowaniu.