Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Superb v6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

W lipcu 2013 roku sprzedałem swoją Skodę Superb I ponieważ nie stać mnie było na utrzymanie dwóch aut. :grin:

Gdy zakupiłem Superba jedynkę obrałem sobie za cel dwójeczkę, no i się udało.

Auto upolowałem już w marcu 2013 roku ale nie miałem wtedy funduszy aby je zakupić.

Przebieg 134 kkm rok 2009 oczywiście sedan.

Auto zostało kupione w Polskim salonie.

MODEL: Superb II

SILNIK: 3.6 V6 CDVA 260 KM

Jest to wersja Elegance + dodatki.

Wyposażenie

- DSG 6

- 4x4

- Zawieszenie seria

- AFS, doświetlanie zakrętów, Bi - Xenony + spryskiwacze + dzienne przez halogeny (55 %)

- Tempomat

- Halogeny

- Pełen FIS

- Czarna Alcantara

- NAVI Columbus ( RNS-510 ) + 8 głośników + DVD z tyłu

- Kierownica trójramienna multifunkcyjna + łopatki F1

- Climatronik dwustrefowy

- Schowek pasażera klimatyzowany

- Szyby elektrycznie otwierane/zamykane przód/tył

- Elektrycznie ustawiane, składane i podgrzewane lusterka zewnętrzne

- Felgi 17" Venus (zima) - Felgi 18" Sirius (lato)

- 10 x AIRBAG

- Podłokietnik z przodu i z tyłu

- Wyświetlacz z tyłu między siedzeniami z temperaturą i godziną

- Kontrola trakcji ESP, ABS, ASR, MSR, EDS, HBA, HHC

- Kolor 6Q6Q - Mocca Brown Metallic

- Centralny zamek, otwieranie bagażnika, Twindoor oraz domykanie/otwieranie szyb z pilota

- Fotele skórzane

- Fotele tylne dzielone

- Pakiet oświetlenia klamek, pedałów, otwartych drzwi

- Pakiet drewnopodobny

- Parktronik przód + tył

- ISO-FIX z przodu pasażer + tył

- Przyciemnione szyby tył

- Pakiet aluminiowych pedałów oraz podstopnicy

Wykonane zmiany:

- Zmiana emblematów i dekielków - 25.07.2013

- Dołożenie ISO-FIX przód pasażer - 27.12.2013

- Przyciemnienie szyb z tyłu - 20.02.2014

- Felga na lato 18 " Sirius - 21.02.2014

- Zmiana Coming/Leaving Home z ksenon na halogen - 30.03.2014

- Włączenie dziennych przez halogeny (55%) - 30.03.2014

- Zmiana częstotliwości spryskiwania reflektorów z 4 na 8 - 30.03.2014

- Zmiana kierownicy z cztero na trójramienną + łopatki DSG - 14.06.2014

- Ledowe podświetlenie tablicy rejestracyjnej - 27.06.2014

- Nakładki na pedały oraz podstopnica w aluminium - 27.06.2014

Nadchodzące zmiany:

- światła tylne LED z wersji L&K

- oświetlenie w LED

- dołożenie sterownika Bluetooth

Lipiec 2013

01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg09.jpg10.jpg11.jpg12.jpg13.jpg14.jpg

Styczeń 2014

Tak się odpycha - Stock:

Przyspieszenie - seria:

0-100 km 6,3s

0-120 km 8,4s

0-160 km 14,9s

0-210 km 31,1s

Mod by Evolution MotorSport 292KM/345Nm

Skoda Superb II 3.6 Acceleration 0-210 mod by evolution motorsport - YouTube

Przyspieszenie:

0-100 km 5,9s

0-120 km 8,1s

0-160 km 14,1s

0-210 km 28,7s

Luty 2014

0035.JPG

0036.JPG

0038.JPG

0039.JPG

0040.JPG

0043.JPG

0044.JPG

0045.JPG

0047.JPG

Opublikowano

Do planów koniecznie dodaj min. 18" felgi bo te nie najlepiej wyglądają w tak dużym samochodzie.

Jeżeli chcesz już przyciemniać szyby to zrób wszystkie jednakowo.

260KM musi dobrze jeździć :thumbup1:

Opublikowano
Do planów koniecznie dodaj min. 18" felgi bo te nie najlepiej wyglądają w tak dużym samochodzie.

Jeżeli chcesz już przyciemniać szyby to zrób wszystkie jednakowo.

Felga 18" będzie ale dopiero na następny sezon letni - dodane do nadchodzących zmian :wink:

Z tym przyciemnianiem szyb to jest problem potem z podbiciem przeglądu ... :decayed: Już to przerabiałem w poprzednim aucie. Miałem 72 % tył i 16 % przód, gdzie podobno fabrycznie już jest około 30 % czyli maksymalnie dozwolone. :facepalm:

Opublikowano

Dobry kocur :good: Dobrze opity to będzie śmigał.... Jedna uwaga... nie zamieszczaj zdjęć z widocznymi tablicami.... :whistling:

Opublikowano

Ładny, ładny:kox: Silnik super i wyposażenie też robi wrażenie. Bezawaryjności

Opublikowano
Dobry kocur :good: Dobrze opity to będzie śmigał.... Jedna uwaga... nie zamieszczaj zdjęć z widocznymi tablicami.... :whistling:

Sumka ubezpieczenia jest spoko także tego :whistling:

Opublikowano

Kozak furka:banan:

Opublikowano

fajna sztuka, za 2 miesiące będę szukał takich 2.0TDI do firmy w zamian za Passaty B6 :good:

Opublikowano

Napęd i silniczek :thumbup1: Ogólnie Superb II jeśli chodzi o to co oferuje to auto i za jaką cenę wypada bardzo korzystnie. Namawiało mnie kilka osób na tą furkę zamiast CC, ale jednak wygląd i mimo wszystko marka zadecydowały. A to niemal bliźniacze technologie, silniki, napęd, pakiety wyposażenia... Materiały wnętrza są inne i "pierdoły". Superb II godne uwagi autko. Ile wychodzi spalanie w tym silniczku? I ile waży ten superb?

Opublikowano
Napęd i silniczek :thumbup1: Ogólnie Superb II jeśli chodzi o to co oferuje to auto i za jaką cenę wypada bardzo korzystnie. Namawiało mnie kilka osób na tą furkę zamiast CC, ale jednak wygląd i mimo wszystko marka zadecydowały. A to niemal bliźniacze technologie, silniki, napęd, pakiety wyposażenia... Materiały wnętrza są inne i "pierdoły". Superb II godne uwagi autko. Ile wychodzi spalanie w tym silniczku? I ile waży ten superb?

Spalanie już całkowicie mam obcykane :naughty:

A więc tak w mieście takim jak Wrocław to minimum 15 litrów niżej mi się nie udało.

Na trasie:

- 90 km/h - 6,7 L

- 120 km/h - 8,2 L

- 155 km/h - 10 L

Waży podobno 1665 kg. Zamierzam go zważyć także się zobaczy.

Opublikowano

No właśnie i do tego ta masa sporo wyższa... Moje CC 1460 kg. No ale napęd na 4 łapy swoje waży no i silnik gabarytowo większy. Ale ogólnie trochę cięższe są. Pytam o spalanie bo ogólnie te silniczki ludzie chwalą :wink:

Opublikowano

Spalanie już całkowicie mam obcykane :naughty:

A więc tak w mieście takim jak Wrocław to minimum 15 litrów niżej mi się nie udało.

Na trasie:

- 90 km/h - 6,7 L

- 120 km/h - 8,2 L

- 155 km/h - 10 L

Waży podobno 1665 kg. Zamierzam go zważyć także się zobaczy.

No to Ci powiem, że w trasie jest tylko trochę mnie ekonomiczny niż A6C6 3.0TDI - przypuszczam, że różnica wyjdzie znacznie większa przy wyższych prędkościach :wink: Fakt, że dodatkowo jest spora różnica w wadze obu aut, ale mimo wszystko nie jest najgorzej jak widać.

Opublikowano

fura kox tylko dalej nie wiem czy to na pewno jest jeszcze sedan czy już hatchback :decayed: tak czy owak :jerk::jerk::jerk:

Dobry kocur :good: Dobrze opity to będzie śmigał....

czy to aby przypadkiem nie było opijanie sprzedaży poprzedniego superba ? :wink:

Opublikowano

czy to aby przypadkiem nie było opijanie sprzedaży poprzedniego superba ? :wink:

też :decayed: Muszę się kurować bo jak mniemam w sobotę czy w piątek walimy od odciny u Emila:whistling:

Opublikowano

Super Auto :wink: Kiedyś oglądałem takiego jak szukaliśmy dla rodziców , tylko że 2.0 tdi. Zadziwiło mnie ile tam jest miejsca w środku , można normalnie leżeć tam z tyłu :) nie to co u nas w a4 :kwasny: ale wybór padł na avensis ... tak czy siak fura super i pięknie się prezentuje , gratulacje zakupu i bezawaryjności :wink:

Opublikowano

Szczuraz to się nazywa liftback. Hornet prawdopodobieństwo ze to będzie sobota to 99 % a piątek 80 %. :decayed:

Opublikowano
Szczuraz to się nazywa liftback. Hornet prawdopodobieństwo ze to będzie sobota to 99 % a piątek 80 %. :decayed:

eee w sobotę mam jakieś kinder party :facepalm: ale na wieczór dam znać... w końcu młodego trzeba położyć wiec na 20-21 dam radę jak coś.

Opublikowano

Piękne auto :kox::kox::kox::kox:

Opublikowano

Dzięki za gratulacje. Nie wiedziałem, że skoda może się podobać posiadaczom AUDI :polew:

Opublikowano
Nie wiedziałem, że skoda może się podobać posiadaczom AUDI :polew:

przecież to jest to samo tylko audi droższe:wink:

fajny zestaw V6, 4X4 i automat:thumbup1:

nawet sporo wduje takich 4 rurowców na mieście

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...