Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wzrasta spalanie fis na postoju /średnia-czemu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odgrzewam kotleta, bo mam podobny problem... :)

U mnie są jeszcze ciekawsze wyniki na spalaniu chwilowym. Gdy silnik dopiero się rozgrzewa i stoję w korku (po wyjściu z pracy przejeżdżam ok. 1 km i potem zaczyna się korek, gdzie tracę 10-15 min) to spalanie chwilowe rośnie przy każdym dotknięciu gazu i nie spada. Tak jakby sumował to... Tak sobie rośnie i zatrzymuje się dopiero przy 40,6 l/100km. Dopiero gdy minę ten zakorkowany odcinek to spalanie chwilowe zaczyna stopniowo spadać.

Nie wiem czy to normalne. W poprzednim aucie nie miałem takich akcji na komputerze (Leon 1.9 TDI). Dobrze by było, gdyby na postoju jednostki przełączały się na l/h.

Swoją drogą i tak mi dużo pali. W cyklu miejskim przy tankowaniu odnotowuję (mierzę "analogowo", a nie po FIS) spalanie 11,5-12,0. W Leonie musiałem naprawdę ostro zasuwać, żeby mi w mieście przekroczył 10 litrów, a tu nawet przy spokojnej jeździe jest arcytrudno zejść poniżej 11,5. Może mam jakąś usterkę? Komputer nie pokazuje żadnych błędów.

Nie stresuj się , przy takich korkach to normalne , tym bardziej że auto w czterołapie i jak się już rozpędzisz to przy średnich prędkościach musi spalić litr więcej od ośki, a jak lubisz podeptać na autostradzie to i wciągnie i ze dwa więcej :naughty:

Nie mówiąc już o tym że Leon nie ważył na pewno koło 1600 kg :hi:

Moje BPW , użytkowane głównie w trasie ( bo dookoła komina kręcę się starym golfem) pali średnio 9,3 literka :decayed:

Edytowane przez piotrsob1

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Chwilowe spalanie na biegu jalowym w okolicach 40 litrow nie jest normalne. Zauważyłam,  że dziś i u mnie pojawiły się takie chore wyniki, wcześniej nigdy się to nie zdazylo.   Jestem pewien, że jest to jakas usterka gdyz dzis po odpaleniu auta  nie zgasl check engine.  I nie piszcie, ze zimny czy coś. .... zrobiłem 400 km i zatrzymując się na bramkach autostrady chwilowe spalanie wzrosło do 40,6 l.  Pierwszy raz spotkałem się z sytuacją gdy ruszam na pełnej k.... a spalanie z 40 l. leci w dół.  Jutro odczytam błąd i dam znać.  

Jednak się myliłem,   jedyny błąd jaki miałem to P 1256 Temperatura płynu chłodzącego silnika (ECT) sensor G62 przerwa/ zwarcie, który z reszta dziś sam po odpaleniu auta zgasl, a spalanie nadal skacze do 40 podczas postoju. Chyba pozostaje się przyzwyczaić. .

Edytowane przez Onyks

Opublikowano

Szkoda ze na obrotach jałowych nie zmienia jednostki na L/godz tak jak to się dzieje w innych markach ;/ 

Opublikowano

W chwilowym tak właśnie robi. Dyskusja jednak cały czas dotyczy ŚREDNIEGO spalania.

Opublikowano

a u mnie pokazuje cały czas 0.0 obojętnie czy jadę czy stoję poziom paliwa też  jakby oszukuje , pełny fis, ponoć coś było grzebane vag-iem ? nie wiem co z tym fantem zrobić?

Opublikowano

moze byl dokladany FIS i odpial sie kabel od ecu zolty od sygnalu wtryskow

Opublikowano

Muszę zobaczyć auto świeżo kupione ,poprzedni właściciel mowił ze pokazywało do czsu jak niby rozładował się aku i coś sie w zegarach rozjechało że predkosci nie pokazywał niby probował coś robić vag-iem ale spalanie nie wrociło?

Zawartość dodana 1 minute later

A po czym mozna poznać czy fis był dokładany? Tempomat tez mam 

Opublikowano

Po kodach wyposażenia poznasz jaki wyjechał z fabryki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

tak tylko że nie mam książki ani żadnej wklejki :(

Opublikowano

Pod kanapą patrzyłeś, albo koło zapasu?
Jeśli nie ma, to warto skorzystać z czyichś usług.
I o tyle to dobre, że mając pełną listę kodów, w ETCE można wyszukiwać sobie SWOJE części.
Dekodowanie kosztuje grosze a daje wiele oszczędności.

Opublikowano

a masz jakiś namiar kto by mi rozkodował wyposażenie

Zawartość dodana 1 minute later

nie ma nigdzie ani pod kanapą ani w bagażniku 

Zawartość dodana 5 minutes later

z tym spalaniem to może jeszcze raz przeprowadzić kodowanie zegarów ? a może cos przez źle założone lpg jest  skopane?

Opublikowano

Ktoś się kiedyś ogłaszał na forum, poszukaj.
I zdaje się na forum VW znajdziesz.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko czy info rds tez bedzie wyswietlane na zegarach czy tylko na radiu jak mam dużą navi ?

Opublikowano

Tak. Ale trzeba włączyć w kodowaniu, jeśli wcześniej nie było. Oczywiście mowa o radiach fabrycznych

Opublikowano

Radio mam fabryczne ale coś mam namieszane w fisie te zegary mi pokazują dziwne wartości

Opublikowano

A może ktoś  z forumowiczów ogarnie kodowanie zegarow na pomorzu w okolicach Słupska ? 

Opublikowano

Dziwne wartości mam na zegarach poziom paliwa też przekłamuje masakra

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Szukam kogoś z pomorza co by mi zrobił od nowa kodowanie i adaptację licznika 

Opublikowano

Nikt nie pomorze ?

Opublikowano
On 2/15/2017 at 11:36 PM, siwak said:

Szkoda ze na obrotach jałowych nie zmienia jednostki na L/godz tak jak to się dzieje w innych markach ;/ 

On 2/16/2017 at 7:38 AM, mcemsi said:

W chwilowym tak właśnie robi. Dyskusja jednak cały czas dotyczy ŚREDNIEGO spalania.

W B8 może tak robi ale w B6 zawsze pokazuje w l/km i nie zmienisz tego żadnym kodowaniem.